Zo richt je 'n eenkamerappartement in!

Stoa. Stoa.
LOFT DISEÑADO POR JUDITH FARRAN by HOME DECO ( centro de Barcelona), Home Deco Decoración Home Deco Decoración Industriële woonkamers
Loading admin actions …

Het is leuk om te zien hoe efficiënt je een kleine studio of loft kunt inrichten. Je wordt door de beperkte woonruimte natuurlijk ook wel een beetje gedwongen om efficiënt en creatief te zijn. Klein staat niet tegenover glamours of ordelijk. Als je eenmaal begint met creatief nadenken over het interieur van je eenkamerappartement dan wordt het een beetje verslavend. Bij homify geloven we dat je van elke kamer een droomkamer kunt maken, maar soms kun je wat inspiratie gebruiken voor je begint. Vandaag heb je geluk, want we hebben in dit ideabook een aantal schitterende tips voor je verzameld. Kijk met ons mee en doe de nodige inspiratie op!

Modern

Woning in een klein appartement hoeft niet te betekenen dat je moet beknibbelen op comfort en luxe. Sommige mensen zetten een slaapbank in de woonkamer en slapen hier ook, andere kiezen er toch voor om deze functies (slaap- en woonkamer) gescheiden te houden. Dan is een hoekbank een uitkomst, want deze gebruikt de ruimte optimaal (ruimte die anders niet gebruikt zou worden), en zo heb je maar een meubelstuk nodig waar meerdere mensen op kunnen zitten.

Boekenkasten

homify Industriële eetkamers Glas

Een geijkt idee om een kleine woning in verschillende ruimtes in te delen is de boekenkast. Met deze oplossing behoud je de transparantie in de ruimte en geeft je op hetzelfde moment kleur aan je living. Hier zien we een slimme indeling waarbij een bank tegen de kast aan staat, zo heb je echt gevoel van een woonkamer. Let ook even op de verlichting, dat is toch de kers op de taart, daarbij zorgen deze hanglampen ook voor een afscheiding in de ruimte.

Opmaat maken

Het klinkt een beetje voor de hand liggend, maar veel mensen komen er toch niet op: laat meubels op maat maken. Dat hoeft niet veel te kozen en je weet dan zeker dat je altijd voldoende opberg- en woonruimte hebt. In dit geval is er een mooie unit gemaakt naast de bank, waar zelfs een gasfornuis op staat en afzuigkap boven hangt, zo ben je van alle gemakken voorzien. De basic inrichting in dit appartement zorgt voor een kalme look. 

Pad om te lopen

Niets is vervelende om net niet goed langs meubels te kunnen lopen in je appartement. Als de ruimte schaars is kan het meubilair nog wel eens op elkaar gepakt komen te staan. Dat wordt op den duur erg vervelend, daarom is het beter om altijd te zorgen voor een goed looppad in de kamer. Op deze foto heeft men daar duidelijk aan gedacht. Zo kun je lekker wonen en vrij bewegen. Meer tips voor je interieur werk je samen met een expert uit. 

Vierkant

homify Eclectische eetkamers

Een klein appartement kan er soms wat vierkant uitzien, daar kun je rekening mee houden met de keuze van je meubels. In deze kamer zien we daar een goed voorbeeld van: de eettafel is rond, de stoelen afgerond, de hoekbank heeft ronde vormen (naast de rechte vormen natuurlijk) en ook de salontafel is rond. Om wat meer expressie aan het interieur te geven is er ook gekozen voor een mooi zwart-wit kleurenpalet. Zo ontstaat een dynamische, prikkelende kamer die alles behalve saai oogt. Qua verlichting heb je hier ook wat te kiezen, want de mooie gordijnen verduisteren nu het interieur, maar als je ze even open zet dan heb je de hele dag volop zonlicht in je interieur! Voor de rest van de tijd schakel je de mooi hanglamp in. 

Werkruimte

Wanneer je in je keuken net wat werkruimte te kort komt kun je kiezen voor een verlengd keukenblad en een inklapbare tafel, zoals hier op de afbeelding. Zo´n tafel zet je gewoon in een ongebruikte hoek om hem vervolgens te pakken als je hem nodig hebt. Dit interieur heeft nog een befaamde techniek om het groter te laten lijken: variatie in textuur en design. Een woning waarin je absoluut niet de indruk hebt dat het aantal vierkante meters beperkt is! 

Verlichting

Onze laatste tip heeft te maken met de verlichting: een eenvoudige lay-out en een smaakvolle verlichting kunnen worden gebruikt om verschillende zones in de woning van elkaar te scheiden. De slaapzone wordt gekenmerkt door een mooie spotje, terwijl het eetgedeelte door de hanglampen wordt gedefinieerd. Tot slot zien we de living op de achtergrond met eigen lampen die het mooie kunstwerk aan de muur beschijnen. Design en verlichting vormen in deze kamer belangrijke elementen om de kamer in te delen. Zo krijg je echt het idee van een huis en niet slechts dat van een eenkamerappartement. 

Dit waren de slimme voorbeelden, doe er je voordeel mee en wees creatief. Be inspired! Kijk ook met ons mee naar dit bijzondere project: de bouw van een loft op je woning. 

Wat vind je van deze tips? Laat een reactie achter bij de comments!

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine