Klein maar fijn: een huisje op wielen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Klein maar fijn: een huisje op wielen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Eclectische huizen van TINY HOUSE CONCEPT - BERARD FREDERIC Eclectisch
Loading admin actions …

Bij een mobiel onderkomen ben je al snel geneigd om te denken aan een caravan of aan een camper. Uiteraard zijn deze verplaatsbare huizen in allerlei soorten en maten te vinden. Maar waarom zou je zo’n kleine vakantiewoning op wielen niet het uiterlijk van een echt huis geven? Dat hebben de experts van het Franse Tiny House Concept waarschijnlijk ook gedacht. Ze hebben een uniek klein huisje op wielen gebouwd. Een echt huis dat toch zonder al te veel moeite achter een sterke auto meegenomen kan worden. Verbaas je over hoe leuk kamperen op deze manier kan worden!

Overal en nergens

We zien een klein huis in een prachtig landschap. Maar voor hetzelfde geld hadden we de woning in een werkplaats of in een opslagplaats aan kunnen treffen. Eigenlijk kun je alleen aan de kentekenplaat en de achterlichten zien dat het hier om een huis op wielen gaat. Maar verplaatsbaar betekent ook vooral dat je geen beschikking hebt over aansluiting op het elektriciteitsnet. Daar is ook aan gedacht: de zonnepanelen kunnen je vrijwel altijd van stroom voorzien.

Complete keuken

Waar je in een caravan of een camper doorgaans een vrij minimale keuken ziet, is hier gekozen voor een complete en relatief ruime uitvoering. Zelfs warm water is aanwezig! Het lijkt bijna net of je bij oma thuis in de keuken bent. En het leuke is vooral ook dat je hier helemaal niet het idee hebt dat je in een mobiele woning bent.

Schuin dak

Woonwagens kunnen in heel wat verschillende uitvoeringen voorkomen. Maar wat dit huisje zo uniek maakt, is het schuine dak dat is geplaatst. Dat heeft heel veel voordelen, maar betekent wel dat het geheel zo hoog is dat je er om moet denken dat je niet vast komt te zitten onder bijvoorbeeld lage viaducten. Maar dat is dan ook het enige nadeel. Een erg groot pluspunt van het kleine dak met dakkapellen is vooral dat er boven het kleine woongedeelte een minislaapkamer is ingericht. Dat maakt het mogelijk dat een heel gezin in dit kleine onderkomen op vakantie kan gaan.

Eetkamer

Er is in deze kleine ambiance zelfs een eetkamer ingericht. En al is die niet heel groot, comfortabel en gezellig is die wel. Zeker als het weer buiten tegenzit, kun je hier lekker warm, droog en vooral gezellig aan tafel zitten. Om te eten erg leuk, maar nog leuker om ’s avonds gezellig spelletjes spelen. Laat die regen dan buiten maar vallen, je zit hier heerlijk droog onder je mobiele dak.

Zitten en slapen

Onder het bovenste slaapgedeelte is een zithoekje ingericht, dat je met enige fantasie de woonkamer zou kunnen noemen. Maar aangezien de ruimte in de miniwoning schaars is, kan deze ook in een mum van tijd om worden getoverd in een slaapkamer. Een handige plek voor de ouders om nog even lekker te ontspannen als de kinderen al boven liggen te slapen. En wat vooral ook zo leuk is, is het leuke raampje. Vooral de uitvoering van zulke mooie details onderscheidt deze woning van een caravan. De aangename landelijke en rustieke sfeer die binnen (en ook buiten!) heerst, geeft ook een compleet ander gevoel dan de meer standaard kampeerwagens.

Bijna klaar voor vertrek

Nog even lekker luchten met open ramen, nog even genieten van een ontbijtje en dan is het een kwestie van inpakken en wegwezen. Dit huisje neem je overal mee naartoe en zal overal erg veel aandacht trekken. Niemand kan op zo’n leuke en stijlvolle manier gaan kamperen als de (toekomstige) eigenaars van dit unieke huisje.

Wil je nog zo’n verplaatsbare, maar erg bijzondere vakantiewoning zien? Dit project zal je ook zeker doen verbazen.

Altijd al gedroomd van een unieke caravan? Deel je wensen met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!