Een moderne gezinswoning met een klassiek randje | homify

Een moderne gezinswoning met een klassiek randje

Johan van Dijk Johan van Dijk
ARCHON+ PROJEKTY DOMÓW
Loading admin actions …

De ideale woning bestaat niet. Iedereen heeft weer andere wensen op woongebied en er zijn heel wat factoren die een rol spelen bij het (laten) bouwen van een huis. Financiële aspecten, de plaats waar een huis moet worden gebouwd en ga zo maar door. We hebben het dan nog niet over de gezinssamenstelling gehad. Als je een gezin hebt, dan wil je dat iedereen zich thuis kan voelen in een nieuwe woning. De Poolse professionals van Archon hebben goed begrepen wat een modern gezin nodig heeft. We bekijken dan ook met veel plezier de schetsen die zij gemaakt hebben voor een moderne gezinswoning met een klassiek randje.

Gevel met allure

Het eerste wat we zien is een voorgevel van een huis met veel allure. Een schitterende vrijstaande woning met een fraai aangelegde tuin. Een ruime garage en een royale oprit maken het plaatje compleet. En snap je wat we bedoelen met het klassieke randje? Eigenlijk zie je nog meer dan dat, want er zijn ook wat landelijke elementen aan het ontwerp toegevoegd. Een heerlijk eclectisch geheel!

De tuinzijde

Vanuit de tuin ziet dit huis er nog mooier uit! Het huis is voorzien van een paar ruime dakkapellen en daar is vervolgens weer een fraai balkon bij gesitueerd. In een hoekje is een leuke kleine veranda aangebracht en ook de tuin is een heerlijke plek om lekker te kunnen ontspannen. De kinderen kunnen hier in een beschermde omgeving heel goed buitenspelen. En valt je ook op dat vanuit dit perspectief het huis iets weg heeft van een chalet?

Stijlvolle woonkamer

De eclectische sfeer die buiten al opviel, is ook binnen schitterend doorgezet. Het resultaat is een stijlvolle woonkamer. Het centrale punt is de open haard. De haard zelf is een modern element, maar de naastgelegen bakstenen muur waar de houtstek in is voorzien heeft iets rustieks en industrieels. De woonkamer zelf is ook een stijlvolle plek, maar ook heel erg gezellig. Hier kom je letterlijk en figuurlijk thuis aan het einde van de dag!

Eetkamer en kinderhoek

Kinderen hebben en zijn de toekomst! Dat moeten de ontwerpers ook gedacht hebben bij het inrichten van de halfopen eetkamer. De kinderhoek is namelijk een speelse miniatuuruitvoering van de eethoek! Heel leuk om de kinderen op zo’n manier het gevoel te kunnen geven dat ze op weg zijn om volwassen te worden. En laat ze dan ondertussen maar lekker spelen, daarvoor is ruimte genoeg in en rond deze woning.

Klassiek geïnspireerde keuken

De klassieke inspiratie is nergens in dit huis zo duidelijk als in de keuken. Kijk maar naar de fraaie keukenkastjes. Een leuk kookeiland met een kleine bar maakt deze ruimte helemaal compleet. En door te kiezen voor een halve muur wordt ook de keuken een min of meer afgesloten ruimte. Erg leuk om een huis op deze manier in aparte compartimenten te verdelen.

De benedenverdieping

Foto’s van het (eventuele) interieur zijn heel erg mooi om te bekijken, maar deze plattegrond maakt misschien nog iets meer duidelijk. Op de benedenverdieping zijn ondergebracht: garage, bijkeuken, gang, toilet, een werkkamer, woonkamer, eetkamer en keuken. Best wel een imposant lijstje met ruimte! Vooral de werkkamer is erg handig, deze kan ook als kleine slaapkamer worden gebruikt.

De bovenverdieping

Eenmaal boven kom je uiteraard de slaapkamers tegen, maar liefst vier! Ook voor een badkamer met bad is meer dan voldoende ruimte. En optioneel zou het mogelijk zijn om door middel van dakkapellen de bovenverdieping nog groter te maken.

Enthousiast geworden over deze prachtige gezinswoning? We laten je natuurlijk graag kennismaken met nog meer van deze projecten die voor een gezin heel erg geschikt zijn. Dit voorbeeld kunnen we je ook van harte aanbevelen.

Aan welke wensen moet jouw ideale gezinswoning voldoen? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Lab32 architecten Moderne huizen

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!