Het ontstaan van een indrukwekkende tuin | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Het ontstaan van een indrukwekkende tuin

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische tuinen van MASSIMO SEMOLA PROGETTAZIONE GIARDINI MILANO Eclectisch
Loading admin actions …

Je bent van homify vast gewend dat je over het algemeen de meest prachtige huizen te zien krijgt. Maar dat neemt niet weg dat je bij ons ook een heel leger aan tuindeskundigen kunt vinden. En daarom nemen we je vandaag dan ook graag mee om het ontstaan van een indrukwekkende tuin van dichtbij te kunnen bekijken. Na het zien van deze beelden weten we wel bijna zeker dat jij direct in de tuin aan de slag wilt gaan. Bekijk dit prachtige project van de Italiaanse tuinarchitect Massimo Semola.

Een puinhoop…

Net zoals een bouwkavel ooit een stuk braakliggend land is geweest, moet ook een tuin over het algemeen vanaf nul worden opgebouwd. We zien hier het beeld van een zeer fraaie woning waar nog heel druk verbouwd wordt. Naast dit riante onderkomen moet en prachtige tuin verrijzen. Je ziet nu allen nog maar bergen aarde, maar daar komt gelukkig zo meteen verandering in!

Het ontwerp

Vanuit dit perspectief kun je heel erg goed zien hoe de tuin al van tevoren tot in de kleinste details is uitgedacht. Direct achter het huis is ruimte voor een ruim terras en een siertuin en naast het huis wordt een haast parkachtige omgeving aangelegd. Aan de rechterkant van het perceel is zelfs ruimte overgelaten om een kleine kruidentuin aan te kunnen leggen.

Romantisch zitten

Eindelijk zien we de eerste foto van het eindresultaat. Gelijk zie je dat je hier ontzettend romantisch in de tuin kunt zitten. Het aspect van hoogteverschillen lijkt geïnspireerd te zijn op de bekende Engelse landschapsstijl. Een kopje thee (of iets sterkers!) drinken op deze plek moet erg mooi zijn, zeker als je ondertussen rustig uit kunt kijken over je mooie tuin en je leuke huis.

Onder het prieel

We zien dezelfde plek als die we net al zagen, maar nu vanboven bekeken. Je snapt nu ongetwijfeld wat we bedoelen met het prachtige uitzicht over de tuin. Zitten onder het prieel maakt je haast de koning van dit kleine landgoed!

Natuurlijk

De gehele tuin valt op door een natuurlijke verschijning. Neem nou ook weer deze ontzettend leuke trap die bedoeld is om een van de hoogteverschillen op het perceel te overbruggen. Maar natuurlijk betekent zeker niet dat er geen aandacht aan details en accessoires is besteed. Kijk maar naar de lantaarnpaal en het fraaie beeld.

Bloemen

Wat is een tuin nou zonder bloemen? Naast een heel scala aan bomen is er overal gekozen voor bloemen die op de meest mooie manier in bloei komen te staan. Op die manier moet je toch bijna wel het gevoel krijgen dat je in de natuur woont! En ook hier kan een mooi standbeeld natuurlijk niet ontbreken.

Nog een hoekje!

Als een van de gezinsleden zich even wil afzonderen dan moet dat in deze tuin toch geen enkel probleem zijn. Er zijn zoveel verschillende hoekjes en zitjes te vinden. Je kunt zelfs zo gaan zitten dat niemand je kan zien! Maar het allerleukste is toch om met z’n tweeën van zo’n heerlijk plekje als deze te kunnen genieten.

Het gazon

Ruimte voor tuinfeestjes is hier meer dan voldoende. Maar een gazon kan dan ook goed van pas komen. Daarom is uiteraard ook aan het gras gedacht! Stel je voor dat je hier een groot buffet of een high tea gaat serveren. Zelfs voor grote witte tenten om je eten in onder te brengen is meer dan voldoende ruimte. Wij komen graag langs voor een feestje in deze schitterende tuin!

Heb je groene vingers en wil je wel wat meer inspirerende verhalen lezen over de mooiste tuinen? Je zoektocht kan dan prima hier beginnen.

Hoe ziet jouw ideale tuin er uit? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!