Het To-Do-Lijstje voor de Maand Mei voor Huis en Tuin

Tiewen Visser Tiewen Visser
Moderne villa in Woudenberg, Architectenbureau Atelier3 Architectenbureau Atelier3 Villa Steen Bruin
Loading admin actions …

Het is weer mei en dat betekent dat na lange donkere maanden de R eindelijk uit de maand is en we vooruit kunnen kijken naar bijvoorbeeld de zomer. De zomer is een maand waarin we weer veel buiten zijn en temperaturen heerlijk oplopen. Maar voordat het zover is, is het misschien goed om stil te staan bij alles wat je in deze mooie maand moet doen voor je huis en je tuin.

Maaien in de tuin

Mei is de perfecte maand om je gazon eens goed bij te houden. Pak die maaier en ga aan de slag. Omdat mei vaak nog wel wat meer neerslag biedt dan de droge zomer, is het een goede maand om te maaien. Je gazon droogt dan niet zo uit en in de zomer kunnen nieuwe grassen en bloemen weer lekker groeien voor een mooi bedje voor bijvoorbeeld insecten.

Planten snoeien

Moderne villa in Woudenberg Architectenbureau Atelier3 Villa Steen Bruin villa bouwen,moderne villa,architect,ontwerp,architectenbureau,bouwbegeleiding,atelier3,veranda,eikenhouten deuren,zonnepanelen
Architectenbureau Atelier3

Moderne villa in Woudenberg

Architectenbureau Atelier3

In mei is het tijd om de heggen maar ook andere planten eens lekker te snoeien. Zorg dat ze voor het zomerseizoen begint mooi op maat zijn, zodat ze de hele zomer door lekker door kunnen blijven groeien. Geen idee hoe je dit doet? Bel een erkende hovenier!

Tropische bloeiers van binnen naar buiten halen

Ibiza Style, Kabaz Kabaz Eclectische tuinen Plant,Eigendom,Water,Zwembad,Bank,Buitenmeubels,Rechthoek,Schaduw,Boom,Gras
Kabaz

Ibiza Style

Kabaz

In de winter heb je misschien tropische bloeiers van buiten naar binnen gehaald. Temperaturen onder het vriespunt worden schaars in mei. Het is dus niet gek om de tropische planten weer uit je serre of garage te halen, zodat ze buiten in de zon verder kunnen groeien.

Grote schoonmaak in huis

In mei zullen we steeds vaker buiten zitten. Dat betekent echter ook dat het een goed moment is om je huis lekker fris achter te laten. Een grote schoonmaak is dus zeker geen slecht idee. Misschien kun je het aanpakken met een stoomreiniger voor een heerlijk fris resultaat. Je kunt ook een professioneel schoonmaakbedrijf inhuren om je huis fris achter te laten als jij een zomer lang de tuin in duikt.

Zonnepanelen schoonmaken en horren checken

Zonnepanelen worden in de zomermaanden weer volop gebruikt. Daarom is mei een ideale maand om ze goed schoon te maken. Het liefst met een sopje en een zachte spons. Een hogedrukreiniger of sterke chemische middelen zijn net wat te krachtig voor je zonnepanelen. Je kunt in de maand mei ook de horren checken. Zijn ze nog goed en zitten er geen gaten in, waardoor je toch last kunt krijgen van vervelende beestjes.

De tuin schoonspuiten

Waar je wel een hogedrukreiniger voor kunt gebruiken is het schoonspuiten van je tuintegels. Met een reiniger met warm water en misschien een sopje, bereik je het beste resultaat. Richt de reiniger op stenen, maar zeker nooit op je tuinhuisje of schutting. Door de power van het water kan de verf die hier mogelijk op is aangebracht flink beschadigen. Met een hogedrukreiniger kunnen zeer vieze tegels er in een mum van tijd weer als nieuw uitzien. Dus ga er zeker mee aan de slag! Plastic tuinmeubels kun je er ook mee onder handen nemen. Zeker die klassieke witte stoelen knappen heerlijk op van een warm waterbad.

Hoe maak jij je huis klaar voor de zomer in mei?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!