7 gouden ideeën voor een unieke zomertuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 gouden ideeën voor een unieke zomertuin

Stoa. Stoa.
Mediterrane tuinen van Au dehors Studio. Architettura del Paesaggio Mediterraan
Loading admin actions …

Wat is de ideale tuin? Het antwoord is natuurlijk voor iedereen anders. Maar het is zeker dat de tuin een visitekaartje voor je woning is, zeker als het om de voortuin gaat. Om je telkens te kunnen inspireren met uiteenlopende, supermooie ideeën, zijn wij van homify altijd op zoek naar de mooiste voorbeelden. Vandaag laten we je echt prachtige tuinen zien die je door hun unieke look extra laten genieten van de zomer. Laten we snel gaan kijken! 

Strak modern

In deze tuin is er gekozen voor een strakke stijl met veel aandacht voor de verbinding tussen de architectuur en de natuur. De treden van de trap leiden naar de voordeur; het prachtige bamboe naast de treden geeft het geheel een Aziatische look. Let eens op de ramen en de gevel van de woning: kan het nog strakker! Het gazon rond de woning zorgt voor een mooie basis waarop de woning schitterend naar voren komt. Meer mooie ideeën voor de tuin kun je hier vinden. 

Zen

Moderne tuinen van Terra Modern

Deze tuin is bedoeld voor mensen die van bespiegeling en op z´n tijd van meditatieve rust houden. Een van de mooiste elementen in deze tuin is de sculptuur: de cirkel, die een belangrijke plek in de zencultuur inneemt. Vele schilderijen tonen deze cirkel die er vaak uitziet als een veeg. De mooie vegetatie en de stenen bevalt ons erg goed! De patronen waarin ze gelegd zijn geven een bijzondere levendigheid aan de tuin. Even bijkomen van een drukke werkweek is in deze tuin heel lekker! 

Landelijk

Moderne tuinen van homify Modern Steen

Bevinden we ons in Zuid-Frankrijk of lopen we rond in een natuurgebied in Limburg? Het doet eigenlijk niet ter zake, want een landelijke, fleurige tuin doet het door zijn levendigheid overal erg goed! Sommige mensen houden ervan om ´s avonds in de tuin een goed gesprek hebben, dat wordt wel heel goed als je uitkijkt op dit mooie perk met bloemen en planten. De verlichting zorgt voor een goede ambiance, erg romantisch!  

Eigentijds

In deze tuin zien we een mix van stijlen die een nieuwe eigentijdse look vormen. De tuin heeft iets Aziatisch (de struiken), maar ook weer iets Europees (de rode stenen van het terras). Let ook op de combinatie tussen het gazon en de bijzondere stroken en cirkels. Deze leiden onze blik naar de achterzijde van de tuin, waar een grote ronde spiegel een soort visuele echo vormt van de cirkels op het gazon. De tuin lijkt met deze spiegel een stuk ruimtelijker! Echt een origineel tuinconcept!

Openheid en comfort

Het is erg belangrijk dat je tuin een open look heeft, dat komt het genieten ten goede. Natuurlijk wil je ook een beetje privacy, want waar zouden we zijn zonder een stekje waar we onszelf kunnen zijn en waar nieuwsgierige blikken geen kans krijgen. Dit is nu precies zo´n noodzakelijke plek. Er is een muur rond de tuin gebouw die je privacy garandeert, maar binnen deze muur is het een feest van openheid en comfort. De tuinset vormt al snel het centrum van de tuin, op de voet gevolgd door het zwembad waarin je heerlijk kunt genieten. Laat de zomer maar beginnen! 

Houden van hout

Het is echt geen verrassing dat de bewoners van deze woning houden van natuurlijke bouwmaterialen.  Dat is heel begrijpelijk, want het hout heeft zo´n warme en huiselijke uitstraling. Al eeuwen kunnen we er op vertrouwen bij de bouw van onze woningen. Het neemt een belangrijke plek in in deze eigentijdse tuin met een oosterse look. Even lekker uitblazen op de moderne meubels. En let eens op het bamboe! Supermooi! 

Steen en cactus

We hebben hier te maken met een kleine, urban desert. Deze associatie krijgen wij door de cactussen in combinatie met het grind. Deze steentuin is tegenwoordig erg populair en niet zonder reden, want je hebt er maar weinig onderhoud aan. We vinden het erg mooi hoe de witte wand afsteekt bij de grijze stenen. Rechts zien we het terras waar we veel potentie in zien. Een plek om lekker te chillen! 

Blijf ons volgen voor meer mooie voorbeelden, zoals deze strakke villa met een geweldig zwembad. 

Wat vind je van deze ideeën? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!