Laat de Zon Stralen in Huis! Inspiraties voor Geel in Je Interieur

Tiewen Visser Tiewen Visser
ŁAZIENKI_TRICOLOR, Zamek Design Zamek Design Moderne badkamers
Loading admin actions …

Geel is een beetje een vreemde kleur. Het is heel sprekend en gezellig maar geeft je ook een bepaalde rust. Dat komt waarschijnlijk omdat we het al snel associëren met de zon, de zee en met de lente. Geel is een kleur die vooral warmte uitstraalt zonder schreeuwerig te worden, zoals rood, oranje en zelfs fel blauw of paars wel kunnen doen. In dit artikel laten we je enkele spannende woonkamers, badkamers, keukens en andere ruimtes zien, waarin geel een prominente plaats inneemt. Dus laat je lekker inspireren door de kleur geel en haal de zon in huis.

Gele stoelen

Zółty Apartament, WZ STUDIO WZ STUDIO Moderne eetkamers Hout Hout

Geel in huis halen hoeft niet met verf te gebeuren, dat zullen we je ook meermaals laten zien in dit artikel. Ook door simpele oplossingen zoals het gebruik van gele accenten, kan al heel verfrissend werken. Kies bijvoorbeeld voor gele stoelen, zoals in dit gezellige interieur.

Gele rolgordijnen

In dit interieur is een gele stoel slim gecombineerd met een geel rolgordijn, dat met de zon erachter voor een warme gouden gloed zal zorgen in je interieur.

Gele accentjes

Gele kussens of andere gele accentjes werken prefect, vooral als je ze combineert met de zwart en wit, zoals hier.

Pak uit: gele muren

Wil je uitpakken met geel? Kies dan voor gele muren. Het is meestal prima om voor een geel te kiezen dat een beetje hangt tussen fel geel of okergeel. Licht geel werkt vaak wat minder omdat dit een slechte vervanger is van de kleur beige.

Geel in de badkamer

Je badkamer kan een beetje een ongezellige plek zijn, zeker als je er geen ramen hebt. Een slimme oplossing is de kleur geel gebruiken. Bijvoorbeeld voor de muur of gewoon in de tegels.

Okergele bank

In een meer vintage interieur met veel eikenhout, werkt de kleur okergeel heel prettig en blendt goed in het geheel. Dat kun je goed zien in dit warme interieur.

Gele lamp

homify Eclectische huizen

Geel is ook leuk om terug te laten komen in kleine accessoires, zoals deze mooie design lamp.

Gele kaarsen

Wil je geel in je interieur, maar zie je het niet zitten om de kleur te laten overheersen? Kies dan voor gele kaarsen, zoals op deze tafel. Het is subtiel, maar geeft toch die lenteachtige sfeer van geel.

Geel in de kunst

Kunst aan de muur is ook zo’n briljante manier om een kleur in je huis te verwerken. In deze prenten is de kleur geen zeer aanwezig en zorgt voor de nodige sfeer.

Goudgeel aan de muur

Wil je eens iets anders en ben je gek op die typische hotel chic stijl? Goudgeel aan de muur is ook een manier om geel in je interieur te verwerken. Zeker in combinatie met chique leren stoelen een geweldige stijl!

Geel kleed

Woonkamer ARCHiD Klassieke woonkamers ornament,renovatie,verbouw

Het laatste voorbeeld wat we je willen laten zien voor geel in huis, is dit leuke kleed op de grijsblauwe bank. Het laat zien dat geel een mooie subtiele kleur is om te verwerken in huis en echt niet altijd een schreeuwerig geel decor hoeft te zijn. Dus ja, geel in huis is het zeker waard!

Houd jij van geel? Laat het ons weten in de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine