Gave woonideeën om je huis nieuw leven in te blazen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Gave woonideeën om je huis nieuw leven in te blazen

Stoa. Stoa.
van homeswitchome
Loading admin actions …

Ze zeggen dat schrijvers een soort blokkade voelen als ze worden geconfronteerd met een lege pagina. Er zijn zoveel mogelijkheden dat ze uiteindelijk niet kunnen kiezen, dan moet het soms uit de tenen komen, maar meestal komt het wel goed. Is dit ook niet het geval met andere dingen in het leven, waarbij de grote keuzevrijheid ons soms een beetje belemmert?  Bij de decoratie van je woning kan het net zo aanvoelen, maar daar gaan we je vandaag een handje bij helpen. In dit Ideabook laten we je een aantal mooie manieren zien om je woning nieuw leven in te blazen met unieke design en eenvoudige tips. Het inrichten van je woning is veel meer dan het vullen van de woonruimte, het gaat eerder om de toevoeging van persoonlijkheid, warmte en gezelligheid aan je woning. Zo wordt je huis een thuis! Kijk met ons mee naar een aantal makkelijke, goedkope en vooral ook erg leuke tips.

Een leeg canvas

Deze kamer ziet eruit als een leeg canvas: er is een basis, maar er moet nog iets bijzonders mee gedaan worden. We zien duidelijk de authentieke look van deze woonkamer, zoals de donkere balken aan het plafond en de visgraat houtvloer, maar we missen de eigentijdse twist. Hieronder zie je wat de bewoners met het interieur gedaan hebben!

Modern en traditioneel

Van de traditionele look waren we al best onder de indruk, maar nu we het eigentijdse design erbij zien is het plaatje compleet en nog mooier! De witte wand naast de deur, heeft nu licht groene tint gekregen waardoor de kamer er direct een stuk frisser uitziet. Ook is er een eettafel geplaatst met daarboven twee moderne, industriële lampen (een stijl die al jaren populair is). De kast tegen de wand biedt de nodige opbergruimte, bijvoorbeeld voor servies, maar je kunt er ook bordspellen in bewaren, voor het geval je vrienden hebt die wel van een spelletje houden. Rechts naast de deur zien we sofa staan en ook de wand achter dit meubelstuk heeft die frisse tint. Een behoorlijke vooruitgang voor deze prachtige woonkamer! Meer mooie interieurideeën vind je hier

Klein maar fijn

Een woning in de grote stad heeft vaak niet veel vierkante meters woonoppervlak te bieden, een logisch gevolg van het grote aantal mensen in een relatief klein gebied. Toch kun je een ruimtelijk interieur maken in een beperkte woonruimte, namelijk door voor een efficiënte inrichting te kiezen. Het gaat dan niet zozeer om de kwantiteit, maar meer om de kwaliteit, die zich uitbetaalt in een ruimtelijk interieur waarin je je goed voelt. Hieronder zie je hoe mooi deze kamer geworden is. 

Onherkenbaar

We moeten even met de ogen knipperen om duidelijk te kunnen zien of we hier met dezelfde kamer te maken hebben. Deze slaapkamer is onherkenbaar veranderd. Natuurlijk herkennen we stiekem nog de kast die in de muur geïntegreerd is, deze biedt de nodige opbergruimte maar pikt geen woonruimte in. Het bed is ruim en is opgemaakt met een prachtig sprei, de inmiddels bekende groene tint is hier ook aanwezig op de wand achter het bed, de olijfgroene kussens op het bed passen er mooi bij! 

Zolderkamer

Het is een kamer met veel potentie en erg populair, dat is goed om te weten mocht je je woning in de toekomst willen verkopen. Veel potentiële kopers vinden het een meerwaarde als een woning een zolderkamer met douche heeft. De eigenaren van deze woning bezitten beiden, maar qua design is het plaatje nog niet compleet. Natuurlijk laten we je hieronder enkele tips zien om de puntjes op de i te zetten. 

Eenvoudig een eigentijdse sfeer

Was de zolderkamer zojuist nog ietwat verouderd, nu is er met enkele eenvoudige aanpassingen weer een eigentijdse setting gecreëerd. Links in de douche zijn verschillende accessoires neergezet, waardoor de ruimte er direct heel anders uitziet. In de grote ruimte is ook het een en ander veranderd: de wand heeft een witte tint gekregen, in de hoek staat een prachtige plant en de leesstoel vormt een plek om heerlijk te relaxen. Een kussen op de grond maakt het geheel af. De houten vloer was al prachtig, maar is voor de gelegenheid mooi in de olie gezet. Deze kamer kan weer jaren mee dankzij goedkope en eenvoudig te realiseren designtips! Voor meer mooie ideeën moet je bij een expert zijn.

Eerste indruk

De gevel van onze woning vormt de eerste indruk bij je gasten. Die is belangrijk omdat deze vrij lang blijft bestaan, totdat ze je beter kennen. Deze entree was verouderd en niet zo mooi meer, dus was het tijd voor een eenvoudige update met maximaal effect. Hoe dat uitgepakt heeft? Kijk even met ons mee naar het voorbeeld hieronder? 

Een stralende look

Er is relatief weinig veranderd en toch ziet de woning en volkomen anders uit. De deurposten en de deur zijn geschuurd waardoor ze nu een lichte look hebben, ook de luiken die er eerst donker en vuil uitzagen hebben een frisse tint gekregen. Onder het raam met de tralies (ziet er leuk uit trouwens), dicht bij de grond, zat in de muur een opening naar binnen, dit gat is opgevuld en mooi wit gemaakt. Nu zie je daar duidelijk niets meer van. Het huis heeft nu een totaal andere aanblik, terwijl dit resultaat zo gemakkelijk bereikt is! We sluiten de tour door deze woning af, maar nemen je graag mee naar een ander mooi project: een mooi, wit familiehuis

Wat vind je van deze woning? Laat een reactie achter bij de comments!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!