5 geweldige ideeën voor kleine ruimtes en gangen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 geweldige ideeën voor kleine ruimtes en gangen

Carla Wilhelm Carla Wilhelm
Rustieke serres van A Varanda Floricultura e Paisagismo Rustiek & Brocante
Loading admin actions …

De hal of het pad naar de voordeur geven vaak de eerste indruk van je huis. Door op te ruimen, meer licht in je hal te brengen en je entree tot je huis groener te maken, maak je je entree uitnodigend en vriendelijk. Zo geef je bezoekers en jezelf een warm welkom! Planten zijn prachtig om een ruimte meer kleur en sfeer te geven. Met mooie potten met planten en een levende muur creëer je op een eenvoudige manier een levendige ruimte met verschillende kleuren, texturen en materialen.

Om je een idee te geven wat je met een smalle ruimte kan doen hebben we een aantal voorbeelden voor je verzameld.  Laat je inspireren!

Weelderige beplanting

Mooi is het om de kleine ruimte naar je voordeur in te richten met met weelderige planten in verschillende vormen en maten. Heb je voldoende ruimte? Dan is een grote plantenpot met een plant met opvallende bloemen of een mooie bladstructuur een prachtige eyecatcher! Tover de plek verder om tot een ruimte waar het ook fijn is om even te zitten. Met een kleine bank en mooie verlichting maak je van deze ruimte  een huiskamer voor mooi weer!

Smalle gang

Net zoals een kleine gang in huis is het lastig om een smalle tuin in te richten. Helemaal als deze ingeklemd is tussen twee hoge muren. Op een plek als deze zullen weinig planten het naar hun zin hebben en hoe richt je de ruimte verder in? De architect van deze tuin heeft ervoor gekozen om de bodem te bedekken met grind. Ronde houten vlonderdelen vormen mooie stapstenen die je als vanzelf leiden naar de andere kant van de tuin. Deze materialen zorgen voor een levendige sfeer. Volledige bestrating zou deze ruimte veel eentoniger en minder spannend hebben gemaakt. Op de bodem en in potten aan de muur groeien planten die tegen droogte en schaduw kunnen.

Verticale tuin

Verticale tuinen zijn de ideale oplossing voor kleine ruimtes.  Met groen aan de muur en creëer je een mooie muurtuin en houd je genoeg ruimte over om op het terras te zitten. Je kan een groene muur maken met gaas en klimplanten. Of bedenk een handig systeem om potten op te hangen. Vind je dit moeilijk vraag dan aan een van onze professionals om advies. Zij hebben vaak heel creatieve ideeën om optimaal gebruik te maken van een kleine ruimte.

Het verkrijgen van de ruimte naast de muur naar een site kan zeer interessante resultaten mee te maken. Hiervoor Een interessante mogelijkheid is te denken over de hele scenario dat de ruimte samen, omdat de aanwezigheid van kleine stenen decoratieve en functionele elementen. Dit bedrag kan worden opgemerkt in dit grote kantoorinrichting Lupa In Design, Belo Horizonte, die heeft gekozen voor een kleine plaats in de buurt van de muur van stenen bevatten. Om meer functionaliteit te bieden om de ruimte, een kleine tank met leidingwater onder de kleine planten werd geïnstalleerd, die een unieke charme aan de kleine ruimte. Perfect voor een mooie tuin.

Kleine achtertuin

Zoals je op de eerste foto in dit Ideabook gezien hebt kan van een smalle doorgang in een tuin toch een mooie buitenruimte gemaakt worden. Door veel verschillende soorten materialen toe te passen geef je de kleine ruimte een levendige en mooie sfeer. Het grind op de bodem in deze tuin wisselen de bewoners af met grote stapstegels. De kleine ruimte wordt verder omringd met weelderig groen dat op de bodem tussen de tegels groeit en met planten die in potten aan de muur groeien. Het resultaat is een kleine groene oase waarin rust en harmonie heersen

Kleine tuin aan de poort

Planten geven een speciale glans aan het pad dat naar de hoofdingang van een huis leidt. De planten zijn als geen ander in staat om een prettige en warme sfeer aan een ruimte te geven. Als bezoeker of bewoner voel je je welkom als je via de smalle gang naar de voordeur van het huis loopt.

Kijk ook eens in dit Ideabook. Hier vind je een aantal voorbeelden van hoe zo'n groene wand een muur kan doen opleven maar ook praktische informatie over de beschikbare systemen, hoe het werkt, waar je zo'n muur het beste kunt plaatsen en welke planten geschikt zijn.

Heb jij nog goede ideeën? Laat het ons hieronder weten! 
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!