Een indrukwekkend gelaagd huis in de bergen | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3648:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een indrukwekkend gelaagd huis in de bergen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van homify Modern
Loading admin actions …

Een woning in een bergachtig landschap heeft per definitie al iets bijzonders. Bergen geven namelijk al zo ontzettend veel sfeer, dat zelfs het meest simpele huis goed genoeg zou zijn. Maar een woning in de bergen vraagt van een architect vaak heel wat creativiteit. De ondergrond is namelijk vrijwel altijd zelf ook glooiend. Hoe pak je het grondplan van een huis in zo’n geval aan? Door te kiezen voor meerdere lagen bijvoorbeeld! Dat is nou ook net wat er gebeurd is bij dit zeer fraaie huis in Zuid-Korea. Laat je lekker inspireren door het huis en ook door het landschap.

Wat is het mooiste?

Moderne huizen van homify Modern

De vraag wat op deze foto nou het mooiste is, is nog niet zo eenvoudig om te beantwoorden. Is de woning het leukste om naar te kijken of zijn dat toch de bergen op de achtergrond? Voor meer informatie over de bergen kun je beter op andere websites terecht, dus wij beperken ons in dit geval tot het huis. De fraaie gelaagdheid van het bouwwerk zal je nu direct duidelijk zijn en dat maakt dit huis ook zo mateloos interessant. Je begint het haast jammer te vinden dat Nederland zo weinig hoogteverschil in het landschap kent, want een woning als deze ziet er zo ontzettend interessant uit.

Boven en beneden

Moderne huizen van homify Modern

Eenmaal ‘geland’ op het bovenste niveau, kun je heel mooi het verschil tussen boven en beneden zien. Normaal gesproken zie je woningen waar het slaapgedeelte boven is gesitueerd, en dat de woonkamer, keuken en eetkamer beneden te vinden zijn. Hier niet! Het traditionele idee is hier juist omgekeerd, je daalt hier af om te gaan slapen. En dat kan op verschillende manieren! Je kunt namelijk zowel buiten, als binnen met de trap van boven naar beneden gaan of juist andersom.

Sfeervol interieur

Moderne gangen, hallen & trappenhuizen van homify Modern

Het huis is aan de buitenkant een prachtig stukje architectuur. Maar de binnenkant is zeker niet minder imposant om te bekijken. Aan het sfeervolle interieur is namelijk ook heel erg veel aandacht besteed. We zien de trap naar de slaapkamers en rechts daarvan is nog een glimp op te vangen van het mooie dakterras. Wie wil daar nou niet zitten met zo’n prachtig uitzicht op de beboste bergen. Zeker op een mooie zomerdag moet het een ontzettend rijk gevoel geven om als een ware landheer de omgeving vanaf je eigen moderne fort te kunnen bekijken.

Keuken, eetkamer en woonkamer

Moderne woonkamers van homify Modern

Voor een behoorlijk grote woning is er gekozen voor een relatief kleine gecombineerde keuken, eetkamer en woonkamer. Door het vele glas blijft het gevoel echter ontzettend ruimtelijk. Op interieurgebied zijn enkele opvallende keuze gemaakt. De donkere houten vloer vormt een bijna landelijk contrast met de verder zo moderne vormen. En ook wat industriële elementjes vallen niet te ontkennen, denk maar aan de bakstenen muren die buiten te vinden zijn. De meubelstukken vallen ook moeilijk onder één noemer te vangen. Juist die variatie zorgt voor een dynamisch en eclectisch beeld. Gek genoeg past dat op de een of andere manier ook heel goed bij de omgeving!

Baken in het landschap

Moderne huizen van homify Modern

Dit huis moet haast wel een baken in het landschap zijn. Zeker van dichtbij wordt je bijna overweldigd door de constructie. En zoals je ziet kan beneden heerlijk geslapen worden in een lichte en vooral ook ruime slaapkamer. Wonen op een plek als deze moet eigenlijk altijd wel een vakantiegevoel geven. Wij zouden hier graag een tijdje willen verblijven. Geldt dat ook voor jou?

Oosterse wooninspiratie kan ontzettend leuk zijn om te zien. Verrassende architectuur, mooie interieurs en vooral ook fascinerende omgevingen. Voor een soortgelijk voorbeeld laten we je graag ook dit project zien.

Is dit voor jou een inspiratiebron? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!