Voor en Na: de indrukwekkende verandering van een oude woning | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: de indrukwekkende verandering van een oude woning

Johan van Dijk Johan van Dijk
Minimalistische woonkamers van Filippo Rak Architetto Minimalistisch
Loading admin actions …

De transformatie van een woning kan in sommige gevallen een behoorlijk indrukwekkende actie zijn. Zeker als een oud huis eerst helemaal gestript moet worden! Het belangrijkste is bij zo’n verbouwing vooral welke keuzes er gemaakt worden. Welke authentieke elementen van het huis worden opnieuw gebruikt en wat wordt de nieuwe stijl? Deze cruciale vragen hoeven de bewoners doorgaans niet alleen te beantwoorden, de juiste professionals kunnen daar heel goed bij helpen. In dit geval lag die verantwoordelijkheid in de handen van de Italiaanse architect Filippo Rak. Kijk lekker mee naar het geheel dat hij ontworpen heeft.

Voor: oud, gedateerd en lelijk

Veel woorden vuil maken aan de oude situatie van het huis is eigenlijk helemaal niet de moeite waard. Dit was namelijk een oud, gedateerd en lelijk huis geworden in de loop van de jaren. Absoluut geen inspirerende en opwekkende plek om te wonen, maar eerder deprimerend. Maar wat moet je op een plek als deze doen met het interieur?

Tijdens: ‘reset’ van de woning

Je kent het wel: ben je net lekker achter je laptop, tablet of smart phone naar bijvoorbeeld homify aan het kijken, valt de internetverbinding weg. Je weet dan vaak niet hoe snel je het geheel moet ‘resetten’. Bij de verbouwing van dit huis is dat ook gedaan. Zoals je kunt zien op deze foto, is het interieur van het huis eerst weer helemaal naar de basisconstructie teruggebracht en vervolgens weer opnieuw opgebouwd.

Na: onherkenbaar veranderd

Ben je het ook met ons eens dat het interieur van dit huis onherkenbaar veranderd is? We zien eigenlijk ook gelijk een groot gedeelte van het huis. Let vooral even op de gebruikte sfeer. Een zeer aangename mengeling van diverse stijlen komt uit dit beeld naar voren. We nemen je graag mee langs deze afzonderlijke en zeer fraaie onderdelen.

Bijzondere combinatie van stijlen

We hadden het net al even over de bijzondere combinatie van stijlen die hier is toegepast. Het geheel lijkt redelijk minimalistisch ingericht, maar een houten vloer brengt een klein rustiek tintje aan, terwijl een ovale marmeren tafel toch echt lijkt te verwijzen naar de klassieke stijl. In deze fraaie eclectische omgeving moet het zeker niet onaangenaam zijn om te verblijven.

Verborgen keuken

De keuken is enigszins verborgen opgesteld doordat deze onder de fraaie entresol gelegen is. Maar als je deze keuken eenmaal in de volle glorie ziet, dan verbaas je je over de prachtige sfeer die er door opgeroepen wordt. Wat een schitterend voorbeeld van minimalisme! Een zeer inspirerende plek waar zelfs mensen die niet zo goed zijn op het gebied van koken, geïnspireerd aan het werk kunnen gaan.

Trap als blikvanger

Hoe dun en minimalistisch de trap ook is uitgevoerd, het is een geweldige blikvanger in de ruimte. Een erg leuke twist in het ontwerp van de ruimte is ook de twee verschillende kleuren die gebruikt zijn om de muren rond de trap te verven. Wederom een heerlijk stukje inspirerende inrichting!

Authentiek randje

De entresol heeft een prachtige authentieke vloer gekregen. Het vormt een schitterende eenheid met de oude balken onder het dak die nog net zichtbaar zijn. Deze ruimte is multifunctioneel te gebruiken: van slaapkamer tot werkkamer, er is hier veel mogelijk.

Ontspannen slapen

Ontspannen slapen moet in dit huis ook geen enkel probleem zijn. De sobere slaapkamer is een heerlijke plek om helemaal tot rust te kunnen komen. Dat geldt natuurlijk ook voor de rest van het huis. In een hectisch bestaan is de gehele woning een ware oase van rust.

Wil je graag nog meer ideeën en inspiratie opdoen? Deze verbouwing kan je ook heel wat nieuwe indrukken geven!

Zou jij je huis ook wel op zo'n manier willen verbouwen? Deel al je ideeën hieronder met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!