Luxueuze Woning met Alles Erop en Eraan: De Vijf Beste Designs!

Liselotte Vanophem Liselotte Vanophem
Verbouwing villa, Bob Romijnders Architectuur + Interieur Bob Romijnders Architectuur + Interieur Moderne eetkamers
Loading admin actions …

Droom je ervan om een stijlvolle luxueuze woning te bouwen of wil je graag je huidig huis of appartement een chique make-over geven? Dan loont het absoluut de moeite om dit ideabook door te nemen. We geven je namelijk een unieke inkijk in vijf wondermooie en modieuze woningen met alles erop en eraan. Gaande van een  luxueuze villa met een jaren ’30 stijl tot een chique woning in een rustgevende omgeving en van stijlvolle villa in Texel tot een woonst met een eigen bar. Hieronder stap je binnen in elk van deze unieke huizen. Je wandelt doorheen uiterst moderne keukens, neemt plaats in de elegante woonkamer en schuift aan tafel in de moderne keuken/eetkamer. Wij zijn er zeker van dat je hier de nodige inspiratie vind voor je eigen elegante woning dankzij deze 20 foto’s.

Op en top jaren ’30 stijl!

Ben je een echt jaren ’30 fan en wil je een woning ontwerpen in die stijl? Dan is dit design echt iets voor je! Als je naar deze foto’s kijkt, dan zien je absoluut niet meer dat de oorspronkelijke woning vooral gekenmerkt werd door de compactheid, vierkantige indelingen en afgesloten keuken. 

Van verschillende 3D renders tot een wondermooie woning

Voordat onze designers aan de make-over begonnen, maakten ze verschillende 3D renders op om zo een duidelijker beeld te krijgen van hoe het ontwerp er moet uitzien. Niet alleen voor de architecten zijn deze renders of bouwplannen van cruciaal belang, maar ook voor de opdrachtgevers. Die zien direct hoe het afgewerkte design er zal uitzien en komen nooit voor onaangename (financiële) verrassingen te staan. Hier is hoe onze professionals de woning omgetoverd hebben tot het luxueus pareltje van nu.

Meer openheid

Het eerste waar deze professionals voor gezorgd hebben, is het creëren van meer openheid. Dat wordt direct duidelijk als je naar de huidige indeling van de keuken kijkt. Er werd geopteerd voor een prachtig grijs kookeiland in het midden zodat de bewoners de mogelijkheid hebben om vrij te bewegen in de keuken. Het wit op de kasten en muren zorgt ervoor dat de keuken ook een ruimer en lichte gevoel uitstraalt. Wit is perfect voor elk ruimte (inclusief kleine kamers) die je groter wilt laten lijken. Dankzij de glazen scheiding tussen de tuin, het terras en de keuken wordt de openheid nog meer kracht bijgezet. 

Uiterste moderne inrichting

Als je naar dit design kijkt, dan zie je direct hoe een luxueuze inrichting en moderne technologieën perfect tot hun recht komen. Er werd geopteerd om de achterpui te voorzien van schuifbaar tv-wand opgenomen zodat de bewoners vanuit zowel de keuken, zitkamer of eetkamer televisie kunnen kijken. 

Zoek de natuurlijke rust op

Wil je je woning omtoveren tot een luxueus en rustgevende paradijs? Dan moet je absoluut eens dit design ontdekken. De woning wordt niet alleen omgeven door verschillende woningen, maar ook door enorm veel natuur, waardoor die direct ontspannenheid uitstraalt. Perfect voor diegene die elke dag willen relaxen. 

Het perfect kleurenpallet

Onze professionals zijn niet alleen experts op vlak van ontwerpen, maar ook op vlak van kleurdesigns. Dat wordt enorm duidelijk als je dit design onderzoekt. Er werd geopteerd om natuurlijke en zacht grijstinten van metselwerk te gebruiken en die te combineren met de bruintinten voor de kozijnen. Hierdoor past de moderne villa absoluut bij de sfeer van de natuur, de bruin- en grijstinten van de boomstammen en de zandkleurige bodem.

Verticale en horizontale lijnen doe voor een strak ontwerp zorgen

Om ervoor te zorgen dat het bos en de villa echt één worden, werd er gebruikt gemaakt van strakke, verticale en horizontale lijnen. De verticale lijnen representeren de hoge en rechte stammen van de dennenbomen terwijl de horizontale lijnen de takken weerspiegelen.

De villa en de natuur perfect gecombineerd

Er werden ook nog meer verbouwingswerken uitgevoerd waardoor de natuur en woning op de beste manier gecombineerd werden. Zo werd een groot aantal van de bestaande bomen gehandhaafd om die zo weinig mogelijk te beschadigen en werd een van de bomen verankerd in het dek.

Buitengewoon modern design

Ga je voor de eerste keer een woning bouwen en wil je een ultramodern design ontwerpen? Schakel dan een van onze professionals in en toon hem of haar dit uniek voorbeeld. Niet allen de buitenkant is voorzien van een buitengewoon ontwerp, maar ook de binnenkant mag er zeker zijn. Laat ons eens een kijkje nemen binnen in.

Openheid ten top

Vanuit de woning heb je zowel een uitzicht op de haven als op een zen-tuin en hierdoor is dit design ideaal voor diegene die in een rustige omgeving willen wonen. De woonruimten zijn met elkaar verbonden door middel van een grote centrale en uniek vormige bamboe trap. Dankzij de blauwe kleur en het gebruik van houtcomposiet straalt de woning nog meer openheid en ruimtelijkheid uit.

Verrassend speels ontwerp

Wil je graag een woning creëren waarin zowel speelsheid, verrassingen en luxe centraal staan? Dan moet je zeker overwegen om een design te creëren zoals dit. De landelijke villa ziet er langs de buitenkant relatief strak en klassiek uit, zeker dankzij de glooiing aan de kap en de donkere schoorstenen, maar eens je een voet binnen zet, stap je binnen in een moderne wereld.

Een vleugje luxe dankzij de bijpassende accessoires

Als je wat luxe wilt toevoegen aan elk interieur, dan moet je daar geen grote verbouwingswerken voor uitvoeren. Dankzij enkele perfecte accessoires worden je stijlvolle designs in een instant stijlvoller. Zo moet je zeker eens nadenken om wit te combineren met een prachtige kroonluchter en een grote spiegel. Deze combinatie geeft namelijk direct een chiquere uitstraling aan de woonst. 

Rustgevende indeling

Net zoals bovenstaande ontwerpen is ook deze villa ideaal voor diegene die graag in een rustige omgeving willen wonen. Niet alleen het wit zorgt voor meer rust, maar ook de houtkleurige afwerking. Hier zie je hoe een houten wijnflessenhouder gebruikt wordt in de keuken en hoe de woonkamer voorzien is van in totaal drie open haarden. Hierdoor haal je een stukje natuur en veel rust in huis. 

Een buitengewone villa in Texel

Last but not least, willen wij je ook nog deze bijzondere villa meegeven. De woning ligt in het midden van een ruim perceel waardoor het rust uitstraalt. Jammer genoeg bracht de ligging ook een paar uitdagingen met zich mee. Kom hieronder te weten de welke, hoe onze professionals die opgelost hebben en hoe de experts uiteindelijk een woning creëerden waarbij transparantie en overzichtelijkheid centraal staan.

Geen enkele uitdaging is te groot voor onze professionals

Het beste aan de Homify experts is dat geen enkele uitdaging of geen enkel probleem te groot is voor hen. Zo moesten ze voor de nodige privacy zorgen bij het ontwerpen van deze woning, want de uitzichtlijnen richting het zuiden zorgt er namelijk voor dat de bewoners niet op de nodige natuurlijke afscherming kunnen rekenen. De tweede grote uitdaging is het feit dat Texel een winderig klimaat heeft en een open veld dus niet de ideale ligging is voor een villa. Hoe losten onze professionals die op? Wel, door het gebruik van unieke, slimme en luxueuze ontwerpen. 

Prachtige zwarte kozijnen

Om die privacy te vrijwaren, werd er voor wondermooie zwarte kozijnen gekozen. Kozijnen zijn enorm handig als je woning naar het Zuiden ligt. Je kunt de zon afschermen en voor de nodige privacy zorgen door de kozijnen te sluiten, maar als je even de zon wilt binnenlaten, dan moet je gewoon de kozijnen opendoen. Het beste van al is dat kozijnen ook relatief gemakkelijk te onderhouden zijn, zeker als je er eentje kiest uit dit ideabook. Er werd gekozen voor zwart voor verschillende redenen. Niet alleen omdat de kleur perfect aansluit bij de rest van het design en voor een luxueus tintje zorgt.

Meest stijlvolle windbrekers

Zoals vermeld was een van de uitdagingen bij het ontwerpen van deze woning de ligging ervan. Om ervoor te zorgen dat huis bestand is tegen felle wind en andere weersomstandigheden, werd er voor gekozen om de twee hoofdvolumes te verschuiven waardoor windluwe patio-achtige tussenruimtes ontstaan. De verhoging van het maaiveld en het gebruik van prachtige plantenbakken zijn de perfecte natuurlijke windbrekers en zorgen ook voor nog meer privacy en intimiteit. 

Luxueuze indelingen

We hebben deze woning niet alleen opgenomen in dit ideabook omwille van het stijlvol exterieur (de prachtige zwart-wit combinatie, de openheid en al het groen), maar ook omwille van de luxueus ogende binnenkant. Het uitzonderlijk design komt tot uitingen in de verschillende kamers en dat merk je als je naar de volgende designs kijkt. Hier zie je hoe de openheid naar een nog hoger level getild werd door een kookeiland en een witte afwerking te gebruiken. 

Wit, wit en nog eens wit

Het wit komt ook terug in de badkamer. Hoewel deze ruimte relatief klein is in vergelijking met de andere kamers in deze woning straalt ze toch nog steeds de nodige luxe, rust en openheid uit dankzij het wit en het grote dakraam.

Shaken, not stirred

Wil je je avond op een luxueuze en stijlvolle manier doorbrengen aan je eigen bar? Dat kan dankzij dit ontwerp. Hier zie je hoe een prachtig houten bar geïnstalleerd werd en voorzien werd van een oranje marmeren achtergrond en zwart/grijs stoelen. Het gebruik van deze verschillende materialen zorgt voor een eclectische maar nog steeds chique afwerking. 

Welke woning straalt het meest luxe uit? Laat het ons weten via de comments.

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!