Wat is Eigenlijk Rustieke Decoratie voor in Jouw Woonkamer?

Juntos Juntos
Rustic Loft, mm-3d mm-3d Rustieke autodealers
Loading admin actions …

Er zijn zo bijna zo veel stijlen als er decoratie en woonkamers zijn. Vaak slijt het erbij in en wordt het na verloop van tijd een groot mengelmoes van decoratieonderdelen die niet altijd één stijl zijn. Maar wie zijn woonkamer graag weer op wil ruimen en op wil knappen, gaat op zoek naar welke inrichtingsstijl voor hem het beste werkt. Maar wat is dan bijvoorbeeld precies rustieke decoratie?

Wat is een rustieke decoratie voor de woonkamer?

Zijn het misschien houten balken in de woonkamer? Of het vintage wit waarmee ze geschilderd zijn?

Wat is een rustieke decoratie voor de woonkamer?

Of moet je een hele boom neerzetten?

Wat is een rustieke decoratie voor de woonkamer?

Of is het ruw hout? Of hele plantenbakken?

Wat is een rustieke decoratie voor de woonkamer?

Of mag het wat subtieler zijn en hoef je alleen ruwe houten tafels van houten stammen neer te zetten om jouw decoratie 'rustiek' te mogen noemen?

  1. met betrekking tot het platteland; landelijk.
  2. gemaakt op een eenvoudige en simpele manier.

zegt het woordenboek als uitleg. Daar voldoen de houten tafeltjes wel aan.

Maar wat is 'rustiek interieur' dan?


 

Wat is het dan niet?

In andere woorden

Rustic Loft, mm-3d mm-3d Rustieke autodealers Hotels

Vaak zijn gebruiksvoorwerpen opgehangen als decoratie aan de muur. Zoals je misschien kent van boerderijen waar vaak oude wielen of getuigen van paarden of ploegen aan de muur. Oorspronkelijk werden ze daar waarschijnlijk bewaard voor het volgende moment van gebruik. En met verloop van de tijd, bleven ze hangen als decoratie.

Dit is rustieke decoratie

Zie je de stenen muur? Geen verf of pleisterwerk verdekt de originele kleur en structuur van de stenen. Ook de houten tafel op de voorgrond is erg rustiek; van hout zonder kleur of onnodige accessoires.

Dit is rustieke decoratie

Net als op foto hierboven, zie je ook hier de muur, de planten, de onopvallende, natuurlijke kleuren (behalve de hangmat dan uiteraard). Een ander manier is om zelf een muurdecoratie te tekenen. Met speciale krijtverf kun je een schoolboord aan een muur tekenen. Gebruik veel verf of geef de muur twee lagen voor een geheel. Dan heb je de mogelijkheid om alle soorten van kunstwerken op jouw muur te schilderen. Veel mensen gebruiken graag de stijl van oude advertenties, met letters die tegenwoordig niet meer zo vaak worden gebruikt. Ook het gebruik van veel verschillende lettertypes voor verschillende teksten is erg geliefd. Je hoeft natuurlijk niet te schrijven, maar kunt ook tekenen. De meeste kiezen voor eenvoudige ontwerpen om het bij een kleur te kunnen houden of simpelweg omdat het makkelijker is om een comic figuur goed neer te zetten dan een geheel schilderij. Maar: alles is mogelijk!

Zijn krijtverfschilderijen rustiek? Ik zou het niet weten, maar het lijkt me best natuurlijk, ruw en casual. Misschien is het ervan afhankelijk wat je tekent?!

Vindt je dit mooi? Lees dan meer over de magie van de stenen muren!

Heb jij een bepaalde decoratiestijl?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!