Ontdek Wat Je Allemaal Kunt Doen met een Room Divider

Tiewen Visser Tiewen Visser
Vivienda en Coslada, nimú equipo de diseño nimú equipo de diseño Schuifdeuren Hout Blauw
Loading admin actions …

Onze huizen hadden jarenlang vaak woonkamer in het midden. In de jaren 60 en 70 begon we deze deuren uit onze jaren 30 en 40 woningen te slopen en in de jaren 80 en 90 was het haast ondenkbaar om nog zulke deuren te hebben. Vanaf 2015 werd het echter weer populair om onze woningen te verdelen in verschillende kleinere delen aan de hand van zogenoemde room dividers. In dit artikel willen we je laten zien hoe je op een moderne en eigentijdse maar ook spannende manier een room divider kunt maken. We laten vooral glazen deuren zien maar ook enkele open kasten en andere spannende room dividers.

Nieuw klassiek

TURQUÍA, LAKAY LAKAY Deuren Hout Wit

De eerste room divider die we je willen laten zien is deze bijzondere maar ook klassieke room divider die er een beetje Brits of oud-Hollands uitziet met witte deuren en versierd glas. Het zet de ruimtes wat meer van elkaar apart dan meer open glazen deuren, maar laat wel meer licht door dan een muurtje.

Speelse glazen deuren

Dit leuke Spaanse interieur laat zien dat glazen deuren heel speels gebruikt kunnen worden en passen bij een typisch vintage interieur. Let vooral op het samenspel tussen de kleuren, de ouderwetse vloer en de room divider.

Modern meets oud

Strakke glazen deuren en een oud houten interieur zorgen in de woning voor een zeer bijzonder lijnenspel en een mooi maar spannend interieur.

Breng hal en zithoek in harmonie

Vaak heb je een deur naar de hal, met de zithoek en een raam naar de straat of de keuken en een raam naar de straat i  je rijtjeshuis. Je kunt die in harmonie met elkaar brengen door te kiezen voor dezelfde soort glazen deuren naar de gang als tussen de zithoek en de keuken in, zoals in deze woning.

Op z’n Aziatisch

Design Japanse schuifdeuren op maat Rimadesio Soho Noctum Schuifdeuren Hout rimadesio,japans,design,modern,industrieel,schuifdeuren,glas,aluminium,notenhout,maatwerk

Room dividers zagen we vroeger al veel in Japanse interieurs. De stijl van hun houten room dividers is in een modern jasje gekopieerd in deze mooie woning.

Houten latjes

Moderne akoestische panelen met Japanse schuifdeuren Rimadesio Stil Noctum Schuifdeuren rimadesio,sail,modern,hout,glas,aluminium,japans,akoestisch,design,luxe

Ook houten latjes als een soort hekwerk kunnen functioneren als een room divider.

Een trap als room divider

Is een deel van je woonkamer hoger dan een ander deel? Dan zou je een trap kunnen gebruiken als een soort room divider. Zeker als je hier zitjes maakt of een soort boekenplankjes.

Wand met vormen

Tussen de woonkamer en je open keuken in wil je soms liever een muurtje plaatsen, maar ook wil je het licht niet helemaal blokkeren. Een room divider met open patronen zoals hier is dan een goed idee.

Een open haard als room divider

Ook een open haardvuur kan dienen als room divider, zie je in dit voorbeeld.

De open kast

Een geweldige manier om twee delen van je woning met elkaar in verbinding te houden maar toch af te zonderen is door een open kast te plaatsen, waardoor de ruimtes van elkaar gescheiden worden, je opbergruimte creëert maar ook licht doorlaat.

Een dichte kast als room divider

Niet elke kast die als roomdivider wordt gebruikt is helemaal open. Een dichte kast is ook een roomdivider maar minder lomp en zwaar dan een echte muur.

Heb jij een room divider thuis?

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Hoogtepunten uit ons magazine