Maak Je Huis Klaar voor de Zomer: Meubels en Tips Tegen Hitte

Tiewen Visser Tiewen Visser
Schaduwdoeken op dakterras, ZONZ sunsails ZONZ sunsails Moderne balkons, veranda's en terrassen Kunststof Grijs
Loading admin actions …

De zomer komt eraan! Dat betekent dat we ons huis ook weer klaar moeten gaan maken voor deze tijd van het jaar. Maar hoe doe je dat? Wij zetten een aantal tips op een rijtje om je huis helemaal spik en span te maken voor het zomerseizoen. 

Zorg dat je zonnepanelen schoon zijn

In de zomer haal je vaak meer uit je zonnepanelen. Dat betekent dat de panelen voor de zomer spik en span moeten zijn. Het is belangrijk dat je bij het schoonmaken nooit op de zonnepanelen gaat staan of zitten. Dit kan de panelen natuurlijk beschadigen. Verder raden we je aan om nooit een hogedrukspuit te gebruiken op je panelen, net zoals bijtende middelen of middelen met veel kalk. Gewoon een spons met een sopje zou afdoende moeten zijn om je zonnepanelen optimaal te laten werken voor het zomerseizoen.

Haal zomerse accessoires in huis

De zomer is een tijd van warmte. Vaak verslonzen we daardoor ons interieur een beetje. Zone, want ook in de zomer zit je nog wel eens binnen. Haal daarom leuke zomerse spullen in huis. Denk bijvoorbeeld aan rotan meubels, tropische planten die veel vocht en koelte geven of simpelweg vrolijke kleden, vazen en gelige kussens die de zomerse sferen goed vertegenwoordigen.

Controleer je horren en ventilatie

Schaduwdoeken op een dakterras ZONZ sunsails Moderne balkons, veranda's en terrassen Kunststof Grijs schaduwdoek dakterras
ZONZ sunsails

Schaduwdoeken op een dakterras

ZONZ sunsails

De zomer is het seizoen van muggen en andere insecten. Je wilt hun gezoem natuurlijk graag buiten de deur houden, dus is het belangrijk om je horren goed te controleren om niet tegen vervelende verrassingen aan te lopen waarbij je huis vol muggen komt te zitten.

Breng zonneschermen aan en houd je huis koel

Interieuradvies benedenverdieping Zeist Mood Interieur Moderne woonkamers Plant,Meubilair,Eigendom,Comfort,Bank,Kamerplant,Textiel,Hout,Schaduw,Interieur ontwerp
Mood Interieur

Interieuradvies benedenverdieping Zeist

Mood Interieur

De zon die ‘s zomers strak op je huis staat zorgt dat je huis opwarmt als een enorme magnetron. Wat helpt hiertegen? Zonneschermen, luiken en andere handige manieren om je huis zo koel mogelijk te houden! Sluit ramen en deuren overdag en laat je zonnescherm zakken. Je kunt kiezen voor een elektrisch zonnescherm of een handmatige versie. Een vakman zal weten hoe hij deze soorten schermen aan je woning kan hangen. Aan de ramen kunnen ook luiken zitten of shutters die ervoor zorgen dat je huis koel blijft. Verder kan het soms handig zijn om je huis vochtig te houden in de zomer en ‘s avonds als het afkoelt lekker te laten doorluchten.

Plaats een serre of ga aan de slag met je terras

Tuinkamer Ede, M'n Architect M'n Architect Moderne serres Plant,Plantengemeenschap,Bloempot,Kamerplant,Schaduw,Plantkunde,vegetatie,architectuur,Gebouw,Lucht
M'n Architect

Tuinkamer Ede

M'n Architect

De zomer betekent: naar buiten! Dat betekent ook dat je moet werken aan je terras of je serre. Je kunt overigens voor de koudere zomerdagen een serre makkelijk laten aanbouwen als je er nog geen hebt. Met simpele oplossingen kan de serre gewoon aan je huis worden geplaatst zonder en te veel te verbouwen. Zorg dat je de juiste aannemer vindt en de juiste serre plaatst. Je kunt leuke rotan meubels in de serre plaatsen en genieten van de zomer en de eerste zonnestralen. Laat die zomer maar komen en geniet volop van je huis of je tuin.

Welke maatregelen tref jij thuis voor de zomer?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!