10 slimme manieren om een slaapkamer in te richten | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

10 slimme manieren om een slaapkamer in te richten

Stoa. Stoa.
modern  door homify, Modern
Loading admin actions …

Als het aankomt op de inrichting van een appartement komen we voor een aantal uitdagingen te staan: 1. het efficiënte gebruik van de beschikbare woonruimte, 2. een leuk design waar we vrolijk van worden. Het in balans brengen van deze belangrijke aspecten is soms nog een hele kunst. In grote steden worden mensen uitgedaagd door het beperkt aantal vierkante meters waardoor ze creatief moeten nadenken over de inrichting van hun interieur. We nemen je in dit Ideabook mee langs 10 leuke tips om je slaapkamer helemaal top in te richten!

Slaapkamer

Ons eerste voorbeeld is een stijlvol en zeer indrukwekkend appartement in Hong Kong. Deze sofisticated kamer heeft een prachtige scheiding waarbij er een kleedruimte en een slaapvertrek gemaakt is. Het mooiste is dat de wand het plafond niet raakt waardoor de kamer een open karakter houdt. Verder is de inrichting erg luxe, waardoor de sfeer gelijk al goed is. Genieten geblazen in dit appartement!

Scheiding met hout

Soms kan een woning lastige afmetingen hebben of gewoon niet de juiste feel. Scheiding aanbrengen in de ruimte verandert de sfeer vaak ten goede. In dit geval is er gekozen voor een kast en houten strips als scheidingswand. Ook de boekenkast links doet zijn werk. We genieten in dit appartement met name van de mooie keuken, het aanrechtblad brengt ook een mooie scheiding in de ruimte aan. Zo creëer je een geweldige sfeer in je woning. Interieurdesign is gewoon fun! Meer ideeën vind je hier

Hemelbed

modern  door homify, Modern
homify

Florence Darkwood Bed

homify

Dit hemelbed is een geschenk uit de hemel als het aankomt op de scheiding van de kamer, want het bed geeft zelf al een hele mooie definitie aan de ruimte. De slaapzone wordt door de donkere balken gescheiden van de rest van de kamer. Het donkere palet van het bed past prachtig bij de witte wanden. En let eens op dat daglicht! Een schitterende kamer waarin je heerlijk kunt dromen. 

Luxe look

Een luxe look zorgt voor veel plezier in de slaapkamer. Hier hebben de bewoners gekozen voor transparante wanden om een leeszone in hun slaapkamer te maken. Het lijkt wel een beetje een winterwonderland hier, die wanden hebben een mooie heldere look die goed past bij het plafond. Zo heb je er ineens een leeskamer bij, op een makkelijke manier! 

Oude en nieuw

Minimalistische slaapkamers van homify Minimalistisch

In deze oude woning in Londen werd een bestaande muur weggebroken (op de plek van deze inloopkast was honderden jaren lang een opbergruimte) en vervangen door een moderne scheidingswand. Zo krijg je een geweldige mix van oud en nieuw design in een open slaapkamer. Als je hier in de ochtend niet lekker wakker kunt worden dan weten we het ook niet meer! Hoe fijn is het om lekker in alle rust, op een ordelijke manier je kleren uit te kunnen zoeken. De wand past qua kleur prachtig bij de authentieke vloer! Deze slaapkamer in Londen is een toonbeeld van wat er mogelijk is me een eenvoudige scheidingswand. 

Gordijnen

Veel mensen denken er niet aan als de kamer in verschillende gebieden gescheiden moet worden, maar gordijnen zijn een perfecte low-cost oplossing om een mooie verdeling in je slaapkamer te maken. Ze zijn eenvoudig te plaatsen en zien er prachtig en sierlijk uit. In deze zolderkamer zien we een DIY-concept, let maar eens op het bed, dat  is gemaakt van pallets. Gordijnen zijn eenvoudig zelf te naaien, zeker als het om het type gaat dat een scheiding moet vormen. In deze kamer geeft het gordijn extra uitdrukking aan de DIY-ambiance. 

Eenvoud

Met eenvoudige middelen bereik je vaak de mooiste resultaten, dat is in de kunst zo en zeker in de binnenhuisarchitectuur. In deze slaapkamer vormt een scheidingswand van goedkoop hout een prachtige indeling. Het slaapgedeelte krijgt zo een intieme sfeer. Met behulp van sfeervolle verlichting krijgt de kamer iets artistieks. Deze DIY-stijl bevalt ons wel en we houden ook van het gemak waarmee dit resultaat geboekt is. Deze stijl laat zich ook omschrijven als Scandinavisch meets DIY. Supertof! 

Raster

Moderne slaapkamers van homify Modern

Mensen houden van rasters, groot of klein, het maakt niet uit: ze creëren een mooie orde, en daar zijn we dol op. In deze slaapkamer treffen we een lekkere basic look en een raster met transparante en ondoorzichtige ramen. Deze stijl is bijzonder populair bij jongeren en niet zonder reden, want het straalt een zekere nonchalance uit. 

Boekenkast

Een oude bekende als het om scheidingswandjes aankomt is de boekenkast, een gouden greep als je op een sfeervolle manier een nieuwe look aan je kamer wilt geven en een nieuwe ruimte wilt creëren binnen die kamer. Hier zien we een moderne kast, met een mooie modulaire vormgeving: de verschillende vakjes vormen een geheel. Qua kleur, donker ijzer, past deze eye-catcher prachtig bij de slaapkamer. Meer mooie slaapkamerideeën vind je hier

Klassiek

FURNITURE van Larforma Eclectisch
Larforma

FURNITURE

Larforma

De echte klassieker is natuurlijk het kamerscherm, dit is al eeuwen een bekende in ons interieur. In het oude China kwam het al voor, ook in de twintigste eeuw was het erg populair, en na een tijd weggeweest te zijn is het nu weer bezig aan een opmars. Dit design is lekker basic en zelfs een beetje abstract waardoor het prima samen gaat met de moderne interieurstijlen, zoals de Scandinavische, minimalistische of industriële stijl. Wees creatief en bedenk zelf ook manieren om je slaapkamer in verschillende zones te verdelen. We hopen dat je geïnspireerd bent door onze ideeën. Blijf ons volgen voor mee mooie ideeën, zoals deze voor een kleine tuin!

Heb jezelf nog tips? Laat het weten bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!