Zo laat je je kleine badkamer groter lijken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Zo laat je je kleine badkamer groter lijken

TILL BEHNE TILL BEHNE
Eigentijdse bungalow Moderne badkamers van Lab32 architecten Modern
Loading admin actions …

Natuurlijk hebben we allemaal het liefste zeeën van ruimte in de badkamer. Een enorme inloopdouche, een vrijstaand bad, een dubbele wastafel en nog een grote kast voor alle handdoeken. Maar helaas is dat niet iedereen gegeven. Als je het moet doen met minder ruimte, moet je iets creatiever zijn. In dit Ideabook daarom vijf handige tips om je kleine badkamer groter te laten lijken.

Hou het bij een douche

Garage Loft Industriële badkamers van BRICKS Studio Industrieel
BRICKS Studio

Garage Loft

BRICKS Studio

Allereerst ligt het voor de hand om in een kleine ruimte te kiezen voor slechts een douche. Dus geen ligbad. Deze is groot en neemt veel kostbare ruimte in beslag. En als je eerlijk bent, hoe vaak lig je nu eigenlijk werkelijk in bad? Precies. En douchen doe je in principe elke dag, dus die gebruik je veel vaker. En als je een ligbad achterwege laat, heb je misschien toch nog ruimte voor die grote inloopdouche.

Ontwerp

wastafelmeubel Moderne badkamers van Boks architectuur Modern
Boks architectuur

wastafelmeubel

Boks architectuur

Als je een beperkt oppervlak tot je beschikking hebt, is een goed ontwerp van cruciaal belang. Door slim na te denken over waar je dingen neerzet of ophangt, kan je ruimte besparen, zowel fysiek als optisch. Als je niet zeker bent of je zelf deze puzzel voor elkaar krijgt, schroom dan niet om de hulp van een professional in te schakelen. Zij hebben waarschijnlijk oplossingen voor je waar je zelf nooit aan zou hebben gedacht. Denk bij het ontwerp ook aan voldoende opbergruimte. Als je dit slim aanpakt, kan je heel veel terreinwinst boeken.

Spiegels en glas

Eigentijdse bungalow Moderne badkamers van Lab32 architecten Modern
Lab32 architecten

Eigentijdse bungalow

Lab32 architecten

Een veel gebruikte truc in de architectuur en interieurontwerp is het optisch vergroten van een ruimte met een spiegel. Door de weerspiegeling van de ruimte lijkt deze een stuk groter dan hij daadwerkelijk is. Een andere handigheid is het gebruik van veel glas. Door bijvoorbeeld de douchewand van glas te maken, behoudt de kleine badkamer zoveel mogelijk een open karakter. Als je een douchewand van steen maakt, en je er dus niet doorheen kan kijken, lijkt de badkamer ineens een stuk kleiner.

Licht

De praktische douchekamer Klassieke badkamers van wedi Klassiek
wedi

De praktische douchekamer

wedi

Lichte kleuren vergroten optisch de ruimte. Dus een kleine badkamer is gebaat bij veel wit. En als je daar nog de juiste verlichting aan toevoegt, wordt dat effect alleen maar versterkt. Om geen ruimte te verliezen met het ophangen van grote lampen, zijn spotjes in de badkamer aan te raden. Maar ook sfeerverlichting met indirect wit licht vergroot de ruimte visueel.

Lijnenspel

Om een ruimte, in dit geval de badkamer, groter te laten lijken is het aanbrengen van horizontale dan wel verticale lijnen een hele goeie. Het aanbrengen van horizontale lijnen laat de ruimte breder lijken. Maak je gebruik van verticale lijnen, zal de ruimte een stuk hoger lijken dan deze daadwerkelijk is. Het is maar net afhankelijk van de vorm van je badkamer welke soort lijnen voor jou het beste werken. 

Benieuwd hoe mooi en goed georganiseerd kleine badkamers kunnen zijn? Neem dan hier eens een kijkje voor wat inspiratie. Kom je er zelf niet helemaal uit, willen deze professionals je zeker graag helpen. En in dit Ideabook lees je wat volgens jouw sterrenbeeld je ideale badkamer is.

Hoe laat jij je badkamer zo groot mogelijk lijken? Laat het ons hieronder in de comments weten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!