5 slimme trucs om het aantal vierkante meters optisch te verdubbelen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

5 slimme trucs om het aantal vierkante meters optisch te verdubbelen

TILL BEHNE TILL BEHNE
Moderne huizen van CSP2 studio Modern
Loading admin actions …

Met het aantal vierkante meters dat je in je huis tot je beschikking hebt, kun je niet smokkelen. Van 70 vierkante meter kun je niet ineens 120 vierkante meter maken. Wat je wel kan doen, is met de juiste inrichting de boel optisch flink vergroten. In dit Ideabook daarom een aantal slimme trucs om door middel van de juiste keuzes voor je interieur het maximale uit je aantal vierkante meters te halen.

Dynamisch plafond

Een plafond kan soms heel benauwend werken, zeker als deze laag is. Om dat gevoel weg te nemen, kun je je kale plafond wat dynamiek geven door er iets aan toe te voegen. Dat kunnen ornamenten zijn, die je plafond karakter en allure geven. Maar dat kunnen ook houten balken zijn. Hierdoor gebeurt er iets boven je hoofd, en daardoor lijkt de ruimte al snel groter.

Lichte kleuren

Scandinavische slaapkamers van homify Scandinavisch Hout Hout

Het is algemeen bekend dat wit optisch voor een ruimtelijk gevoel zorgt. Bepaalde kleuren kunnen op je afkomen en dat ruimtelijke gevoel teniet doen, dus wees daar voorzichtig mee. Wit kan praktisch overal: op de muur, op de vloer en in de rest van je interieur. Wat ook goed werkt, is simpelweg niet al te veel spullen in de ruimte neerzetten, oftewel een minimalistische aanpak. Dat in combinatie met het gebruik van wit zal je ruimte optisch doen verdubbelen.

Houten vloer

Een houten vloer zorg naast voor een warme en gezellige uitstraling ook voor een optische vergroting van de ruimte. Door de planken van het hout in de lengte neer te leggen, ontstaat er een ruimtelijk gevoel. Zeker in kleinere ruimtes zal dit optisch voor de nodige winst zorgen. Om nog meer voordeel te halen uit de vloer, is het een idee om deze te voorzien van een white wash afwerking, omdat lichte kleuren, zoals eerder beschreven, nu eenmaal voor nog meer inhoud zorgen.

Spiegel

Met het ophangen van spiegels verdubbel je letterlijk de ruimte. Al is het uiteindelijk maar gezichtsbedrog natuurlijk. In de slaapkamer, meestal niet de grootste ruimte in een huis, werkt dit heel goed. Zeker omdat je daar een spiegel nodig hebt voor het aankleden. Maar schroom vooral niet deze slimme truc ook in andere kamers van het huis te gebruiken. Hiermee zal je het aantal vierkante meters van je huis optisch zeker vergroten. Fraaie spiegels hiervoor kan je hier bekijken. En deze professionals vertellen je graag meer over het zo slim mogelijk inrichten van je huis.

Zwevende planken

TT3 van Adele-C Eclectisch

Aan kastruimte in je huis ontkom je niet. Je hebt plek nodig om je spullen op te bergen en dat zal helaas een aantal vierkante meters van je leefruimte opeisen. Om het verlies te beperken, adviseren wij je om zwevende planken te gebruiken. Hierdoor blijft het open karakter van de ruimte zoveel mogelijk behouden. Als je toch voor een kast kiest, zorg dan dat deze smalle structuren heeft en zo min mogelijk deuren om de ruimtelijkheid te bewaren.

In dit Ideabook zie je wat allemaal kan met een huis met een klein oppervlak.

Welke van deze slimme trucs zou je graag in jouw huis toepassen, of heb je wellicht al gedaan? Laat hieronder een comment achter.
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!