8 Ideeën voor Slaapkamerverlichting

Juntos Juntos
Apartamento turístico en La Latina, GARMA+ZAMBRANO Arquitectura GARMA+ZAMBRANO Arquitectura Industriële slaapkamers
Loading admin actions …

Hoe slaap jij?

Er zijn zoveel voorkeuren als mensen als je het hebt over slapen. Iedereen heeft zijn eigen ritme, zijn rituelen, zijn voorkeuren. De een moet het absoluut donker hebben, de volgende wil een zacht matras, weer een ander de ramen open. Een slaapt naakt, de volgende op een dun matje op de grond, weer een ander kan helemaal geen slaap vatten.

Toch zijn er in de westerse wereld bepaalde standaards ontstaan als je kijkt naar de gemiddelde slaapkamer. Een voorbeeld daarvan is de lamp in de buurt van het bed. Het ‘hoort’ in een slaapkamer dat je ergens binnen handbereik een lamp hebt. Is het omdat wij ons toch allemaal een beetje kwetsbaar voelen als we in bed gaan liggen? Wil iedereen eens kijken waar het vreemde geluid vandaan komt? Is het de menselijke angst voor het monster onder je bed? We zullen er meer studie over moeten doen, waarom de lamp bij het bed zo enorm belangrijk is, maar feit is: de lamp hoort erbij!

Traditioneel

Meestal is het een, bij grote, brede bedden, twee. Meestal in dezelfde stijl en stijlen zijn er zoveel als slaapvoorkeuren – ze lijken wel eindeloos.

Hanglampen

Een nadeel van mijn nachtkastlampje is, dat het altijd stoffig is. Waar al dat stof vandaan komt – ik weet het niet. Feit is, dat ik hem bijna iedere dag schoon moet maken. Daarom is de optie van hangende lampen heel fijn. Wellicht worden deze minder snel vies en bovendien heb je geen nachtkastje meer nodig.

Hanglampen 2

Ook hier zie je hangende nachtlampen. Door deze optie is er ruimte voor meer boeken op de nachtkast. Of die ook ooit worden gelezen, is een andere vraag…

Ingebouwde lampen

homify Moderne slaapkamers

Deze komen met veel variatie en in alle vormen en maten, vaak samen met het bed. Het idee is hetzelfde dan de hangende lampen; ze moeten nergens opgezet worden. Bovendien passen ze qua stijl bij de rest van het bed en vormen een geheel.

Lichtlijst

Dit is een zeer chique manier om de verlichting op te lossen. Het is indirect licht, waarvan je de lamp nauwelijks ziet en toch is het mogelijk om gezellig een boek te lezen. Je hebt de voordelen van de lamp zonder te hoeven schoon maken.

Natuurlijk licht

Hotel ShiZen, Luis Vegas Luis Vegas Moderne slaapkamers

Het kan ook zonder! In tijden van mobiele telefoons is het niet nodig om een extra lamp te hebben. Je kunt ook je bed naast het raam zetten en op die manier van de natuurlijke verlichting van zon en maan genieten. Dit is niet voor iedereen, maar wie verbonden wil zijn met zijn omgeving, zal hier zeker blij van worden.

Indirect

Indirect licht is mooi, maar de inbouw iets moeilijker. Hiervoor heb je wel iemand nodig die weet hoe je de lamp mooi en veilig kunt ‘wegwerken’.

Indirect 2

De lichtlijst is een begin, dit is het masterpiece van een indirecte verlichting. Hier is een echte artist aan het werk geweest en heeft de natuurlijke verlichting van het raam gebruikt voor indirecte verlichting door een artistieke stellingkast heen.

Geen lamp

Oftewel een grote lamp. Hier is gekozen voor geen standaard lamp – geen nachtkastlampje en ook geen hanglamp. In plaats daarvan is een stylishe staande lamp ingezet om als verlichting te fungeren.

 

Multifunctionele verlichting

Ook hier is gekozen voor geen standaardoplossing, maar twee hanglampen. Zoals je ziet past dit perfect bij de industriële look met de kale muren en de glazen schuifdeuren.

 Voor nog meer ideeen om jouw slaapkamer te verbeteren, lees ook deze artikel!

Wat voor een lamp heb jij bij je bed?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine