Oeps. Deze dingen worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken van de keuken | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Oeps. Deze dingen worden vaak vergeten tijdens het schoonmaken van de keuken

TILL BEHNE TILL BEHNE
Herenpand met originele uitstraling Moderne keukens van Kodde Architecten bna Modern
Loading admin actions …

Schoonmaken. Het is niet het meest favoriete klusje van veel mensen. Maar eens in de zoveel tijd moet het toch echt gebeuren. Daarbij zijn het dweilen van de vloer, een doekje over het aanrechtblad en het fornuis schoonmaken de meest voorkomende klussen. Maar er zijn een aantal dingen die veel mensen over het hoofd zien tijdens het schoonmaken van de keuken. Dit Ideabook kan je daarom zien als een geheugensteuntje voor de minder voor de hand liggende klusjes. Zo wordt je keuken pas echt stralend schoon.

Greepjes

De keukenkastjes worden vanzelfsprekend veel gebruikt in de keuken. En dus worden ze ook vies. Vaak zijn je handen niet helemaal schoon als je in de keuken bezig bent en dus als je iets pakt, worden de keukenkastjes, en de greepje in het bijzonder, vies. Maar om ze zo nu en dan schoon te maken, ligt niet altijd voor de hand. Spreek dus met jezelf af dat je dat eens in de zoveel tijd wel doet. Het resultaat springt misschien niet direct in het oog, maar het is toch wel echt noodzakelijk.

Keukenapparaten

Herenpand met originele uitstraling Moderne keukens van Kodde Architecten bna Modern
Kodde Architecten bna

Herenpand met originele uitstraling

Kodde Architecten bna

Keukenapparaten als de broodrooster, het koffiezetapparaat, de waterkoker en de wekkerradio staan in de keuken maar worden wellicht niet dagelijks gebruikt. Hierdoor ontglippen ze soms aan de aandacht tijdens het schoonmaken. Maar als ze daar zo staan verzamelen ze wel degelijk stof en vuil en dus moet je ze zo nu en dan echt wel schoonmaken.

Binnenkant lades

Moderne keukens van homify Modern

Net als de buitenkant van de keukenkastjes of lades wordt ook de binnenkant ervan vies. In lades waar je eten bewaart, blijven etensresten achter en de lades en kastjes waar servies staat, worden ook stoffig. Het is dus aan te raden eens in de zoveel tijd de lades en kastjes leeg te ruimen en ze te stofzuigen en er een nat doekje doorheen te halen. Dat is wel zo fris en hygiënisch.

Koelkast

Moderne keukens van homify Modern

De koelkast staat vaak wel op het lijstje om schoon te worden gemaakt tijdens een poetsbeurt van de keuken. Maar op de een of andere manier komt het er toch minder vaak van dan zou moeten. Dwing je er zelf dus toe één of twee keer per jaar de koelkast helemaal leeg te ruimen en deze grondig schoon te maken. Haal alle losse onderdelen uit de koelkast en maak deze goed schoon. En als de koelkast dan leeg is kun je de binnenkant ook vrij makkelijk reinigen. Vergeet ook niet de vriezer zo nu en dan te ontdooien.

Gootsteen en kraan

En tot slot nog een laatste ding dat vaak wordt vergeten tijdens het schoonmaken van de keuken: de gootsteen en de daarbij behorende kraan. Vaak wordt dit klusje afgedaan door het geheel even schoon te spoelen, maar dat volstaat niet. Zorg dus dat je eens in de zoveel tijd met een beetje schoonmaakmiddel of zeep de boel goed schoonmaakt. Denk daarbij ook aan alle hoekjes en kieren, hier hoopt zich vaak een hoop vuil op. Voor de kraan kan je ook nog een anti kalk middel overwegen. Hierdoor gaat deze weer mooi glimmen. 

Inspiratie voor mooie en schone keukens kun je hier opdoen. Ben jij nog op zoek naar je droomkeuken? Deze professionals kunnen je bij deze zoektocht helpen. En in dit Ideabook lees je meer over het realiseren van jouw eigen droomkeuken.

Wees eens eerlijk. Welke van de bovenstaande punten vergeet jij ook elke keer? Laat het ons hieronder in de comments weten.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!