Een moderne woning onder een traditioneel dak | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een moderne woning onder een traditioneel dak

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne keukens van VALERI.ZOIA Architetti Associati Modern
Loading admin actions …

Ben je een liefhebber van moderne huizen waarin een traditioneel tintje terug te vinden is? Dan is dit project heel erg geschikt voor jou om te bekijken. Want in feite zien we hier een moderne woning onder een traditioneel dak. Voeg daar nog eens een minimalistisch geïnspireerd interieur aan toe en je krijgt een uniek onderkomen. Als je nog steeds twijfelt in wat voor stijl je nieuwe huis moet worden vormgegeven, dan kun je bij dit huis misschien de nodige ideeën opdoen. Een inspirerend project dat is ontworpen door het Italiaanse architectenbureau Valeri.Zoia.

Rustige omgeving

Afgezien van het huis, zien we in eerste instantie een rustig ogende omgeving. De vrijstaande woning vormt aan de ene kant een contrast met de landelijke omgeving, maar past er eigenlijk ook weer opvallend goed in. De dakconstructie steekt zo over dat er een fraaie veranda is ontstaan. Een royale schuifdeur tussen deze veranda en het huis zelf mag natuurlijk niet ontbreken. En over het dak zelf gesproken: de traditionele zinken bekleding vormt al een mooi contrast met de rest van de woning. Zal dat aan de binnenkant ook zo zijn?

Grote ruimte

In het huis is een grote ruimte te vinden. En juist doordat er gekozen is voor een entresol op de bovenverdieping, is er heel veel open ruimte onder het dak overgebleven. Er is duidelijk gekozen voor een minimalistische invalshoek waar het de inrichting betreft. De keuken bestaat dan ook uit zowel moderne als minimalistische elementen. De rode kleur zorgt voor wat extra pit in het verder zo lichte geheel. Het bijzondere is hier vooral dat de doorgang naar de keuken wel een moderne interpretatie lijkt van de kamer en suite. Het past goed bij een woning waarin zowel de ouderwetse als de moderne kenmerken echt voelbaar zijn.

Bijzondere badkamer

Subtiele rode elementen zijn letterlijk een rode draad in dit huis. Neem nou het rode kleed dat centraal in de badkamer is neergelegd. Ook hier vormt het een prachtig contrast met de witte inrichting van de badkamer. Het badkamerinterieur is op zeer zorgvuldige wijze uitgezocht en heeft een hoge unieke waarde. Een fraai ligbad over de gehele breedte van de badkamer, met daarboven een raam dat wel de lijst van een schilderij lijkt. Daarnaast zijn de bijzondere vormen van de wastafel en het bidet opvallende objecten. Opfrissen in een badkamer als deze is een feest voor liefhebbers van design!

Het dak

Het was al aangekondigd dat het dak er redelijk traditioneel uitziet. Als je naar dit plaatje kijkt kun je zelf oordelen. Wat vind jij van de bijzondere combinatie van moderne en traditionele elementen? Let vooral ook even op de mooie lichtinval door het dakraam. Licht is een leidraad die een prachtige frisheid aan dit interieur toevoegt. Een grote lamp gemaakt van rijstpapier past daar ook perfect bij.

Entresol met werkkamer

Eenmaal boven op het entresolgedeelte van het huis, zie je hoe leuk hier een kleine werkkamer is ingericht. Ideaal als je wilt thuiswerken of als een van de kinderen druk moet studeren. Vooral hier is ook het daglicht dat door het dakraam valt onmisbaar. Een heerlijke plek om lekker ongestoord te kunnen werken.

Uitgebalanceerde verlichting

Zodra de schemering invalt, kan het huis op een zeer aangename en uitgebalanceerde manier verlicht worden. Dat geldt ook voor de sober verlichte veranda. In de woonkamer wordt de sfeer door middel van inbouwspotjes ineens heel anders! En zie je ook de schuifdeur die toegang tot de keuken biedt? Een ideale oplossing om ook vanuit de keuken direct op het terras te komen.

Heb je interesse in meer huizen die bestaan uit zowel moderne als traditionele elementen? Deze woning is daar ook een prachtig voorbeeld van.

Geinspireerd geraakt door dit project? Laat hieronder gerust een reactie achter!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!