Voor en Na: saaie ruimte wordt schitterend appartement

Johan van Dijk Johan van Dijk
Loading admin actions …

Alles in een huis valt of staat met de inrichting. En we kunnen dat begrip ook iets breder trekken door niet alleen het interieur op zich daar bij te beschouwen, maar ook zaken als ramen, deuren en de keuken moeten daar onder vallen. Als je dat alles flink opknapt, dan kan een compleet ander huis ontstaan. Voor het project dat we nu gaan bekijken moeten we op het Spaanse eiland Tenerife zijn. De interieurontwerpers van LCB Studio hebben daar een appartement op schitterende wijze opnieuw ingericht. Erg mooi te zien en een heerlijke inspiratiebron!

Na en voor: overzicht

Voor en na kunnen in het geval van deze dubbele foto omgedraaid worden, dat had je ongetwijfeld zelf ook al gezien. Boven zien we een sfeervol geheel, terwijl beneden er een kale boel te zien is. In de oude situatie zag het geheel er nog niet eens zo heel erg slecht uit, maar een en ander was een beetje gedateerd geraakt. Vooral de houtkleur van de voordeur was niet echt meer van deze tijd. Bij de herinrichting (waarbij ook een klein beetje verbouwd is) is onder andere een nieuwe vloer geplaatst, inbouwverlichting geïnstalleerd en zijn diverse elementen in een nieuwe kleur gebracht.

Na en voor: de entree

Hoe de sfeer en de inrichting veranderd is, valt het beste te illustreren aan de hand van de entree van het huis. De oude voordeur is gewoon op z’n plek blijven zitten, maar heeft een nieuw kleurtje gekregen. De deur links is ook gebleven en geverfd, en tevens een kwartslag gedraaid. Dit heeft onder meer te maken met de installatie van een nieuwe keuken, waarvan links nog net een glimp op te vangen valt. Het mooiste om te zien aan de oude en de nieuwe situatie, is hoe ontzettend veel sfeer is toegevoegd.

Na en voor: de slaapkamer

De slaapkamer zag er in de oude toestand ook uit als een plek die hopeloos verouderd was. De kledingkast was veel te klein maar vooral ook veel te gedateerd om nog te gebruiken. Neem dan ook nog eens de houten kozijnen, ramen en deuren en je had helemaal het gevoel terug te gaan in de tijd. Gelukkig is dat nu wel anders! Het nieuwe witte geheel lijkt een redelijk minimalistische inslag te hebben. De kleine kast heeft een grotere vervanger gekregen en er is van de badkamer en de slaapkamer een mooie eenheid gemaakt.

Na: koken, eten en ontspannen

Je ziet dat de woonfuncties hier op een aangename manier op elkaar afgestemd zijn. Je kunt hier koken in de halfopen keuken, eten in de leuke eethoek met de zeer fraaie stoelen en lekker ontspannen op de prachtige witte bank. Er is gekozen door een overwegend wit en modern interieur. Op hele subtiele wijze zijn daar wat rode tinten aan toegevoegd. Kijk maar naar het schilderij aan de muur, de rode stoelen bij de eettafel en niet te vergeten de fraaie rode bos bloemen die op de smalle tafel achter de bank is geplaatst.

Na: nog een keer de slaapkamer

We zien de slaapkamer hier nog een keer, alleen nu vanaf de andere kant gefotografeerd. Het minimalistische lijkt hier toch ook een rustiek randje te hebben. Wat een heerlijke en ontspannen ruimte om in te kunnen slapen! Erg handig is ook de leuke werkplek. Erg handig om je even af te kunnen zonderen als er nog wat werk moet worden verricht of als er iets bestudeerd moet worden. Zo’n leuk detail als een werkplek vormt in dit geval een leuk sluitstuk van de verbouwing.

Wil je meer zien op het gebied van grondige herinrichtingen? Vergeet dan vooral niet deze verbouwing te bekijken.

Vind jij dit een geslaagde verandering? We lezen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa: moderne Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!