Vijf ideeen om de slaapkamer van je dromen in te richten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Vijf ideeen om de slaapkamer van je dromen in te richten

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
Mediterrane slaapkamers van Scenes d'interieuR Mediterraan
Loading admin actions …

De slaapkamer is ons toevluchtsoord; het deel van het huis dat volledig aan ons toebehoort en waar alleen wij over beslissen. De inrichting, de stijl en hoe we deze ruimte inrichten kunnen we helemaal zelf bepalen. Maar soms laten we door gebrek aan tijd of vermoeidheid onze slaapkamer in een echte puinhoop veranderen..! En dit heeft helaas een minder positieve invloed op onze slaap en onze algehele balans.

Wanneer we een duidelijke beeld hebben van wat we zoeken voor de slaapkamer, dan is het makkelijker om de orde en de algemene harmonie in stand te houden. Daarom hebben we een artikel samengesteld met vijf belangrijke stijlen slaapkamers die je helpen om te bepalen welke stijl en inrichting bij jou past.

Het heeft geen zin om je eigen smaak te veranderen, maar het is wel handig om te weten wat je voorkeur is wanneer het gaat om materiaalkeuze, decoratieve stijl en inrichting van je slaapkamer. We tonen je 5 manieren hoe je de ruimte en het karakter van je slaapkamer kunt inrichten!

​De gezellige slaapkamer

Mediterrane slaapkamers van dmesure Mediterraan

Deze prachtige kamer nodigt uit tot ontspanning zodra je er binnenkomt. Het heldere kleurenpalet dat bestaat uit beige en ecrutinten wordt verlevendigd door de houten balken boven het bed. Het ijzeren railsysteem waarover de deur naar de badkamer glijdt, zorgt voor een industrieel tintje.

We zien deze zwarte ijzeren accenten ook terug in de gordijnroedes en architectenlamp. Ten slotte geeft het karakteristieke houten balkenplafond dat zijn gebleekt is een rustgevende uitstraling aan deze ruimte.

De bohemien slaapkamer

Waarom niet zwijmelen in een bohemien-versie van je slaapkamer? Geïnspireerd door een sfeer die lijkt op een studio van een kunstenaar, kun je je interieur zo inrichten en decoreren dat deze vrijheid en creativiteit ademt zonder al te veel structuur.

Let op, het is geen kwestie van vervuiling of rommeligheid toestaan die onze inrichting teniet doet. Het gaat om het zoeken naar het aanbrengen van een lichte en vluchtige touch in de slaapkamer alsof deze in aanbouw is of net klaar is na een renovatie. Hiervoor kun je putten uit de Shabby Chic stijl decoratie zoals in dit artikel.

De grafische slaapkamer

Moderne slaapkamers van homify Modern

Laten we eens kijken naar een slaapkamerinrichting die wat meer grafisch en gestructureerd is. Zoals te zien is op deze foto is een volledig muurtableau hier voorzien van een behang met geometrische figuren in zwart en wit.

Dit zorgt ervoor dat de ruimte een speciale energie uitstraalt en we vinden hetzelfde patroon terug op het bed in de kussens. Wat betreft de meubelen is de stijl nogal minimalistisch en gericht op het behouden van zoveel mogelijk ruimte in het midden van de kamer. Let op de twee rijen met foto's die smaakvol staan opgesteld langs de tegenoverliggende muur om kleur, levendigheid en fantasie in de ruimte te brengen.

De slimme kleine kamer

We kiezen niet voor een mezzanine omdat we leven in een kleine studio en willen beknibbelen op comfort ..! Dit mezzanine ontwerp met zachte uitstraling biedt de bewoners een ruim bed en is makkelijk toegankelijk. Eronder vinden we een hoekbank waarin verzonken slimme opbergvakken zijn opgenomen die vele mogelijkheden bieden en tevens zorgen voor een grotere optimalisatie van de ruimte.

Zo kun je oppervlakte inruimen zonder aan comfort te verliezen!

De minimalistische slaapkamer

Ten slotte kiezen de meesten van ons uiteindelijk voor het minimalisme.  Deze slaapkamer is voornamelijk wit waardoor de lijnen van de muren verdwijnen en plaats maken voor een smetteloze witte cocon van zachtheid. De touch van dit design wordt gevormd door de lange gekleurde nis met een oranjetint die naar geel neigt en die een plank en nachtkastje vormt naast het bed. De kleur brengt dynamiek in de ruimte en voegt een warme noot toe.

Wat is jouw favoriete stijl?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!