Minimalistische Inspiratie voor Balkondecoraties

Tiewen Visser Tiewen Visser
7'YA, BeSense Studio BeSense Studio Balkon
Loading admin actions …

Je balkon inrichten is zo simpel nog niet. Zeker niet als je het sfeervol of mooi wilt krijgen. Het inzetten van accessoires, de juiste meubels, veel planten en andere materialen is de beste manier om je balkon een leuke sfeer te geven. Toch is niet iedereen even dol op een druk balkon. Wie houdt van een strak of minimalistisch interieur, heeft niet veel aan tips voor een balkon vol accessoires. Daarom hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet om je balkon ook op een minimalistische manier leuk in te richten. Dus ga er maar goed voor zitten en laat die inspiratie maar komen!

Geel, zwart en wit

Dit balkon, met een gele muur met poster, laat zien wat slimme oplossingen kunnen doen om een balkon mooier te maken. De muur is geel geverfd en de andere muur naast de deur heeft een betonnen structuur gekregen. Door te kiezen voor dit soort oplossingen kun je ervoor zorgen dat je balkon zonder al te veel accessoires toch sfeer krijgt. De oplossingen met de barkrukken en de hoge tafel, is er ook eentje om zeker te onthouden. Op deze manier kun je met kleine meubels toch iets heel stoers neerzetten om te genieten van de zon op je balkon.

Kunststof meubels

Balkonhekwerk met lamellen Privacy Consepto Hekwerk Balkon IJzer / Staal Grijs balkon balkonhekwerk hekwerk sierhekwerk
Consepto Hekwerk

Balkonhekwerk met lamellen Privacy

Consepto Hekwerk

Een van de beste manieren om sfeer aan te brengen op onze balkons, maar ook in onze tuinen is door te kiezen voor kunststof meubels. Deze meubels zijn onderhoudsarm en hebben een vrolijke maar minimalistische uitstraling doordat ze vaak in veel kleuren komen. Kies voor een monokleur voor al je meubels of ga voor verschillende kleuren voor een rainbow-effect. Het is net wat jij mooier vindt en waar jouw voorkeur ligt.

Bank van hout

Buitenmeubels en kussens op maat Platform D Balkon
Platform D

Buitenmeubels en kussens op maat

Platform D

Deze stoere maar zeer strakke en mooie houten bank op het balkon laat zien wat goede meubels al kunnen bereiken zonder al te veel poespas. Door de keuze voor zachtgrijze kussens, taupeachtig zelfs, en mooi onbewerkt hout in combinatie met strak wit geverfde muren en een enkele buxus in een pot, ontstaat een prettige chique en minimalistische sfeer op dit balkon.

Kies een statement meubel

Wil je iets leuks doen met je balkon maar heb je geen zin in allerlei vaasjes, potjes en andere snuisterijen? Kies dan voor een meubel dat een statement maakt. Denk daarbij aan een hangmat, een hangende stoel of zelfs een stoffen meubelstuk.

Betonlook bloembak

Wil je graag bloemen of planten op je minimalistische balkon? Denk dat eens na over een betonlook bloembak die een mooie stoere uitstraling geeft aan je balkon. Je kunt dit soort bloembakken zelf ontwerpen, of vinden in een tuincentrum.

Zitje met opbergruimte

Dit bankje met klep is een manier om op je balkon spullen op te bergen maar tegelijkertijd ook een zitgedeelte te hebben. Slim, want op deze manier kun je veel spullen kwijt, maar heb je ook een eyecatcher.

Lekkere stoelen en lampjes

Wil je het simpel houden? Dit balkon weet raad! Kies voor lekker stoelen, een kleine ronde tafel en voldoende lampjes om de sfeer erin te houden. Zo kom je die zomeravonden wel door op je balkon!

Welke balkondecoratie heeft jouw voorkeur?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!