Wat te Doen met Je Interieur bij Grote of Kleine Ramen?

Tiewen Visser Tiewen Visser
Renovatie monumentale hoeve, ARCHiD ARCHiD Klassieke keukens
Loading admin actions …

De ramen van je woning bepalen voor een groot deel wat je met je interieur doet. Ramen zorgen namelijk voor lichtinval in huis waardoor je interieur er anders uit kan zien.In dit artikelen zoomen we in op de mogelijkheden met je interieur bij zowel grote als kleine ramen, maar ook gaan we dieper in op de mogelijkheden om zowel grote als kleine ramen op een betere manier te benutten. 

Kies voor lichte materialen bij een klein raam

Heeft je huis een klein raam? Dan is dat vervelend wanneer je graag in een lichte omgeving woont. Toch zijn er zeker oplossingen om te voorkomen dat je in een donkere plek woont bij een klein raam. Kies bijvoorbeeld voor lichte materialen en kleuren, zoals licht hout, lichte kleuren op de muren en lichte meubels. Op die manier lijkt de kamer ruimer en wordt het licht dat door de ramen komt, hoe schaars ook,volledig benut.

Grote ramen? Kies voor gordijnen

Grote ramen moet je doorgaans bedekken om te voorkomen dat je geblindeerd raakt door de zon. Gordijnen die doorschijnen maar wel de ergste zon tegenhouden zijn daarom een goed idee om je kamer licht te houden maar wel vrij van te veel zon.

Kies voor glazen wanden bij een klein raam

Heb je een klein raam? Kies voor veel glas en veel spiegels in je huis om op die manier het licht dat je wel opvangt op een optimale manier uit te vergroten en te benutten.

Klein raam: zet niet te veel in de vensterbank

Wanneer je een vensterbank hebt, ben je al snel geneigd daar veel spullen of planten neer te zetten. Dat is erg zonde want op die manier breek je veel licht dat door je ruiten komt. Beperk daarom het aantal planten in je huis zoveel mogelijk.

Kies voor automatische bediening raamdecoratie bij grote ruiten

Dubbel hoge leefkeuken ARCHiD Klassieke keukens Meubilair,Raam,Gebouw,Armatuur,Plant,Hout,Interieur ontwerp,Woonkamer,Schaduw,Vloer

Heb je hoge ramen of enorme ramen? Kies dan voor een systeem met automatische bediening van raamdecoratie. Denk daarbij aan decoratie die reageert op zonlicht en automatisch sluit of decoratie die bediend kan worden met je stem, een app of een afstandsbediening. 

Maak een wandje voor je grote raam

Heb je ramen van de vloer tot het plafond en wil je wat beschutting? Een muurtje plaatsen voor het raam of een kast plaatsen voor het raam, met daarachter nog wat ruimte, kan een leuke oplossing zijn wat van de transparantie tegen te houden.

Maak een goed lichtplan

Weinig ramen of kleine ramen betekent vaak dat je een beter lichtplan nodig hebt om het gebruik aan natuurlijk licht bij schemering op te vangen. Denk hier dus goed over na en bepaal waar je welke lampen wilt hebben.

Bouw een serre aan bij kleine ramen

Een huis met kleine ramen kan bedrukkend zijn. Een serre aanbouwen kan veel oplossen omdat je dan in deze ruimte kunt genieten van volledig in het glas zitten.

Kies voor rolgordijnen die verstelbaar zijn

Hoge ramen kunnen baat hebben bij rolgordijnen die afhankelijk van de stand van de zon omhoog en omlaag kunnen worden gedraaid.

Heb jij thuis grote of kleine ramen en hoe heb je eventuele problemen opgelost?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!