Handige Ideeën om de Ingang van Je Huis Veiliger te Maken

Tiewen Visser Tiewen Visser
Changement de serrure, Serrurier expert Serrurier expert Voordeuren Zilver / Goud Amber / Goud
Loading admin actions …

Het is weer vakantietijd. Met straks de maanden juni, juli en augustus voor de deur, zullen we vaker op pad zijn om te genieten van de zon. Het is daarmee ook de periode dat je huis vaker achtergelaten wordt en je graag wilt dat alles inbraakproof is. Hoe zorg je er dus voor dat je huis veiliger achtergelaten wordt tijdens een vakantie?

Kies voor de juiste deur

Zwarte voordeur geschilderd met Traditional Paint High-Gloss in de kleur Black van Pure & Original Pure & Original Voordeuren Zwart voordeur, zwart, pure & original, lakverf
Pure & Original

Zwarte voordeur geschilderd met Traditional Paint High-Gloss in de kleur Black van Pure & Original

Pure & Original

Veel van je veiligheid draait om het vinden van de juiste deur. De deur moet stevig zijn, van een sterk hout, metaal of kunststof en mag geen open te maken raampjes of sleuven bevatten. Natuurlijk moet je deur ook onzichtbare deurschroeven hebben voor de deurpost en je moet daarnaast ook rekening houden met veiligheidspinnen aan de openingszijde van de deur.

Kies de juiste sleutels en cilinders

Changement de serrure Serrurier expert Voordeuren Zilver / Goud Amber / Goud Changement serrure,pose serrure,serrurier paris
Serrurier expert

Changement de serrure

Serrurier expert

Bel een slotenmaker en laat je sloten controleren. Het is bijvoorbeeld belangrijk dat het slot niet uit de deur steekt en als het ware verzonken ligt in de deur. Sloten hebben ook een bepaald keurmerk van de Stichting Kwaliteit Gevelbouw (SKG). Dus het is belangrijk om dat keurmerk te volgen. Houd ook rekening met de achterdeur, die vaak een stuk minder veilig is dan onze voordeur. Hier zou je ook moeten kiezen voor de juiste sloten en de juiste pinnen.

Maak het ze niet te makkelijk!

Het klinkt voor de hand liggend, maar het is onverstandig om als het ware de rode loper uit te leggen voor inbrekers. Zorg dat het niet te makkelijk wordt voor een inbreker om jouw ingang te bereiken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het verwijderen van je sleutels uit het slot. Met simpele trucs kan een inbreker de sloten van buiten omdraaien! Ook het simpelweg dichtslaan van een deur is niet genoeg om inbrekers buiten te houden. Met een simpele bankpas of creditcard kunnen ze het slot zo oplichten!

Hang camera’s op

Ja, camera’s helpen tegen inbrekers, maar het voorkomt niet dat ze binnenkomen. Gelukkig is het wel makkelijker om de zaak op te lossen met camera’s en camera’s die zichtbaar zijn of een bordje dat je perceel wordt gefilmd, kunnen er voor zorgen dat de inbreker angstig is om jouw woning te kiezen. Ook een alarm kan helpen om dieven buiten de deur te houden.

Neem voorzorgsmaatregelen

Wie liever geen inbrekers in huis heeft doet er goed aan de buren in te schakelen tijdens een langere reis. Zo kan het voorkomen dat inbrekers een tandenstoker in je slot steken om te kijken of je niet thuis bent. Ook posten op een niet afgeschermde account over je vakantiereis kan ervoor zorgen dat inbrekers weten dat je op reis bent. Het is daarnaast aan te raden licht aan te laten als je kort weg bent, zodat het lijkt of je thuis bent. Als je langer weg bent kunnen de buren ook helpen om dit in goede banen te leiden. Zij kunnen ‘s avonds soms een lampje aanzetten als ze je planten water geven.

Hoe heb jij je woning beveiligd?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!