Tien ruime en indrukwekkende keukens op een rij

Johan van Dijk Johan van Dijk
Our Kitchens, Harvey Jones Kitchens Harvey Jones Kitchens Klassieke keukens
Loading admin actions …

De keuken is vrijwel altijd een zeer bepalende ruimte in een huis. Vroeg of laat kom je altijd weer in de keuken terecht. Of het nou is voor een snel ontbijt of voor een avondmaaltijd met meerdere gangen, je wilt het liefste een zo ruime en comfortabele keuken als mogelijk is. Misschien heb je al eerder een overzicht van kleine keukens bij ons gezien, we gaan ons nu juist focussen op een aantal indrukwekkende ruime keukens. Benieuwd naar dit overzicht? We gaan direct van start!

De rustieke keuken

Het lijkt wel of je in de keuken van een schitterend oud landhuis of van een klein kasteel bent beland. De grote broden liggen in een robuuste mand al te wachten om naar de eetkamer te worden gebracht. Uiteraard staan er al een paar flessen met heerlijke wijn te wachten om ook te worden genuttigd. In deze keuken kun met gemak met vijf mensen aan het werk om iets lekkers te gaan maken!

Landelijke inspiratie

In deze landelijke keuken voel je je gelijk helemaal thuis. Deze keuken zal zeker het hart van dit huis zijn. Voel je de inspiratie al bij je binnenkomen? De aardse tinten zorgen voor sfeer, maar tegelijkertijd ziet het er ook heel licht en helder uit.

Een huiselijk geheel

Als we het over huiselijk hebben, dan hebben we het over deze keuken. Niet de meest grote keuken in dit overzicht, maar wel een waar ook weer meer dan voldoende aanrechtruimte is. De modern-rustieke entourage wordt nog eens versterkt door de sfeervolle scheepslampen. De keukenplanners hebben hier prima werk geleverd.

De moderne variant

Je zat vast al te wachten op een mooie moderne variant van de keuken. Dit voorbeeld mag er dan ook zeker zijn. De lijnen tussen het fornuis en de eettafel kunnen niet korter zijn dan dit: ze zijn in hetzelfde onderdeel ondergebracht!

Eclectische ruimte

Deze ruime keuken is een prachtig voorbeeld van een eclectische ruimte. Moderne, rustieke en landelijke elementen zijn in de perfecte balans met elkaar gebracht. Verder is dit echt een keuken voor kookliefhebbers: heel veel koelkastruimte en meerdere ovens zorgen dat de bewoners zich culinair helemaal uit kunnen leven.

Industrieel randje

homify Industriële keukens

Ook een keuken met een industrieel randje mag natuurlijk niet ontbreken. En met die mooie spotlights lijkt het ook wel een beetje op een studio. Het grote aanrecht is op deze plek net zo duidelijk aanwezig als in de vorige keukens. En de stoere eettafel is ook hier niet overgeslagen.

Helder licht

Witte keukens geven vaak een prachtig beeld. Dat is ook zo in deze inspirerende omgeving. Je krijgt toch gewoon zin in koken als je dit ziet? En als je in koken geen zin krijgt, dan krijg je op z’n minst toch stevige trek!

Simpel en stijlvol

Dat simpel en stijlvol hand in hand gaan, bewijst deze keuken wel. Deze ruimte neigt naar minimalisme, maar de houten elementen blijven voor een klein landelijk tintje zorgen. Al met al zeker geen vervelende plek om achter de pannen te staan!

Klassieke inspiratie

Een meer klassiek geïnspireerde keuken is in een lijst als deze natuurlijk ook een must. In dit geval is het eclectische gehalte redelijk hoog, zeker door het moderne vormgegeven plafond. Een vrijstaand werkblad is ook hier aanwezig. Is je al opgevallen dat je dat steeds meer ziet bij nieuwe keukens?

De imponerende keuken

Dit is echt een imponerende keuken! Een leuke keuze van materialen heeft van dit geheel vooral iets unieks gemaakt. Voor velen is het ook geen probleem om hier aan de grote tafel te komen zitten.

Wil je na de grote keukens toch even weer de wat kleinere exemplaren bekijken? Dat kan hier!

Welke keuken vind jij het mooist? Laat het ons weten!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine