De tien huizen van de toekomst

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
MAISON EN BOIS, Atelier d'architecture François Misonne Atelier d'architecture François Misonne Moderne huizen
Loading admin actions …

Wat verlangen wij van een huis vandaag de dag? Het moet comfortabel zijn en licht, vriendelijk en goed ingedeeld, gemakkelijk te reinigen en het heeft een mooi uitzicht op de omgeving… Nou ja bijna alles dus! En dat is logisch omdat het een zeer belangrijk onderdeel uitmaakt van ons leven en dat van onze familie.

Wanneer we verschillende modellen huizen vergelijken dan realiseren we ons dat de grote stijlen opvallen door hun ontwerp en de materialen die ze gebruiken. Bio-klimatologische huizen, houten huizen, moderne huizen die meestal een plat dak hebben en klassieke huizen met een dak dat uit twee delen bestaat.

Maar er zijn ook nog originelere huizen die ongekende nieuwe vormen en designs bieden. Deze nieuwe vormen van wonen zullen zeker worden nagebootst en de standaard vormen voor de komende jaren. We stellen dus graag de 10 huizen van de toekomst aan je voor met de uitnodiging om deze samen te ontdekken!

Een tuinhuis in het bos

Met zijn unieke, hybride look, zal dit huis op een open plek midden in het bos zeker de verbazing wekken van een toevallige voorbijganger. Volledig vrij gelegen in het omliggende bos biedt dit huis vanuit elke kamer een prachtig uitzicht.

Een prachtige moderne woning op het zuiden

Dit is een huis dat comfort en ontspanning binnen dezelfde ruimte combineert en dat bovendien prachtig gelegen is op de zon! De hele voorgevel is voorzien van glas en we zien hoe vloeiend de ruimtes met elkaar communiceren.

Een woning met adembenemend uitzicht

Hoe kun je nu niet verliefd worden op dit huis dat een prachtig uitzicht biedt op de onderliggende vallei. Stel je eens voor hoe heerlijk het zou zijn om op dit terras plaats te nemen en te genieten van het huidige moment!

Een woning met rieten dak

Na een zorgvuldige restauratie ziet dit oude gebouw er weer uit als de dag waarop het werd gebouwd. Er is veel liefde en zorg gestoken in de restauratie van de originele rode bakstenen muren en het rieten dak. Aan de buitenzijde van de woning is een moderne en noodzakelijke wijziging aangebracht: in het dak is een inkeping gemaakt waarin nieuwe ramen zijn geplaatst. Wanneer je de binnenkant bekijkt zul je erachter komen waarom dit een belangrijke beslissing was binnen het nieuwe ontwerp.

Een huis op palen

Origineel en modern: dit huis op palen heeft het grote voordeel van een open garage onder het huis die ook kan worden ingezet als beschut terras.

Een kubus design

Vierkant en hedendaags, dit huis lijkt de omliggende natuur uit te dagen. Trots geplaatst op de top van een heuvel, biedt dit huis een adembenemend uitzicht over het hele landschap.

Een huis in harmonie met de natuur

We zien nog steeds het gebruik van hout als materiaal bij de bouw van eengezinswoningen. Door de toegenomen populariteit van dit materiaal in de afgelopen jaren kiezen steeds meer mensen hiervoor. Belangrijkste reden daarbij is de mooie natuurlijke uitstraling en de lagere impact op het milieu.

Een ecologisch verantwoord huis

Dit houten huis bestaat uit grote vrij simpele proporties die warmteverlies op zeer effectieve manier tegengaan. Houten en zelfvoorzienende ecologische huizen zijn de trend voor de toekomst!

Een verrassend en modern huis

Met zijn wat klassieke stijl doet deze familiewoning ons denken aan de Engelse huizen uit het industriele tijdperk. Maar laat je niet misleiden door de wat sobere voorkant want aan de andere kant wachten een schitterend terras en fantastisch zwembad.

Een huis met klassieke charme

Met zijn grote dak en scherpe hoeken verleidt dit familiehuis ons door zijn eenvoud en de elegantie van haar proporties. De grote hoeveelheid aan schuifpuien en ramen zorgen voor een ruime lichtinval in de verschillende ruimtes aan de binnenzijde.

Welk huis vind jij het mooist?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine