Ideeën om Kleurencombinaties in Je Woning te Gebruiken

Tiewen Visser Tiewen Visser
KLEURRIJKE ONTWERPEN van INEKE OTTE DESIGN, INEKE OTTE DESIGN INEKE OTTE DESIGN Moderne woonkamers
Loading admin actions …

Zoals je misschien hebt gemerkt, is 2022 het jaar van kleur. Kleur op de muren, in accessoires maar ook onze meubels. Kleur is overal! In dit artikel vertellen we je wat meer over het combineren van kleuren. Wat zijn kleurvrienden en wie kunnen elkaar niet luchten of zien? Natuurlijk zijn er ook weer een aantal leuke ideeën voor wooninspiratie.

Wie zijn elkaars kleurvrienden?

Ton sur ton is een manier om kleuren simpel, zonder gedoe en effectief te combineren. Ton sur ton staat voor kleur op kleur en betekent dat kleurtinten met elkaar worden gecombineerd. Denk aan bordeauxrood, met oranjerood en roze of mintgroen met donkergroen en mosgroen. Of allerlei kleuren beige. Het is vaak een veilige keuze en voldoet niet aan de spannende kleurencombinaties die we op dit moment zo graag zien.

Complementaire kleuren

Niet ieder kleurcontrast is een goed idee. Rood en groen, dat is echt een no go, maar paars en geel gaan dan bijvoorbeeld wel weer. Het klinkt cliche, maar probeer het ook een beetje uit. Bijvoorbeeld met een augmented reality app. Zet kleuren op de muur alsof ze er echt zijn via je mobiele telefoon, combineer kleuren en ontdek wat je mooi vindt. Ook kleurentesters zijn geweldige tools in je zoektocht naar de juiste kleuren.

Warm-koud

Wat vaak goed werkt in een kleurencombinatie thuis is door warm en koud samen te voegen. Kies bijvoorbeeld voor blauw en rood of geel en groen. Het zijn kleuren die vaak goed samengaan omdat ze balans geven.

Veel keuren kunnen werken

Wil je juist veel verschillende kleuren? Het kan werken, mits je de juiste proporties en kleurstijlen aanhoudt. Veel neonkleuren samen werkt bijvoorbeeld vaak prima, maar neon met mosgroen, dat is vaak weer zo zo. Ook de drie basiskleuren: rood, geel en blauw, gaan goed samen. Denk maar aan Mondriaan of de Rietveldstoel. In vintage interieurs zien we dit vaak terugkomen.

Geef accessoires kleur

We denken vaak dat kleuren op de muren of in de meubels moeten komen, maar je kunt kleurencombinaties ook heel gemakkelijk al accessoires toevoegen en veel kleur gebruiken. Je kunt van kleden tot kussen en vazen en boeken kleur aanbrengen in je interieur.

Mintgroen en geel

Apartamento Calatrava 1, StudioBMK StudioBMK Scandinavische keukens

Mintgroen en geel zijn echte kleurenvrienden, dat zie je meteen aan deze stoere keuken! Ook geel en blauw zijn natuurlijk prima als kleurenvrienden of geel en rood in deze keuken. Experimenteer zouden we zeggen!

Laat kleuren terugkomen

Gebruik je veel kleur? Laat kleuren dan steeds terugkeren in het interieur, zodat er eenheid ontstaat. Zelfs als je alle kleuren van de regenboog gebruikt.

Contrasten in wereld van pastel

GET THAT GROOVE Pixers Moderne woonkamers Accessoires & decoratie

Pastelkleuren zijn geweldig maar soms mag er best wat contract is. Felblauw? Mangogeel? Allemaal prima!

Houd de basis neutraal

Rode bank, fel tafelkleed, geld stoel? Het kan allemaal omdat de basis van dit interieur zo heerlijk neutraal en gewoon is gebleven met een houten vloer en witte muren. Het felgekleurde vloerkleed zorgt er ook voor dat veel van de kleuren weer terugkomen in het interieur.

Welke kleuren vind jij goed mengen?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine