Gebouwd in 45 dagen: prefabwoning van 65 m2. | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gebouwd in 45 dagen: prefabwoning van 65 m2.

Stoa. Stoa.
Moderne woonkamers van MapOut Modern
Loading admin actions …

Dit schitterende project laat zien hoe mooi een prefab huis kan zijn. Dat is een woning waarvan het grootste gedeelte al in de fabriek gemaakt is, zodat het snel en eenvoudig op locatie in elkaar gezet kan worden. Vandaag nemen we je mee naar Spanje, om precies te zijn naar een buitenwijk van Madrid. Het huis dat je gaat zien heet: House 2020, en dit is een verwijzing naar de nieuwe Europese normen aangaande het klimaat, in 2020 moeten er zaken in het milieu verbeterd zijn, concreet betekent dit voor huizen dat de energie-efficiëntie hoog moet zijn, de kwaliteit van de bouwmaterialen hoogwaardig en de bouwduur kort. Dit alles om een zo klein mogelijke belasting op het milieu te hebben. Dit huis heeft al deze punten in het design opgenomen en voldoet dus aan de eisen van 2020! Neem hieronder een kijkje in de toekomst!

Expressief

Moderne tuinen van MapOut Modern

Deze gevel communiceert de nieuwe bouwfilosofie: bescheidenheid en efficiëntie spreken uit het rode hout. In de toekomst zullen er naar alle waarschijnlijkheid nog meer mensen op aarde wonen, daarom moeten de woningen efficiënter gebouwd worden. Dit huis laat alvast zien hoe het moet. Een hoge kwaliteit van wonen is natuurlijk altijd belangrijk, aan die eis wordt binnen zeker voldaan. Het grote raam laat lekker veel daglicht naar binnenstromen, waardoor je lichtval binnen supermooi is! Je kunt genieten van een prachtig uitzicht over de weidse omgeving. Meer mooie woningen kun je hier vinden. 

Naturel

Moderne woonkamers van MapOut Modern Massief hout Bont

Binnen is het een heel ander verhaal: was de woning buiten nog prikkelend rood gekleurd, is er binnen juist gekozen om het palet vrij kalm te houden. Donkergrijs, wit en blank hout spelen hier de hoofdrol. Er is veel aandacht geweest voor de connectie tussen binnen en buiten. Veel mensen houden van het gevoel van vrijheid in hun interieur, dat bereik je door veel ramen in de gevel te maken. De bewoners vinden het erg relaxt om op de stoel en grote sofa te zitten en te genieten van een wijntje. Het is er ook echt een kamer voor! 

Keuken en eetkamer

Moderne keukens van MapOut Modern

Wij vinden het altijd mooi als meerdere functies in een ruimte gecombineerd worden, omdat je dan een mooie eenheid creëert die ook erg gezellig is. Dat is zeker het geval met de eetkamer en keuken. Deze gebieden horen nu eenmaal bij elkaar. Lekker samen koken en daarna gezellig aan tafel! Het interieur volgt de stijl in de kamer die we hierboven zagen. Weer is daar de houtvloer en het wit dat er mooi mee matcht. De keuken heeft, net als de wand, een minimalistische vormgeving. Wij worden vrolijk van de groene eettafel! Samen met een expert ontwerp je snel een uniek interieur. 

De bouw

Moderne woonkamers van MapOut Modern

We krijgen op deze afbeelding een mooi beeld van de work flow ten tijde van de bouw. We zien dat het landschap alles behalve glad gestreken is. Maar dat weerhield de bouwers er niet van om hier de schitterende woning neer te zetten. Het uitzicht is fabuleus en spreekt tot te verbeelding: een prima plek voor een woning! Er wordt hier vlot, maar milieuvriendelijk gebouwd. Het is net alsof je een grote puzzel in elkaar zet. De belasting van het milieu is sterk gereduceerd. 

Tekeningen

modern  door MapOut, Modern

Op deze tekeningen zien we een schematische dwarsdoorsnede van de woning. Je ziet direct dat je alle ruimte hebt. De indeling is zeer logisch en gangbaar: boven de slaapvertrekken, beneden de woonkamer. Wat bijzonder is, is de vormgeving van de woning, die is erg functioneel. Door de open ruimte tussen de begane grond en de eerste verdieping heb je boven en beneden een goede luchtcirculatie. 

Wand en kozijn

modern  door MapOut, Modern

Deze afbeelding laat een deel van de buitenwand en het venster zien. De wand is tussen de 9 a 12,5 centimeter dik, dit garandeert een goede isolatie. Het kozijn bestaat uit aluminium en hout en dit matcht uitstekend. Ramen zijn snel en eenvoudig te plaatsen. We zijn erg gecharmeerd van deze prefab woning, vanwege het milieuvriendelijke karakter en de vlotte look. Goed om te zien dat de doelstellingen voor 2020 in de bouw op een eenvoudige wijze behaald kunnen worden. 

We besluiten de tour door het huis, maar nemen je graag mee naar deze heldere villa met natuurlijke vormen. 

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!