Gebruik je minimale oppervlak zo optimaal mogelijk | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gebruik je minimale oppervlak zo optimaal mogelijk

TILL BEHNE TILL BEHNE
Villa Borkeld Moderne badkamers van reitsema & partners architecten bna Modern
Loading admin actions …

Als het aantal vierkante meters in je huis beperkt is, moet je er creatief mee omgaan. Maar dan hebben we het niet alleen over het vloeroppervlak. Nee, bij een beperkte ruimte moet je juist ook de muren gebruiken. In dit Ideabook daarom een aantal tips om de beperkte ruimte in je huis zo optimaal mogelijk te gebruiken. Je zult zien dat je huis er van opknapt en dat je ruimte overhoudt voor andere leuke dingen.

Kastruimte onder de trap

Manhattan Micro-Loft Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van Specht Architects Modern
Specht Architects

Manhattan Micro-Loft

Specht Architects

Het is hier bij homify bijna een klassieker geworden. De kast in de ruimte onder de trap. Maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken, deze loze ruimte moet je echt benutten. Zeker als je een klein huis hebt. Als je het slim aanpakt, kun je er heel veel kwijt en het ziet er nog leuk uit ook. Als je zelf niet heel handig bent, is het aan te raden de hulp in te schakelen van een professional. Dat kost een beetje, maar dan heb je ook wat.

Nissen/hangende kasten

Zoals gezegd, moet je als je vloeroppervlak beperkt is slim gebruik maken van je muren. Zo kun je handige kastruimte creëren door nissen te maken of kleine hangende kasten te installeren. Hier kun je van alles in kwijt, van hele nuttige dingen tot wat meer decoratieve spullen. Dus dit is naast handig ook nog sfeer verhogend voor je huis.

Tuin aan de muur

Eclectische keukens van homify Eclectisch

In kleine huizen is naast de binnenruimte ook de buitenruimte vaak beperkt. Een tuin zal er niet inzitten en wellicht een balkon ook niet. In dat geval kan je binnen ook voor een stukje natuur zorgen. En dat kan je doen door, zoals hier op de foto, handig gebruik te maken van de muur. Je kan allerlei verschillende planten en bloemen op allerlei verschillende manieren ophangen. Daarbij kan je spelen met de manier waarop je het ophangt en de voorwerpen waarin je de planten ophangt. Het geeft in ieder geval een visueel spektakel.

Schappen

In kamers zoals de badkamer en de keuken moet je veel spullen kwijt. In sommige gevallen is het prettig als je die in het zicht behoudt. Een schap, oftewel planken waar je spullen op kan etaleren, zijn een handige manier om dat te doen. Er is altijd wel een stukje muur waar je een aantal planken kwijt kunt en die zo zonder het verlies van essentiële ruimte voor de nodige bergruimte zorgen.

Kantoor

In deze moderne tijd is een kantoor aan huis bijna niet meer weg te denken. Maar waar laat je zoiets? We hebben het eerder gehad over multifunctionele meubels. Een tafel is wat dat betreft natuurlijk hartstikke multifunctioneel. Naast eten kan je er ook prima met een laptop aan zitten werken. Wil je het iets grondiger aanpakken, zet je een klein bureautje in een hoek, desnoods met een afscheidingswand. Gooi er nog wat kastruimte tegenaan en je hebt je eigen kantoor aan huis.

Kleine, fijne en mooie kantoren aan huis kan je hier bekijken. En in dit Ideabook lees je meer over het zelf inrichten van je thuiskantoor.

Welke ruimtebesparende oplossingen heb jij in jouw huis toegepast? Laat het ons weten hieronder in de comments.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!