Een fascinerend modern sprookjeshuis | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een fascinerend modern sprookjeshuis

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van Chevallier Architectes Modern
Loading admin actions …

Bij sprookjeshuizen kun je aan heel wat verschillende woningen denken. Van het huis van de boze heks van Hans en Grietje tot een het sprookjeskasteel van Sneeuwwitje. Het onderkomen dat we nu gaan bekijken ligt er een beetje tussenin. Enerzijds straalt dit huis iets pittoresks uit en aan de andere kant verheft het zich als een kasteel boven de omgeving. En die omgeving is werkelijk waar adembenemend. Het geheel bevindt zich namelijk in het Franse gedeelte van de Alpen. Geniet lekker mee door te kijken naar dit prachtige project van de architecten van Chevallier.

Traditioneel en modern

Deze woning is in een bocht van een bergweg gesitueerd. Omdat het (gedeeltelijk) om een moderne woning gaat is het juist zo leuk dat er voor gekozen is om het fundament wel met traditionele zwerfkeien te bekleden. De woning zelf kent de nodige privacy, al is er gekozen voor heel veel glas in de gevels. Duidelijk is te zien dat er aan de verlichting ook zeer veel aandacht is besteed.

Het interieur

Wat een ruimte en wat een licht kunnen we hier in de gecombineerde woon- en eetkamer zien. De mengeling van stijlen die je hier ziet is al even imposant als de ruimte en het uitzicht. Heel erg leuk is de hangende open haard. Dit is een van de moderne onderdelen in het huis. De muur aan de linkerkant daarentegen is als rustiek element weer perfect passend in de omgeving waarin het huis staat. En ook de dakconstructie wekt toch de associatie met het traditionele chalet.

Het wow-effect!

Op het gebied van het wow-effect trekt dit huis toch aan het kortste eind, want de berg is natuurlijk de grote blikvanger op deze plek. Maar dat je als bewoner van dit huis het voorrecht hebt om zo’n fantastisch uitzicht te hebben, maakt dit huis toch wel heel erg bijzonder. En dat je daar vanaf het balkon naar kunt kijken is nog mooier.

Bosrijke omgeving

Naast bergen is er in de directe nabijheid van het huis aan bomen ook geen gebrek. Het bosrijke aspect van deze omgeving maakt het huis eigenlijk nog aantrekkelijker. Je kunt de dag beginnen met een heerlijke wandeling rond het huis. Hoe ideaal is het dat je daarvoor niet eens ver weg hoeft te gaan! En onder zo’n blauwe wolkenlucht ziet het er natuurlijk helemaal fantastisch uit.

Balkon en veranda

De ruimte direct rond het huis is een beetje moeilijk om de juiste naam te geven. Gezien de hoogte boven de grond is het eigenlijk balkon, maar de sfeer is meer die van een hele lange en smalle veranda. Bij mooi weer kan van balkon en woonkamer een eenheid worden gemaakt door de grote schuifdeuren open te zetten. Ook weer een manier om optimaal van zowel het huis als de omgeving te kunnen genieten.

Het eigenlijke chalet

Je ziet pas nu dat er wel degelijk een chalet achter de moderne façade verborgen ligt. En ook aan de achterzijde zie je een klein chalet in de tuin staan. Nu we dat weten, ziet alles er nog sprookjesachtiger uit!

Lounge met sauna

Een van de fraaie ruimtes in dit huis is een lounge die voorzien is van een sauna. Een heerlijke plek om je even alleen te kunnen afzonderen of om juist met een gezelschap lekker te kunnen genieten van de sauna.

Kunst

In het huis valt ook heel wat kunst te zien, zoals hier in de woonkamer. Weer zo’n mooie sfeermaker!

Hout

Bij het afscheid van het huis kunnen we nog net weer een stukje van het houten gedeelte van de woning zien. Erg fraai hoe de oude en nieuwe elementen hier zo mooi in elkaar verweven zijn.

Wonen in de bergen is ontzettend leuk en je vindt daar de mooiste huizen. Deze woning moet je dan ook zeker gezien hebben.

Zou dit jouw droomwoning kunnen zijn? We vernemen jouw reactie graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!