Dingen die Je Moet Weten Voordat je je Huis Verbouwt

Tiewen Visser Tiewen Visser
Bosvilla Soest, Bureau MT Bureau MT Moderne huizen
Loading admin actions …

Verbouwen gaat je niet in de koude kleren zitten. Het kost geld maar ook veel stress! Zorg daarom dat je niet van een koude kermis thuiskomt en bereid alles tot in de puntjes perfect voor. Wij zetten daarom met plezier op een rijtje waar je allemaal aan moet denken als je gaat verbouwen. Pak daarom een kop koffie of een mok thee en ga er goed voor zitten als je binnenkort gaat verbouwen en ontdek wat je moet weten.

Bepaal je budget

glazen achtergevel Boks architectuur Eclectische huizen Lucht,Plant,Gebouw,Raam,Wolk,Boom,Deur,huis,land veel,Hout
Boks architectuur

glazen achtergevel

Boks architectuur

Geen budget, is geen succes. Je moet weten wat de verbouwing gaat kosten en daar bovenop nog een klein buffertje aanleggen, zodat je niet compleet voor een verrassing komt te staan. Dus ja, het is belangrijk om te weten wat het allemaal gaat kosten en in hoeverre jij dat kunt betalen. Misschien is er nog ruimte of tijd om de zaken op een goedkopere manier op te lossen.

Controleer of je plannen wel door kunnen gaan

Bosvilla Soest, Bureau MT Bureau MT Moderne huizen Plant,Eigendom,Gebouw,Raam,Boom,Schaduw,Bloempot,Armatuur,huis,Deur
Bureau MT

Bosvilla Soest

Bureau MT

OK, je allereerste stap is natuurlijk bepalen wat je precies wilt. Maar stel dat je hebt bedacht dat je niet alleen een nieuwe keuken wilt, maar een complete aanbouw, dan is het vervelend als later blijkt dat de gemeente niet akkoord gaat met jouw renovatie. Hoe zit dat? Niet iedere verbouwing, zoals een dakopbouw, aanbouw of uitbouw mag zomaar gedaan worden. De gemeente heeft meestal een bepaald bestemmingsplan in een wijk en je huis moet binnen dat plan passen. Vraag dus op tijd een vergunning aan voor je verbouwing en zorg dat alles helemaal verloopt zoals jij wilt.

Maak duidelijke afspraken met aannemers en vraag om facturen

Aannemers hebben het vaak druk en kunnen nog wel eens lastig zijn om een afspraak mee te maken. Zorg daarom dat je een afspraak voor een bepaalde renovatie of verbouwing zwart op wit hebt met de aannemer. Vraag ook zeker om alles zorgvuldig te factureren. Wanneer je een factuur hebt, is het makkelijker om samen een probleem op te lossen.

Zorg voor alternatieve leefruimte

Klassiek pand met moderne uitbouw, Kraal architecten Kraal architecten Moderne keukens Plant,Eigendom,Tafel,Meubilair,Gebouw,Kamerplant,kasten,Bloempot,Stoel,Interieur ontwerp
Kraal architecten

Klassiek pand met moderne uitbouw

Kraal architecten

De badkamer of keuken verbouwen kan nog wel eens uitlopen op vervelende omstandigheden. Geen douche of keuken tot je beschikking hebben voor een bepaalde periode, zorgt ervoor dat je geen eten kunt maken of lekker een douche kunt nemen. Misschien kun je douchen bij de buren, maar heel ideaal is het niet. Plan daarom liever een vakantie, een logeerpartij of vind een leuk huisje in de buurt. Zie je dat allemaal niet zitten en denk je dat je je eigen bed niet te lang kwijt kunt zijn, dan is een mobiele douchecabine misschien een oplossing voor jou.

Geniet van de verbouwing

Het klinkt als een wat vreemd advies, maar verbouwen is ondanks alles een leuke gebeurtenis. Uiteindelijk zul je namelijk een ander huis hebben en daar kun je maar wat van genieten. Heb vooraf pret door inspiratie te vinden op bijvoorbeeld onze website. Bepaal welke tegels, vloer of meubels je gaat gebruiken. Zodra de verbouwing gereed is, is het ook tijd om in te gaan richten. Je kunt je dan lekker uitleven met accessoires of nieuwe meubels. Heerlijk toch?

Heb jij al eens een verbouwing gehad en hoe heb je dat ervaren?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!