Voor en Na: een grondige verbouwing | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een grondige verbouwing

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van 3B Architecture Modern
Loading admin actions …

Een grondige verbouwing kan voor een huis de redding betekenen. Waar anders het huis aan de slopershamer ten prooi was gevallen, begint nu een mooi tweede of derde leven voor een woning. Het blijft keer op keer leuk om zulke projecten van dichtbij te mogen bekijken. In deze Voor en Na is eigenlijk meer sprake van een tijdens en na. Want we zien hier juist de ruimtes die al druk onder handen worden genomen. Wil je dit project ook graag zien? Lees dan vooral verder en zie hoe de plannen van de experts van het Franse 3B Architecture prachtig zijn uitgevoerd.

Tijdens: aan het puinruimen

Tijdens de verbouwing van dit Franse huis moest er letterlijk en figuurlijk eerst flink puin geruimd worden. De oude woning was eigenlijk te veel uitgeleefd om nog als raamwerk te worden gebruikt. Een flinke rondgang met de slopershamer heeft eerst de nodige rommel veroorzaakt en daarna is begonnen om het geheel weer zorgvuldig op te bouwen. Maar van bouwen is hier nog weinig sprake, het resultaat zullen we zo echter zien.

Tijdens: werk in uitvoering

Waar net nog puingeruimd moest worden, wordt hier al heel hard gewerkt om iets heel erg moois tot stand te brengen. De oude trap mag blijven, maar voor de rest moet eigenlijk alles weer vanaf de grond opnieuw worden opgebouwd. Je zou vermoeden dat ze hier met de keuken bezig zijn, maar dat is niet zo. Heb jij al enig idee wat het dan wel zou kunnen zijn? We laten je nog heel even in spanning, want ook op het volgende plaatje krijg je het eindresultaat nog niet te zien.

Tijdens: ruimte in wording

Er lijkt bijna geen einde aan de werkzaamheden te komen, maar niets is minder waar. Want eigenlijk is deze ruimte al behoorlijk compleet, alleen het interieur ontbreekt nog. Er is in ieder geval wel goed over nagedacht. Het is namelijk een heel precisiewerkje om fraaie wanden als deze te bouwen. Het heeft dan ook zeker een en ander gekost hebben om dit tot stand te laten komen. Maar zoals je zo zult zien was het de moeite meer dan waard.

Na: gezellige woonkamer!

De afbeeldingen die je eerder zag, waren van deze gezellige woonkamer in wording. De bewoners waren op dit moment druk aan het uitpakken, maar inmiddels kunnen ze hier zonder zorgen heerlijk op de bank neerploffen. De gehanteerde stijl is ook behoorlijk overweldigend te noemen. Moderne elementen en klassieke accessoires weten namelijk het beeld heel erg goed te bepalen. En het bouwen van de muurtjes rond de bank zorgt tegelijkertijd voor een heel erg intiem en beschut gevoel.

Tijdens: druk aan het werk

Stapels bouwmaterialen en bouwvakkers die druk aan de slag zijn kunnen maar een ding betekenen: er is nog veel werk aan de winkel. Je ziet dat de voordeur aan deze kant van het huis gesitueerd is. Maar wat moet deze plek eigenlijk worden?

Na: de keuken

Een mooie nieuwe keuken kan ook in dit huis natuurlijk niet ontbreken. En het resultaat mag er hier ook weer zijn. Een heerlijke ruime plek om lekker te kunnen koken en om vervolgens aan de charmante rustieke tafel met aangenaam gezelschap van lekker eten en een goed glas te kunnen genieten. Een bijna minimalistische plek waarin licht het grote uitgangspunt is geweest. Een leuke afsluiter van het zien van de uitgebreide verbouwing van dit huis.

Het blijft elke keer zo leuk om te zien hoe compleet verouderde of verwaarloosde woningen weer in prachtige juweeltjes veranderen. Raak jij daar ook niet op uitgekeken? Dan hebben we natuurlijk nog zo’n mooie verbouwing voor je in de aanbieding!

Geinspireerd geraakt door de bijzondere woonkamer? We vernemen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!