Hoe kun je je huis uitbreiden zonder failliet te gaan? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Hoe kun je je huis uitbreiden zonder failliet te gaan?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
modern  door Andrea Auletta Interior Design, Modern
Loading admin actions …

Of het nu gaat om de liefde, op het werk of thuis, er gaat niets boven de opwinding die je voelt aan het begin van een nieuwe relatie of aan het begin van een renovatieproject. Wij zijn altijd enthousiast wanneer het gaat om het transformeren van ons huis. Voor veel huiseigenaren is het puur genot om na te denken hoe we ons huis verder kunnen verfraaien. Uitbreidingen toevoegen is een van de favoriete renovaties, maar het lijkt vaak een niet realiseerbare droom wanneer je maar een klein budget hebt. De kosten van een dergelijke ingrijpende renovatie vormen soms een belemmering bij de uitvoering van dit soort projecten. Niet iedereen beschikt over voldoende grond om 100m2 toe te kunnen voegen en het ligt ook niet in ieders bereik om een stuk aangrenzend land te kopen.

Er is echter een aantal tips voor het uitbreiden van je huis zonder dat je je bankrekening hoeft te plunderen of afbreuk hoeft te doen aan ambitieuze constructies. Lees verder voor een aantal tips inzake slimme en betaalbare uitbreidingen van je woning.

Verbind binnen met buiten

Wanneer je een overgang vanuit het huis naar de tuin creëert dan voegt dit op vrij eenvoudige wijze leefruimte toe aan beide omgevingen. Verwijder de kleine deur die leidt naar de tuin en de grote muur ernaast en plaats een grote schuifdeur waarmee je een verbinding maakt tussen deze twee voorheen gescheiden ruimtes. De woonkamer zal zo luchtiger lijken en er komt ook meer daglicht naar binnen. De beweging aan deze kant van de woning zal toenemen en de suggestie wekken van een vertienvoudiging van de beschikbare ruimte.

Bouw een pergola

Moderne keukens van homify Modern

Het is niet nodig om extra grond te kopen. Je kunt op zeer eenvoudige wijze een deel van je tuin en eventueel een deel van het gazon dat je weinig gebruikt hiervoor gebruiken. Optimaliseer deze buitenruimte door hier een mooie pergola te bouwen. Deze lichtgewicht houten constructie heeft als voordeel dat er ruimte ontstaat om een tuintafel en andere buitenmeubelen te plaatsen zoals ligstoelen en een barbecue. Zo ontstaat er een mooie buitenruimte grenzend aan je woonkamer.

Je hebt zo een beter uitzicht op de tuin terwijl je geniet van het comfort van je nieuwe terras.

Maak een dakterras

Het komt vaak voor dat we het dak van een huis of gebouw verwaarlozen en er niets mee doen. Denk eens na over wat je hier allemaal mee zou kunnen doen door je fantasie te gebruiken. Het zou zonde zijn om niet te genieten van dat prachtige panoramische uitzicht over het centrum van de stad. Er zijn maar weinig inspanningen nodig om dit project te realiseren. Begin met een goede schoonmaak en toevoeging van wat mooie meubels. Je kunt zelfs een aantal groene planten toevoegen en zo de sfeer van een outdoor tuin creëren.

Voeg een mezzanine toe aan je interieur

Wanneer je plafonds hoog genoeg zijn dan kun je een mezzanine installeren. Het idee is geweldig: het is zowel functioneel als ook esthetisch mooi. De mezzanine voegt een nieuwe ruimte toe aan uw huis. Transformeer deze tot slaapkamer, kantoor, een kleine woonkamer of fitnessruimte. Wil je advies over hoe je deze ruimte kunt inrichten en bouwen, neem dan contact op met een interieur ontwerper.

Lees in dit artikel mee hoe je een mezzanine plaatst in huis.

Leg een kleine binnenplaats aan

Misschien is er wat ruimte over tussen de zijkant van je woonkamer en de aangrenzende woning of op een andere locatie in huis. Laat de buitenmuur van de woning wat meer naar binnen vallen en plaats grote schuifdeuren om de woonkamer lichter te maken en buiten een kleine tuin of binnenplaats aan te leggen in de ruimte die je hebt toegevoegd aan je interieur. Maak er een klein hofje van in minimalistische stijl wanneer je behoefte voelt om een kleine oase van rust en ontspanning aan je woning toe te voegen.

Wat is jouw favoriete tip?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!