Voor en Na: een fascinerende verbouwing van een oud huis | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3654:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Voor en Na: een fascinerende verbouwing van een oud huis

Johan van Dijk Johan van Dijk
van Atelier FA - Achitecture d'intérieurs & d'extérieurs
Loading admin actions …

Een oud huis verbouwen is altijd een behoorlijke onderneming. De interieurarchitecten van het Franse Atelier FA kunnen daar over meepraten. Ze hebben een gedateerde woning flink op z’n kop gezet! Het is dus vooral een klus waarbij binnen heel wat veranderd is, maar ook aan de buitenkant moest er een en ander veranderd worden om het nieuwe interieur goed tot z’n recht te laten komen. Het resultaat is een oud huis met een fris en opgewekt interieur. Kijk snel mee naar de mooie veranderingen van deze woning.

Voor: Oma’s keuken

Oma’s keuken kan heel erg leuk zijn als het gaat om hetgeen er gekookt wordt, maar als het design goed bij oma’s tijd past, dan is er vaak iets goed mis. En dat was hier in de keuken nou ook juist het geval. Vooral de combinatie tussen het aanrecht, de keukenkastjes, het behang en de tegels op muren en de vloer zorgde voor een rommelig aanblik. Opknappen heeft dan in een geval als dit geen zin meer, sloop is de enige oplossing die verandering kan brengen.

Na: modern en licht

Het verschil kan haast niet groter zijn, wat een prachtig resultaat! Er is een zeer aangename keuken in het huis gekomen en om dit moderne geheel wat extra licht te geven is er gekozen om een mooi dakraam aan te brengen. Aangename inbouwspotjes zorgen dat je ook in de schemering of in het donker meer dan voldoende licht hebt als je wilt gaan koken.

Voor: gesloten voorgevel

De voorgevel van dit huis laat een redelijk gesloten beeld zien. Gordijnen sluiten het huis als het ware af van de straat. En op het bovenste gedeelte van de gevel zien we alleen maar hele kleine raampjes. Zou dat voor een heel donker effect in het huis zorgen? Feit is dat de gevel ook een kleine verbouwing moest ondergaan.

Na: iets meer ramen

De foto van de vernieuwde voorgevel is nou helaas niet de meest spectaculaire die we kunnen laten zien. Maar wat je wel goed kunt zien is dat er iets meer ramen in de gevel zijn aangebracht. Ongetwijfeld is dit ook een aanpassing geweest op aanbeveling van de interieurarchitecten geweest. Je kunt een interieur nog zo mooi ontwerpen, met onvoldoende daglicht blijft het maar half werk.

Voor: rommelige tuin met oude serre

De tuin was niet heel erg lelijk, maar zag er vooral rommelig uit. En ook de oude serre die bij het huis hoorde had z’n langste tijd gehad. Het geldt voor de gehele oude situatie van het huis: gedateerd tot en met!

Na: fris terras

De oude serre is verdwenen, maar het fundament is blijven liggen en biedt nu plaats aan het terras. Een heerlijke en frisse plek om te zitten en mooie moderne schuifdeuren zorgen voor een mooie overgang van het huis naar het terras.

Na: knusse eenheid

De kleine woonkamer en eenheid zijn een ontzettend knusse eenheid geworden. En hier zie je ook duidelijk hoe mooi het effect van het vergrootte raam aan de voorkant is. En ook daar zijn nieuwe schuifdeuren aangebracht zodat het ook mogelijk is om in de toekomst de voortuin meer te gebruiken.

Na: blik in de tuin

Een hele simpele tuin kan toch wel heel erg mooi zijn als je dit geheel zo ziet… Vooral de prachtige oude boom blijft een sterk sfeer verhogend element.

Na: laatste blik

Nog een laatste blik op het gazon en de tuin. De bewoners van dit huis kunnen weer genieten van een huis dat voldoet aan de eisen van deze tijd. Wat ons betreft een geslaagd project!

Wil je nog zo’n bijzondere verbouwing zien? Bekijk dan ook dit huis.

Is dit voor jou een inspiratiebron? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!