Tijd voor verandering- 6 veel gemaakte fouten in de keuken | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3688:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Tijd voor verandering- 6 veel gemaakte fouten in de keuken

Stoa. Stoa.
Moderne keukens van Millimeter Interior Design Limited Modern
Loading admin actions …

Als het gaat om de culinaire kunsten is er nog een hoop te leren, een groot deel van deze kunst ontdek je gaandeweg. Het draait allemaal om het experiment. En fouten maken mag, maar sommigen hoef je na het lezen van dit artikel niet meer te maken. Soms gaat er best wel eens iets mis, je verwart de suiker met het zout, je technische vaardigheden met het keukenmes schieten wat te kort (lees: je snijdt jezelf), etc. Nogmaals, fouten maken mag, maar vandaag willen we je voor een aantal behoeden. Kijk gewoon even met ons mee naar de 6 meest gemaakte fouten in de keuken.

Werkruimte en hygiëne

Moderne keukens van vora Modern

Zorg voor voldoende werkruimte en kies een snijplak van een juiste grootte. Het is een grote bron van ziektekiemen zo´n plank, zeker als je er vlees op snijdt, dus zorg ervoor dat je deze goed boent. Nog te vaak wassen mensen deze plank niet goed af. Kies ervoor om groeten en vlees op twee verschillende planken te snijden, dan krijg je geen kruisbesmetting. Kies ook voor kunststof planken, houtenplanken hebben vaak kieren waarin vuil zich ophoopt. We raden aan snijplanken te wassen met een mengsel van zout, soda en water. Meer ideeën voor de keuken vind je hier.

Gietijzeren pan

Er zijn verschillende dingen die je in gedachten moet houden als je een dure gietijzeren pan schoonmaakt: was deze nooit met afwasmiddel, in plaats daarvan verwarm je de pan op het fornuis en je wast deze vervolgens met water. De hitte dood eventuele ziektekiemen. Droog de pan perfect af met een theedoek, anders gaat deze roesten. Meer mooi design vind je hier

Roestvrij staal

Heb je gekozen voor een roestvrij stalen pan, dan is het belangrijk dat je geen allesreiniger of een dergelijk schoonmaakmiddel gebruikt, deze middelen zijn niet geschikt voor het materiaal. In plaats daarvan kies je voor reinigingsmiddelen die speciaal voor roestvrij staal ontworpen zijn. Zo zal het oppervlakte van je pan (of werkgebieden in je keuken) streeploos mooi en in een goede conditie blijven. Zo doe je er jaren mee!

Glazen wassen

Portuguese Handmade Pastel Water Glasses van J & M Collections Ltd Mediterraan
J & M Collections Ltd

Portuguese Handmade Pastel Water Glasses

J & M Collections Ltd

Glaswerk is niet geschikt om op hoge temperaturen in de vaartwasser schoon gemaakt te worden. In het beste geval zullen er strepen op de glazen komen en gekleurde glas zal vervagen. Best zonde, want leuk glaswerk kost een paar centen. Was je mooie glazen dus gewoon ouderwets met de hand.

Bestek

modern  door David Mellor, Modern
David Mellor

David Mellor 'Pride' Cutlery

David Mellor

En als we toch bezig zijn met de vaatwasser, dan is er nog iets wat de nodige aandacht verdient bij het gebruik van deze machine: de lepels, vorken en messen kun je beter omhoog in het rekje zetten, dan worden ze namelijk wel schoon. Hoe vaak zien we niet dat ons bestek smoezelig uit de vaatwasser komt? Niet echt lekker als je dit bestek vervolgens per ongeluk aan je gasten voorlegt. 

Dure messen

Tot slot, veel mensen leggen na gebruik hun mes snel in de vaatwasser, maar veel messen kunnen niet in deze machine. Zeker messen met een houten handgreep houden niet van deze afwashulp. Daarbij is er nog een fout die vaak wordt gemaakt: ze worden te snel weer teruggezet in de houder, die houder moet ook regelmatig schoongemaakt worden, want daarin verzamelt zich ook vuil. Het zou jammer zijn als een schoon mes weer vuil zou worden. Was het mes gewoon ouderwets met de hand, een mes met een houten handvat kun je het beste met lauw water wassen. 

Dit waren de 6 dingen die je altijd verkeerd gedaan hebt in de keuken. Nou ja, misschien deed je er vaak maar 1 verkeerd, maar een gewaarschuwd mens telt voor twee. We vinden het erg leuk om je deze tips te laten zien en hopelijk heb je er wat aan gehad. Nu willen we je graag meenemen naar een ander mooi project: de transformatie van een verlaten herenhuis naar een hip appartement. 

Zijn deze tips herkenbaar? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!