Apart, oosters, uniek en vierkant | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Apart, oosters, uniek en vierkant

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne woonkamers van zuiun建築設計事務所 / 株式会社 ZUIUN Modern
Loading admin actions …

Apart, oosters, uniek en vierkant. Heb je dan gelijk al enig idee waar we het over hebben? Oosters doet vast al een klein lichtje bij je branden, zeker als je vaker op homify kijkt. In dit geval betekent oosters Japan. De architecten van ZUIUN zijn verantwoordelijk geweest voor het ontwerp van dit huis. Verbaas je over de mooie vormen en vooral over de unieke uitstraling die je te zien krijgt. Huizen als deze worden helaas veel te weinig in Europa gebouwd. Laat dit dan ook een heerlijke inspiratiebron zijn als je van plan bent om een apart huis te laten bouwen.

Contrast onder de blauwe lucht

Onder een prachtige blauwe wolkenlucht maken we voor het eerst kennis met dit huis. Een bijzonder vierkant grondplan, met daarop een woning die als een soort plusteken boven de omgeving uitsteekt. Erg groot is het onderkomen niet, maar dat neemt niet weg dat er sprake is van heel veel allure en uitstraling. Of het nou als vakantiewoning of voor permanente huisvesting gebruikt wordt, als je hier aankomt, moet je wel een gevoel van thuiskomen hebben.

Aangename ruimte

Schijn bedriegt in heel wat gevallen. Vooral in de architectuur is dat opvallend vaak aan de orde. Hier is dat zeker niet anders. Aan de buitenkant verwacht je namelijk niet een heel groot woonvolume, maar er is hier juist sprake van een aangename ruimte. Een leuke woonkamer, een halfopen keuken en een trap naar de bovenverdieping kun je hier duidelijk zien. Een geheel dat ook heel erg licht is. Fijn om lekker opgewekt en fris je dag te kunnen beginnen. En zeker in een land als Japan, dat bekend staat om lange werkdagen, is dat een uitkomst.

In het donker

Als de bewoners ’s avonds in het donker weer thuiskomen, dan is de leuke en lichte sfeer nog steeds in het huis te vinden. De leuke, enigszins industrieel geïnspireerde verlichting zorgt voor een huiselijk gevoel. Lekker op de bank met jasmijnthee alle sores en drukte heerlijk van je af laten glijden. Bij de inrichting is verder ook veel aandacht besteed aan leuke details, let maar op het mooie vloerkleed!

Lekker koken

De Japanse keuken is uniek in de wereld. Nergens wordt op zo’n verfijnde en uitgebalanceerde manier gekookt. Als je een liefhebber van sushi bent, dan heb je vast al vaak mogen genieten van dit heerlijke en ook zeer gezonde eten. In deze comfortabele keuken kan met gemak zo’n lekker maaltijd bereid worden. Je ziet hier gelijk ook de bijzondere oosterse stijl die gebruikt is bij het inrichten. Het beeld wordt daarbij, net zoals in de woonkamer, aangevuld door industriële lampen.

Aan tafel!

De eetkamer en de keuken zijn op een mooie manier met elkaar gecombineerd. En zoals je ziet is ook hier zodra de duisternis invalt sprake van een hele gezellige ruimte. Wij zijn nu natuurlijk vooral benieuwd of er vanavond sushi op het menu staat of dat er wordt gekozen voor een van de vele andere smaakvolle gerechten uit het land van de rijzende zon.

Licht!

Aan het begin zag je al even hoe mooi de woonkamer er bij daglicht uitziet. Misschien heb je je wel afgevraagd hoed dat mogelijk was. Twee grote dakramen zorgen daarvoor! Verder zie je hier de industrieel geïnspireerde trap die je naar de bovenverdieping leidt. Erg leuk dat dit element zo nadrukkelijk aanwezig is in de woonkamer. Dit is dan ook een trap die gezien mag worden. Het past perfect in het plaatje van dit zeer geslaagde project.

Kun je niet wachten om nog meer voorbeelden van schitterende Japanse huizen te zien? We helpen je graag een handje door dit huis aan je te presenteren.

Ben je fan van Japanse architectuur? We graag waarom dat zo is!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!