10 kleine badkamers met een slimme indeling

Stoa. Stoa.
homify Rustieke badkamers
Loading admin actions …

Vandaag richten we ons op slim design voor de kleine badkamer. Op deze manier haal je het maximale uit je favoriete ruimte in het huis. Het ontwerp van zo´n badkamer moet aan verschillende zaken voldoen, zo moet je vanzelfsprekend rekening houden met een gebrek aan ruimte. Vandaag laten we je zien hoe je dat voor elkaar kunt krijgen.

Strak neer zetten

In deze badkamer is het meubilair op een strategische wijze geplaatst, allemaal dicht tegen elkaar aan, waardoor een compacte inrichting ontstaat. Nu beschik je over alle opbergruimte die je maar nodig hebt, er is zo ook voldoende ruimte om een bad kwijt te kunnen en je optimaal te kunnen bewegen. De kleuren van deze badkamer zijn lekker licht, waardoor de kamer groter lijkt. De spiegel helpt ook mee aan dit ruimtelijke effect. Meer mooie ideeën voor je badkamer vind je hier

Strak

Strak en open, zo omschrijven we het design van deze wastafel. De kom rust op een mooi meubel dat aan de wand bevestigd is. Op deze manier kun je er onder goed schoonmaken en is er plek voor een klein afvalbakje. De moderne, donkere look van de badkamer maakt deze supermooie en erg luxe. Samen met een expert kun je een snel een droombadkamer realiseren. 

Helder

Le contemporain épouse l’ancien, mllm mllm Eclectische badkamers

Het interieur van deze badkamer is goed afgesteld op de ruimte die je hier hebt. Door de lichte look, de spiegel en het grote raam in het schuine dak, krijgt de kamer een ontspannen ambiance. Zo oogt en voelt de kamer lekker ruim waardoor jij kunt genieten van je welverdiende rust. Let ook op de doorzichtige stoel en het handdoeken mandje: beiden zorgen ze voor extra sfeer. Lekker modern deze badkamer!

Scheidingswandje

homify Moderne badkamers

Als je badkamer niet supergroot is, maar je wel het gevoel wilt hebben dat er meerdere zones in de ruimte zijn, dan kun je kiezen voor een scheidingswandje zoals hier op de afbeelding. Het is fijn om het toilet en de douche gescheiden te houden, dat zorgt voor mooiere ambiance. Qua kleurstelling hebben ze hier iets moderns gedaan: een grijs-wit kleurenschema zorgt voor een prikkelend visueel spel waardoor de badkamer een zekere gelaagdheid krijgt. 

Mediterraans

homify Mediterrane badkamers

In mediterraanse steden als Barcelona zijn de vierkante meters per inwoner schaars, daarom worden bewoners gedwongen om slim en sfeervol te kiezen voor hun badkamer. In deze kamer zien we er een mooi voorbeeld van: een douche met daarnaast een modern toilet en een wastafel met een mediterraanse tegelwand erachter. Daaronder vinden we genoeg ruimte om nog wat neer te zetten, zoals een bankje. 

Donker en natuurlijk

We hebben vanuit deze kleine badkamer een mooie zicht op het wolkendek. Een bijzonder slimme manier om de sfeer in deze kamer ruimtelijk te maken. Ook de grote spiegel werkt mee om dit effect te bereiken. Verder zijn de gekozen bouwmaterialen van deze douche zeer luxe en maken deze kamer tot een ware privé spa. Let ook op het mooie wastafelmeubel, kan het temperament voller? Wij zijn fan! 

Scandinavisch

homify Rustieke badkamers

De Scandinavische stijl is al jaren extreem populair en komt in uiteenlopende variaties. In deze badkamer zien we een heldere look gemixt met een natuurlijke twist, dat laatste komt vooral door het prachtige hout. De transparante douchewand is een goede manier om de ruimte droog te houden. Deze blijft door deze wand ook mooi open en licht. 

Slim design

Dit noemen wij nu slim design: je plaatst de douche in de hoek, waardoor deze ruimte volledig benut wordt. De rest van de ruimte kun je gebruiken voor ander dingen, bijvoorbeeld een mooie kleed en decoraties om je douche gezellig te maken. Het design vinden we erg mooi: donkergrijs en wit. En let op de houten balken lang het plafond, echt een mooie plek om te relaxen! 

Basic mediterraans

Une Villa Qui a des Inspirations Italienne: Toscane, dmesure dmesure Mediterrane badkamers

We zagen zojuist al een supermooie mediterraanse badkamer, maar dit is een echte topper! Met een vrijstaand bad, donkere oude balken en een frisse lik blauwe verf op de muur. Let ook even op de schitterende tegelvloer: wat een vrolijk design! De meubels langs de wand bieden je opbergruimte om zeep en handdoeken in op te bergen. Wij krijgen zin om te dobberen in dat mooie bad! 

Luxe en strak

Zijn we in een luxe hotel beland of een villa? Dit design kun je ook in jou huis realiseren. De looks zijn strak en het gebruikte materiaal hoogwaardig. Of je badkamer nu groot of klein is, als je de ruimte slim indeelt heb je altijd voldoende ruimte! We zijn erg gecharmeerd van het behang, de mooie, ronde spiegel (wat een formaat!) en het wastafelmeubel. Zeker weten dat jij in een badkamer met zo´n design kunt relaxen! 

We hopen dat je geïnspireerd bent en net zo enthousiast als wij. Kijk met ons mee naar dit mooie project: 7 schitterende ideeën voor een kleine tuin. 

Wat vind je van deze badkamers? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine