Designelementen om Je Boekenplank te Verfraaien

Tiewen Visser Tiewen Visser
Mieszkanie dla Pani Doktor, ZAWICKA-ID Projektowanie wnętrz ZAWICKA-ID Projektowanie wnętrz Minimalistische studeerkamer
Loading admin actions …

Boekenplanken, dat zijn wandplanken of een boekenkast en meer niet. Nou, zo simpel is het dus niet! Boekenplanken zijn veel meer dan alleen wat planken open en boven elkaar. Slimme designelementen of designtrucs kunnen van een simpele boekenplank iets moois maken of kunnen ervoor zorgen dat de boekenplank er geweldig uitziet op zichzelf. Wij zetten een aantal bijzondere boekenplanken voor je op een rijtje in dit artikel, zodat je lekker veel inspiratie krijgt om zelf aan de slag te gaan met boekenplanken in je studeerkamer.

Kies een stoere soort hout voor je planken

Ben je op zoek naar iets bijzonders aan de muur voor je boeken? Kies dan voor een boekenplank die gemaakt is van een ander materiaal dan gewoon hout. Deze boekenplanken op de foto zie je nerven van houten bomen voor een heerlijk stoer effect. Je kunt effecten voor je planken oom bereiken door te kiezen voor een bepaalde soort hanger. Deze boekenplanken zijn blind opgehangen. Dat betekent dat je geen steunen zult zien. Het is een lastigere manier van ophangen, maar geeft wel een mooi effect.

Lampjes in de planken

Eiken houten interieur die perfect past bij de keuken RestyleXL Moderne keukens eiken,eikenhout,wanddecoratie,plank
RestyleXL

Eiken houten interieur die perfect past bij de keuken

RestyleXL

Op zoek naar een designelement in je boekenplanken? Denk dan na over het inbouwen van led-verlichting. Je kunt zowel een rechthoekige lamp als spotjes kiezen. Inbouwen van lampen vergt vakmanschap, dus schakel de hulp in van een elektricien of slimme timmerman.

Hang je planken hoog op

Het is niet alleen de soort hout, de keuze voor de hangers of de spullen die je op de planken zet. Ook de manier waarop de planken worden opgehangen zeggen veel over het designelement van de planken. Door boekenplanken bijvoorbeeld hoog op te hangen creëer je een bijzonder en ruimtelijk effect in je huis. Een leuke manier om boekenplanken op te hangen in je woning vinden wij!

Geef je planken kleur

Of het nu de horizontale planken zijn of de verticale tussenschotjes, boekenplanken in een bijzondere kleur zijn altijd een goed idee je planken een andere meer doordachte designlook te geven. Of de kleur paars nou per se de beste keuze is, dat weten wij niet zo goed. Kleur is sowieso een persoonlijke zaak. Op dit moment zijn er eigenlijk weinig regels voor kleur aan de muur of in huis, dus leef je gerust uit!

Boekenplanken met bijzondere vormen

Wallpaper Sparrow Snijder&CO Moderne studeerkamer
Snijder&CO

Wallpaper Sparrow

Snijder&CO

Deze stoere boekenplank is op een zeer bijzondere manier gevormd. Het is een designelement op zichzelf. De boeken lijken door de plank te vallen, maar dat is slecht optisch bedrog zoals de maker het zichzelf heeft voorgesteld.

Kies een mooie achterwandkleur

Belgian Wilderness Fresco lime paint Pure & Original Eclectische studeerkamer
Pure & Original

Belgian Wilderness Fresco lime paint

Pure & Original

Boekenplanken verven is een spannend idee, maar wat als je nou de achterwand een kleur geeft? Juist de muur waar je je boekenkast gaat zetten, is een ideale muur voor een wat meer spannend kleurtje. Zoals deze groen-grijze muur met vlekken.

Staal en hout

Een industriële boekenkast, dat is echt iets van deze tijd. Staal samen met hout zorgt voor een robuuste uitstraling. Het biedt ook een ideaal contrast met de haast liefelijke uitstraling van boeken. Zeker een geslaagde combinatie dus, al zeggen we het zelf.

Vorm de boekenkast naar de vorm van je huis

​2 onder 1 kap woning Dalem met een rieten kap, Brand I BBA Architecten Brand I BBA Architecten Landelijke studeerkamer
Brand I BBA Architecten

​2 onder 1 kap woning Dalem met een rieten kap

Brand I BBA Architecten

Last but zeker not least, willen we je laten zien hoe je planken naar de vorm van je woning of je muur kunt laten maken voor het allerbeste en mooiste effect in huis.

Heb jij thuis boekenplanken en hoe zien die eruit?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!