Ontdek Ideeën voor Romantische Decoraties in Huis

Tiewen Visser Tiewen Visser
Ookinhetpaars de webshop voor kleurrijke kussens en prachtige plaids, Ookinhetpaars Ookinhetpaars Scandinavische woonkamers
Loading admin actions …

Romantiek! Zijn we daar niet allemaal helemaal verzot op? Van rode rozen tot hartjes, beertjes en samen een wijntje drinken. In interieurs betekent romantisch vaak iets anders. Het gaat daarbij om natuurlijke materialen zoals linnen, maar ook veren en velvet stoffen. De kleuren roze, lichtblauw, beige en bordeaux passen goed bij deze stijl en mooi gevormde ornamenten, vaasjes, zwierige gordijnen, bloemen en lampen maken deze stijl af. Ontdek ideeën voor romantische decoraties in huis in dit artikel en laat je betoveren door deze bijzondere interieurstijl.

Kies voor plaids en kussen

Romantiek zit hem in zachte materialen. Kies daarom voor leuke kussens, roze, met bloemen zacht van stof, het kan allemaal. Ook plaids en kleden van een zachte stof zijn perfect om je romantische interieur op te fleuren. Dus laat je creativiteit de vrije loop en kies voor romantiek in huis!

Kandelaars

Wat is romantiek voor jou? Voor ons is het zeker een avond bij kaarslicht. Het flikkerende geeloranje licht van een kaars is de ultieme manier om de ruimte romantisch te verlichten.

Bloemen en vazen

Bloemen en vazen zijn de perfecte decoraties en accessoires voor een romantisch interieur. Niet elke vaas hoeft bloemen te hebben, maar onder iedere bos bloemen moet wel een vaas zitten. Niet verzot op het steeds weg moeten gooien van bloemen? Kies voor takken, nepbloemen of gedroogde bloemen als alternatief. Ook zeer romantisch en smaakvol.

Brocantisch

Ja, romantiek en de stijl brocante, met oude spulletjes en levendigheid van een Franse bistro gaan heel goed samen. Daarom is het een goed idee om goed te kijken naar de brocante stijl maar deze op een minimalistische manier te kopiëren voor een geslaagde romantische look. Deze stijl is namelijk iets minder uitbundig dan brocante.

Spiegeltjes

homify Scandinavische woonkamers Accessoires & decoratie

Wat romantiek romantisch maakt? Objecten zoals foto’s, spiegeltjes en wandplanken met leuke spulletjes. Spiegels met speelse lijsten hebben het beste effect, maar ook een grotere spiegel zal goed werken.

Roze embleem

Wil je iets meer permanents romantisch in je interieur? Waarom geen muurschildering? Bijvoorbeeld iets moois met bloemen of een cirkel met bloemen en natuur, zoals hier.

Roze schilderij

Romantiek zit hem niet alleen in de spulletjes die je neerzet, ook spiegels en foto’s werken goed, vertelden we je al. Dit schilderij is daar weer een mooi voorbeeld van. Door het fijne kleurgebruik van blauw en roze voelt hem warm en zwoel aan. Het blendt ook perfect met de roze bank voor een ultieme romantische sfeer in huis.

Roze badkamer

Wil je romantiek in de badkamer? Dan kun je dat op allerlei manieren bereiken. Van het plaatsen van rieten manden, tot het vinden van de juiste muurkleuren. Ook in de tegels kun je veel kwijt van de smaak van romantiek. Bijvoorbeeld met geglazuurde tegels met een geribbeld natuurlijk reliëf. Zeker in kleuren als beige, donkerblauw en roze, zijn ze uitermate geschikt voor een romantisch interieur. Ook gewone roze tegels, hier samen met een terrazzo vloer, vormen een spannend geheel voor een romantische badkamer. Een paar kaarsjes, misschien wat leuke planten en je romantische badkamer is binnen handbereik!

Houd jij van romantiek en heb je deze stijl wel eens thuis toegepast?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine