Slaapkamers voor de Kleinste: Wat te Doen met het Bed?

Tiewen Visser Tiewen Visser
Pokój w stylu indiańskim, Żyrafy z Szafy Żyrafy z Szafy Scandinavische kinderkamers
Loading admin actions …

De kinderslaapkamer inrichten is misschien wel een van de leukste designtaken die je kunt uitvoeren. Dat komt omdat je meer creativiteit in de ontwerpen kunt leggen. Professionele interieurontwerpers kun je nog een stapje verder op weg helpen met je designs en kleurinspiraties op de kinderkamer. De centrale plaats in de kinderkamer is vaak het bed. En of je nu wilt gaan voor een goedkope oplossing voor een kinderbed of juist wilt uitpakken, de mogelijkheden zijn talrijk. Wij hebben een aantal van de mooiste kinderkamerbedden voor je op een rijtje gezet in dit artikel. Op die manier kun je voor jezelf bepalen welk soort bed het beste bij jouw kleine past.

Stapelbed met bankje

Stapelbedden zijn populair voor de wat oudere kinderen. Zeker met een veiligheidshekje. Eigenlijk moeten we stellen dat dit een hoogslaper is en geen stapelbed, maar het idee is hetzelfde: een hoog gedeelte om op te slapen en een laag gedeelte, waar soms een ander bedje is of. Zoals hier, een bankje. Een bureau kan ook perfect werken onder een stapelbed.

Tentbedje

Kinderen zijn gek op tenten maken. Met stoelen en een doek of met oude dozen. De geborgenheid van en tentje maakt kinderen vaak blij. Durf dus zeker te kiezen voor een bed dat eruit ziet als een tentje voor de kids.

Bedhuisje

Voortburdurend op het bovenstaande tentje kan ook een frame van een klassiek huisje met puntdak een geweldig idee zijn voor kinderen om onder te slapen.

Hoog huisje

ZOMERZOEN | Boomhutbed van steigerhout Zomerzoen Landelijke kinderkamers boomhutbed,kinderbed,stapelbed

Dit zeer stoere bed heeft de look en feel van een huisje ergens in de bergen in Europa. Met mooie houten luikjes en een stoer gebruik van hout. Laat je kind opklimmen naar dit avontuur. Op die manier vinden ze slapen vast ook geen enorme uitdaging meer.

Klassiek ‘Frans’ bedje

Een metalen bed met klassiek frame is ook heel interessant voor kinderen. Het geeft namelijk een beetje een Prinsesachtige look of stoere look als in een kasteel. In combinatie met een mooie wandschildering en leuke kussentjes, kan het heel goed werken in de kinderkamer.

Bed met lades

Kinderen hebben een hoop spullen en snel iets opruimen is vaak een gedoe. Gelukkig zijn er tegenwoordig veel bedden met lades in omloop. Deze bedden zijn handig om snel spullen op te ruimen en te zorgen voor een overzichtelijke kinderkamer.

In de bergen

La RENOVACIÓN de un piso poco funcional a un hogar ideal para toda la familia, THE ARKITC THE ARKITC Jongenskamer Hout Geel

e hadden het al een beetje over tekeningen aan de wand. Het mooie van deze toepassingen is dat een simpel en goedkoop bed in een handomdraai bijzonder gemaakt kan worden. Zet het bed als het ware in een bos met fotobehang van bomen of kies voor bergen op de muur en plaats het bedje als het ware in de Alpen.

Bed met trap

Een hoogslaper of stapelbed heeft vaak een wat gammel trappetje. Gevaarlijk en niet prettig voor ieder kind. Een wat meer veilige oplossing is dit bed met een soort trapsgewijze plankensysteem waardoor het kind makkelijker naar het bed kan klimmen. Erh gandig dus en veiliger!

Hoe zou jij de kinderslaapkamer inrichten?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine