Voor en Na: oud appartement wordt pittig pareltje

Johan van Dijk Johan van Dijk
Appartement S01, 3B Architecture 3B Architecture
Loading admin actions …

Een oud appartement opknappen, zorgt voor vele vragen bij zowel de opdrachtgever als de expert die verantwoordelijk is voor het ontwerp en/of de uitvoering. Je kunt je dan bedenken dat er soms al heel wat uren in een verbouwing gaan zitten voor er daadwerkelijk waar nog maar één spijker in een muur geslagen is. Gelukkig kan de juiste architect je goed op weg helpen. Dat geldt dan ook zeker voor de Franse experts van 3B. Ze hebben namelijk dit oude onderkomen op zo’n manier opgeknapt dat authentieke elementen aanwezig zijn gebleven en tegelijk ook een hele vernieuwde sfeer is ontstaan. De hoogste tijd voor een rondleiding!

Voor: oud, vies en hokkerig

Het grootste probleem van oude appartementen is meestal niet de ruimte. Die is er als je uitgaat van het grondoppervlakte meestal meer dan genoeg. Het belangrijkste nadeel is over het algemeen dat dergelijke huizen nogal ‘hokkerig’ zijn ingedeeld. Dat was hier nou ook het geval. Want wie bedenkt het nou tegenwoordig nog dat je vanuit de keuken zo tegen de badkamer met toilet aankijkt? Alleen de sloophamer kan aan zo’n situatie een einde brengen.

Na: indrukwekkende keuken

Van de oude situatie is op deze plek niets, maar dan ook niets meer terug te vinden. Er is namelijk een indrukwekkende keuken geplaatst. Een heerlijk modern geheel dat op sommige puntjes, denk aan de verlichting, iets industrieels uitstraalt. Dit is een prachtige en opwekkende plek om lekker aan het koken te gaan.

Fraaie badkamer

De badkamer zorgt voor hetzelfde effect als de keuken, alleen dan op een hele andere manier. Hier is juist voor meer aardse tinten gekozen. Ook een prachtige manier om een sanitaire ruimte in te richten! En om het gemak is ook gedacht: kijk maar naar de dubbele wastafel. Het zal hier ’s ochtends wel hectisch zijn, maar als je hier met z’n tweeën woont dan kun je heerlijk in je eigen tempo bij de wastafel blijven opstarten.

Douche met lichteffect

Nog een detailopname uit de badkamer voor we weer verder gaan kijken. Het was je ook in de keuken vast al wel opgevallen dat er aan de verlichting erg veel aandacht is besteed in deze woning. Dat is hier natuurlijk niet anders. Wat een ontzettend goed idee om een lichtpunt op een manier als deze achter de douche te verwerken. Ook weer zo’n mooie manier om op een aangename manier wakker te kunnen worden.

Halfopen geheel

Zoals je kunt zien, is het interieur nog niet gearriveerd op het moment van deze opnames. Dat is eigenlijk helemaal niet erg, want je kunt nu in gedachten dit appartement van jouw meest ideale inrichting voorzien. Fraai is dat er hier sprake is van een halfopen keuken. Op manier ben je veel beter in staat om afzonderlijke ruimtes in te richten. Zou jij wel raad weten met deze toekomstige woonkamer?

Authentiek element

Het overlaten van één beeldbepalend authentiek element is in principe voldoende om iets van de oude sfeer en grandeur te laten zien. Je hoeft in dit huis niet lang te zoeken naar dat element, want we hebben het uiteraard over de schitterende open haard. Of je er nu wel of geen gebruik van gaat maken, als sfeermaker is dit onderdeel sowieso heel erg geslaagd. Met de inrichting kan nu ook nog alle kanten op worden gegaan. Moderne meubels zouden hier prima passen, maar ook een meer klassiek geïnspireerd interieur zou hier zeker niet misstaan.

Barst jij inmiddels van de creatieve ideeën om dit huis helemaal compleet te gaan maken? We willen je daarbij natuurlijk ook graag helpen, bijvoorbeeld door je dit mooie project te laten zien.

De ideeën voor de inrichting kwamen al ter sprake. Help jij mee door ze hieronder op te schrijven?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!