Tips voor een net en opgeruimd huis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tips voor een net en opgeruimd huis

TILL BEHNE TILL BEHNE
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

Opruimen is geen hobby van de meeste mensen. Maar dat betekent helaas niet dat het niet hoeft te gebeuren. Maar hoe slimmer je het aanpakt, des te minder werk is het. Daarom geven we je in dit Ideabook een paar handige tips. Daarmee krijg je met minder inspanning een net en opgeruimd huis. Daarna is het alleen nog een kwestie van goed bijhouden. En je zult zien dat je minder tijd kwijt bent met opruimen en dus meer tijd hebt voor leuke dingen.

Nodig vaker vrienden uit

Drie keer raden wanneer je het best en het intensiefst opruimt en schoon maakt. Juist! Als er vrienden of familie op bezoek komen. Nooit is je huis zo opgeruimd en schoon als wanneer er bezoek komt. Een simpele maar oh zo doeltreffende tip voor een opgeruimd huis is dus vaker vrienden of familie uitnodigen. Dat is naast gezellig ook een hele handige stok achter de deur om vaker op te ruimen. En je zult zien, hoe vaker je het doet, des te gemakkelijker zal het je in de toekomst af gaan.

Gooi dingen weg!

We hebben allemaal teveel spullen. En heel veel van die spullen hebben we eigenlijk niet nodig. Vaak realiseer je je niet hoeveel je eigenlijk wel niet hebt en waar je allemaal heus wel zonder zou kunnen. Spreek met jezelf af dat je eens in de zoveel tijd een selectie maakt van dingen die je echt niet meer nodig hebt. Gooi deze dingen vervolgens weg of breng ze naar een kringloopwinkel, dan maak je er iemand anders ook nog eens blij mee. Of je kan dingen op internet verkopen, en dan verdien je er nog een leuk zakcentje mee. En met minder spullen is het een stuk makkelijker opruimen en de boel netjes houden.

Veel en slimme bergruimte

De sleutel voor een net een opgeruimd huis is natuurlijk voldoende bergruimte. Als je alle overbodige ballast kwijt bent, moet je zorgen dat je voor de rest genoeg plek hebt om dit op te bergen. Probeer zoveel mogelijk loze ruimte te benutten als bergruimte. Onder de trap, onder je bed, of op een vliering. Als je dit combineert met een logisch systeem, weet je altijd waar alles is en dat zal de organisatie zeker ten goede komen. En zo creëer je een opgeruimd huis dat rust uitstraalt, en dat komt je woongenot uiteindelijk zeker ten goede.

Maak lijsten

Het klinkt misschien wat kinderachtig en schools, maar het maken van lijsten zal je echt helpen bij het opgeruimd en netjes houden van je huis. Dat begint al bij het maken van boodschappenlijsten. Als je alleen maar dat koopt wat je nodig hebt, in de supermarkt of in welke winkel dan ook, koop je nooit teveel. Andere lijsten die je zullen helpen bij het opruimen van je huis zijn to do lijsten. Welke klus moet wanneer geklaard zijn en hoeveel tijd heb je daar ongeveer voor nodig. Met dit soort lijsten kun je nooit zeggen dat je iets vergeten bent. En het is heerlijk om taak na taak te kunnen afvinken.

Beloon jezelf

modern  door homify, Modern

En tot slot is het niet meer dan redelijk om jezelf na al dit harde werk een beetje te belonen. Nu je huis weer spik en span en optimaal georganiseerd is, heb je tijd voor leuke dingen. Dus neem jezelf mee uit, ga iets leuks doen om te vieren dat je het thuis zo goed voor elkaar hebt. En als je de nodige spullen de deur uit hebt gedaan, ontstaat er natuurlijk ook weer een beetje ruimte voor nieuwe dingen. Dus even de stad in om wat leuks te kopen, kan ook geen kwaad. 

Inspiratie voor fraaie en georganiseerde interieurs kun je hier op doen. Kom je er na het lezen van dit Ideabook nog steeds niet helemaal uit, schroom dan niet om de hulp van een professional in te schakelen. En heb je nog meer tips nodig voor een georganiseerd huis, lees dan dit Ideabook nog eens aandachtig.

Hoe hou jij je huis opgeruimd en netjes? Laat jouw ultieme opruimtip hieronder achter in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!