5 schitterende houten huizen voor elk budget | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 schitterende houten huizen voor elk budget

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne huizen van Architect Show Co.,Ltd Modern
Loading admin actions …

Hout is een prachtig natuurlijk materiaal om mee te bouwen. Huizen met een houten buitenkant of houten interieur stralen net iets meer uit dan woningen waarin geen enkel plankje hout is verwerkt. Toch zien we in Nederland niet zo gek veel huizen met een houten buitenkant. Ze zijn er wel, maar ze bepalen zeker niet het straatbeeld. Dat zou best nog wel eens iets te maken kunnen hebben met het onderhoud dat hout nodig heeft. Het moet eens in de zoveel jaar worden geschilderd en uiteindelijk na heel veel jaren worden vervangen. Hout in het interieur zien we wel in meubels en in oudere woningen en boerderijen, die vaak mooie houten balken aan het plafond hebben. In dit Ideabook zetten we de houten huizen in de schijnwerpers en laten we je 5 huizen zien waar iedereen wel in zou willen wonen!

Huis met rood cederhout

De prachtige gevel van het bijzondere huis op de foto hierboven is bekleed met rood cederhout. Dit type hout geeft het huis een hele elegante en warme look. De foto bewijst maar weer eens dat een houten buitenkant ook een uitstekende keuze is voor een moderne woning met strakke lijnen. Voor een huis als dit neem je dat beetje onderhoud eens in de zoveel jaar toch gewoon voor lief?

Lichte houten balken in huis

Grijze gietvloer in woonboerderij Landelijke woonkamers van Motion Gietvloeren Landelijk
Motion Gietvloeren

Grijze gietvloer in woonboerderij

Motion Gietvloeren

De lichte houten balken op de foto van dit huis geven de ruimte een minimalistisch en modern uiterlijk, zonder dat de ruimte koud en kil aandoet. Het hout past mooi bij het grijze beton op de wanden en de vloer. Alles bij elkaar wordt er zo een hele rustige sfeer gecreëerd, waarin je na een drukke werkdag heerlijk kunt ontspannen. Mocht je na een altijd jaren op het lichte hout zijn uitgekeken, dan kun je het altijd nog een kleurtje geven. Houd er wel rekening mee dat het daarna moeilijk wordt om de originele kleur van de balken nog terug te krijgen.   

Ultramodern interieur

De donkere houten balken op de foto van dit huis geven de ruimte ontzettend veel warmte en een oudere look. Toch zie je dat je dit prima kunt combineren met een hele moderne keuken met gedurfde kleuren. Het rood van de koelkast past natuurlijk perfect bij het donkere hout. En de donkere vloer en het zwarte keukenblok maken het hele plaatje compleet. Mocht je na een altijd jaren op het donkere hout zijn uitgekeken, dan kun je het altijd nog een lichter kleurtje geven. Houd er wel rekening mee dat het daarna moeilijk wordt om de originele kleur van de balken nog terug te krijgen.

Eenvoudig, maar toch heel mooi

Het prachtige natuurlijke houten huis op de foto hierboven brengt het beste van twee werelden samen. Het staat symbool voor een eenvoudig bestaan, maar heeft toch de nodig moderne elementen. Het is een typisch voorbeeld van een mooi zomerhuisje in een warm land of een chalet waar je verblijft tijdens de wintersport. Het is gelijkvloers en heeft een mooie patio waar je bij mooi heerlijk kunt genieten van een hapje en drankje. In de winter kun je er bij een tuinhaard genieten van kop warme chocolademelk. 

Een verbouwde boerderij

Rear Garden van Beech Architects Landelijk
Beech Architects

Rear Garden

Beech Architects

De boerderij op deze foto zou vroeger wel eens schuur kunnen zijn geweest die is omgebouwd tot een grote leefruimte met een open inrichting. De boerderij heeft een modern tintje, terwijl de prachtige originele kenmerken zijn behouden. Hierdoor is er een traditionele boerderij ontstaan waar je vast met heel veel plezier in kunt wonen. 

Wil je meer weten over houten huizen? Lees dan ook dit Ideabook eens! 

Ken jij nog mooie houten huizen die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!