5 moderne woningen op een rij | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 moderne woningen op een rij

Mariska Middelbeek Mariska Middelbeek
Moderne huizen van VISMARACORSI ARQUITECTOS Modern
Loading admin actions …

Langzamerhand zien we in ons straatbeeld steeds meer moderne woningen staan. Mensen kopen een stukje grond en laten door een architect een bijzondere woning ontwerpen om te laten bouwen. Of ze kopen een huis dan ze laten slopen om er een moderne woning voor in de plaats te zetten. Bij deze moderne woningen wordt steeds meer afgeweken van de standaard elementen die we bij huizen van de afgelopen 100 jaar terugzien. Vaak zijn het grote vierkante ontwerpen met strakke hoeken en lijnen. In dit Ideabook hebben we 5 moderne woningen op een rijtje gezet, zodat je een idee kunt krijgen van de bouwstijl en het ontwerp van dit type huizen.

Eenvoud en strakke lijnen

Een goed ontwerp staat aan de basis van een moderne woning. Hierdoor kan een woning heel bijzonder worden. De moderne woning op de foto hierboven wordt gekenmerkt door de strakke rechte lijnen en het minimalistische uiterlijk. Het huis heeft slechts één verdieping, waar een woonkamer, keuken, badkamer en meerdere slaapkamers in verwerkt zijn. Deze moderne woning is een uitstekend voorbeeld van het feit dat eenvoud buitengewoon mooi kan zijn.

Indeling en lay-out

De indeling en lay-out van een woning hangen af van de wensen van de toekomstige bewoner en de locatie waar de woning wordt gebouwd. Op de foto zien we een moderne woning die perfect past bij de omgeving waarin deze is gebouwd. Als je beide zo mooi met elkaar kunt combineren, dan moet je dat zeker doen. Er is niets mooiers dan een huis dat opgaat in de omgeving. De indeling van het huis wordt daardoor wellicht wat minder standaard dat je van menig huis gewend bent, maar dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn. Zolang als wat je nodig hebt maar aanwezig is.

In de schijnwerpers

Een grote moderne woning vestigt alle aandacht van voorbijgangers op zich en staat constant in de schijnwerpers. Voor bewoners van een populaire woning is een robuust uiterlijk een manier om een gevoel van veiligheid te creëren. Een moderne woning zoals op de foto hierboven komt vooral goed tot zijn recht als het zich bevindt in de buurt van andere indrukwekkende gebouwen.

Groots en meeslepend

Naast een minimalistische moderne woning, kun je ook kiezen voor een groots en meeslepend modern huis. Dan kun je denken aan een woning zoals op de foto hierboven. Elke verdieping van de woning gebruik je voor een ander doel en de kleur stem je af op de omgeving. Binnen in huis ontstaan ruimtes met interessante vormen, omdat de woning aan de buitenkant maar weinig strakke lijnen heeft.

Grote ramen en veel natuurlijk lichtinval

Veel natuurlijk lichtinval is een echte aanwinst voor je huis. Als je de kans krijgt om zelf een huis te laten ontwerpen en bouwen, raden we je altijd om voor grote en veel ramen te kiezen. Natuurlijk moet de omgeving rondom je huis zich wel voor een dergelijk ontwerp lenen. Op deze foto is het deel van het huis met alle ramen dan ook tuingericht. Aan de straatkant is iets meer privacy wel zo fijn. 

Meer weten over een moderne woning? Lees dan ook dit Ideabook eens!

Ken jij nog mooie moderne woningen die we niet hebben genoemd? Laat het ons weten in de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!