Miauw - Hoe bereid je je huis voor op een kat? | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3644:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Miauw – Hoe bereid je je huis voor op een kat?

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van cat-on Eclectisch
Loading admin actions …

Naast honden, zijn katten een van de meest gekozen huisdieren voor in huis. Dat komt omdat katten buitengewoon goed en discreet gezelschap vormen. In tegenstelling tot honden, zijn katten erg onafhankelijk en kun je ze zowel in open als gesloten omgevingen houden. De beschikbare ruimte voor de kat kan daarnaast ook in kleine appartementen of flats zonder al te veel problemen verder worden vergroot.

Wanneer je besluit om een kat in huis te nemen dan zul je wat extra aandacht moeten besteden aan je woonkamer en zijn er wat aanpassingen nodig in de dagelijkse routine in je huis. Maar we verzekeren je dat dit de moeite waard zal zijn wanneer je ziet wat een mooie toevoegingen dit zijn en hoe je huisdier hier van geniet! We geven je daarom een aantal belangrijke tips wanneer je overweegt een kat in huis te nemen.

Bereid de ruimte voor

Moderne woonkamers van homify Modern

Voordat je je kitten mee naar huis neemt is er een aantal stappen die je moet nemen. Koop in de eerste plaats een eenpersoonsbed of comfortabele kooi. Dit vormt in het begin een plaats van rust en ontspanning voor je kitten. Het goede nieuws is dat je katten gemakkelijk kunt trainen en door een paar simpele handelingen en aanwijzingen kun je ervoor zorgen dat de ervaring met je kat zo positief mogelijk wordt. Koop ondiepe voerbakken zodat hun snorharen de rand niet raken en vergeet niet dat de kattenbak die wordt gekozen afhankelijk is van de grootte van je kitten.

Wanneer je kat binnen blijft

Iets meer dan 50 jaar geleden, leefden katten vaak op straat maar tegenwoordig groeien ze meestal op in een woonomgeving. Voor degenen die in appartementen of huizen wonen zonder directe toegang tot de straat, is het belangrijk om toegang te creëren tot tuin, ramen of balkon (altijd met een net of railing zodat je kitten niet naar beneden kan vallen, zodat je kat wat meer beweeg- en ontspanningsruimte heeft. Lees in dit artikel hoe je je balkon kunt upgraden.

Wanneer je kat ook naar buiten gaat

van cat-on Eclectisch Hout Hout

Voor degenen die in een huis wonen met directe toegang tot de straat of met een grote tuin, is het bijna onmogelijk om jekat binnen te houden. Katten kunnen er de hele dag in het het gras liggen te genieten van de warme zon of jagen er op prooien zoals muizen en insecten. Daarom is het belangrijk om de kat te leren om ook thuis te zijn. En indien mogelijk te voorzien van een halsband met identificatie. 

Pas op voor de meubels!

Voor een kat is krabben een net zo normale handeling als lopen en slapen. In feite is krabben zelfs een oefening om hun nagels aan te scherpen, spieren te strekken en de klauwen te trainen. Ze bakenen hun territorium af met hun geur en laten zichtbare sporen achter voor andere katten. Dat betekent dus dat er geen geen manier is om te voorkomen dat je kat zijn nagels in de bank, het bed of tapijt zet.

Er zijn echter manieren om de schade te beperken. Een van de meest effectieve oplossingen is een krabpaal, die je kunt vinden in de dierenwinkel. Een goed balkon zorgt ook voor minder krassen in huis.

Een tuin voor de katten

Achterzijde moderne recreatiewoning Moderne tuinen van Bongers Architecten Modern
Bongers Architecten

Achterzijde moderne recreatiewoning

Bongers Architecten

Het is belangrijk om een groene ruimte bij je huis te hebben, zowel voor jezelf als voor je kat. Het is de moeite waard om planken of houten palen in je tuin te plaatsen zodat je kat kan klimmen en de omgeving kan observeren. Je kunt potten en zware voorwerpen plaatsen speciaal voor je kat om mee te spelen en op te klauteren. Je kunt eventueel ook dekens op de vloer plaatsen om eventuele ongelukken te voorkomen.

Hoe heb jij je woning voorbereid op de komst van je kat?
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!