Offerte aanvragen

Ongeldig nummer. Controleer de landcode, het kengetal en het telefoonnummer
Door op 'Verzenden' te klikken, bevestig ik dat ik de Privacy en cookiebeleid heb gelezen en ga ik ermee akkoord dat de voorgaande informatie zal worden verwerkt om mijn verzoek te beantwoorden.
Opmerking: u kunt uw toestemming intrekken door privacy@homify.com te e-mailen.

Transparantie: onzichtbare meubels

Lianne van Kralingen Lianne van Kralingen
Loading admin actions …

Transparantie: we kennen de term in de politiek, business, media of economie maar slechts zelden horen we deze term op het gebied van design. Design, denken we vaak, gaat om wat je kunt zien: vorm, kleur, structuur, motief: dit zijn allemaal zichtbare aspecten waaruit een design is opgebouwd. Maar, zoals we vandaag zullen zien kan design ook opgebouwd worden uit wat je niet ziet. Hier willen we het gebruikelijke doorbreken en eens naar zitmeubels kijken die juist opvallen door wat we niet kunnen zien in plaats van de aanwezigheid van duidelijk zichtbare kenmerken. Dit gaan we doen door jullie aan 6 spookachtige stoelen en fauteuils (en hier en daar een tafel) voor te stellen die allemaal opvallen door hun afwezigheid.

Gebakken lucht

 Kunst  door Pascalina
Pascalina

Beach Cocoon

Pascalina

De meest luchtige en transparante meubel in deze verzameling is deze Beach Cocoon dat de stempel draag van de firma Pascalina uit België. Geheel van transparante kunststof gemaakt is de complete steun die het geeft puur en alleen te danken aan lucht. Geinspireerd door de bekende opblaasmatten en meubels die er al op de markt te vinden zijn, zeker op het gebied van zwem- en strandproducten, is deze fauteuil een prachtige herinterpretatie dat modern en minimalistisch design voor op het strand of in het zwembad introduceert. Daarnaast kan het op stijlvolle manier zelfs in de woonkamer dienstdoen als extra zitplaats voor een verjaardag of feestje.

Vlinderlicht

 Huishouden door homify
homify

Le LLUM

homify

In 1983 creerde de Austral groep de welbekende BKF stoel. Gemaakt van metaal en leer kreeg deze stoel door de typische organische vormen de bijnaam Vlinderstoel. Deze vederlichte fauteuil reisde over de hele wereld en werd een van de grootste stijliconen van de twintigste eeuw. De variant die we hier zien is ontwikkeld door het baanbrekende Franse merk Airborne, dat de BKF fauteils al sinds 1951 produceert. Deze vooruitstrevende variant heeft de typische leren bekleding vervangen door transparant plastic dat het comfort van deze stoel behoudt en het tegelijk een ideale stoel voor binnen én buiten maakt.

Insect

 Woonkamer door Denis Burlet
Denis Burlet

Chaise Mantis

Denis Burlet

Volgens designer Dominique Denis Burlet, als de natuur een stoel gemaakt zou hebben, zou het in de vorm van een insect zijn: complex en eenvoudig tegelijk. Zijn filosofie zien we hier vormgegeven in de stoel genaamd Mantis, dat door de bidsprinkhaan is geïnspireerd. De stalen constructie dat deze stoel ondersteunt en tegelijk de rugleuning vormt lijken fragiel en zwevend als een spinnenweb. De transparante zitting neemt niets weg van dit effect en voegt juist wat luchtigheid toe waardoor dit meubel als geheel een magisch, bijna onzichtbaar slank karakter krijgt dat de natuurwetten lijkt te tarten.

Illusie

 Eetkamer door Ciacci
Ciacci

SEDIA CAMILLA

Ciacci

Staat deze stoel er echt of verdwijnt hij langzaam in het niets? De Camilla stoel door de Italiaanse firma Ciacci is in verschillende modellen en kleuren te krijgen, maar deze transparante variant valt op door onopvallendheid. Alleen als je goed kijkt zie je het kenmerkende design van de rugleuning verschijnen, maar als een kameleon lijkt deze stoel voortdurend in de achtergrond te verdwijnen. Als prachtig slank en bijna onzichtbaar meubel is dit een ideaal stuk om achter de hand te houden voor grote gezelschappen en om op subtiele wijze een comfortabele zitplaats te creëren in een kleine of volle ruimte.

Geen geheimen

 Eetkamer door Fables de murs
Fables de murs

Cheminée dans une salle à manger

Fables de murs

Deze eettafel met bijbehorende stoelen volgen transparantie tot in detail op. Beide designs leggen onbeschaamd hun onderliggende constructie bloot en vertellen ons al hun geheimen. Deze lichte en bijna onzichtbare eethoek creëert een open en ruimtelijke sfeer in de kamer waardoor de moderne open haard alle focus en aandacht krijgt en zo de ster van het interieur wordt.

Verscholen

Evenals in de afbeelding hierboven trekt de open haard alle aandacht naar zich toe en verspreidt zo ongehinderd warmte en gezelligheid. Hier zijn de transparante eetkamerstoelen gecombineerd met een tafel dat als magie in het keukeneiland verdwijnt. Als het tijd voor lunch is kan de tafel zo ver uitgetrokken worden als nodig en na de maaltijd weer onzichtbaar verdwijnen onder het aanrecht. De compleet transparante stoelen kunnen worden opgestapeld en zich onzichtbaar in een hoekje terugtrekken en zo past een riante eettafel ook met groot gemak in een klein appartement of keuken.

Zoals we in al deze afbeeldingen hebben kunnen zien vallen al deze stoelen, hoewel bijzonder van vorm en design, tegelijk ook op door hun onopvallendheid. Het unieke effect van transparante materialen wordt zo onthuld en we zien zo hoe doorzichtige meubels op stijlvolle manier ruimtelijkheid, licht en luchtigheid kunnen creëren en zo vooral ook in kleine, volle of krappe ruimten een zee aan zitplaats en luxe kunnen bieden.

Welke van deze transparante meubels vind jij het mooist? Deel je mening hieronder!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa:  Huizen door Lab32 architecten

Hulp nodig bij uw woonproject? Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!