7 gouden tips om je kleine balkon te upgraden | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3646:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

7 gouden tips om je kleine balkon te upgraden

Marjolein Leenstra Marjolein Leenstra
van BACSAC® Eclectisch
Loading admin actions …

Wanneer je een klein balkon hebt, maar dit zo optimaal mogelijk wilt gebruiken als waardevolle extra ruimte bij je huis, kijk dan niet verder. We hebben een aantal fantastische manieren voor je verzameld om alles uit je balkon te halen en het enige dat daarvoor nodig is, is slim nadenken en creatief inrichten.

Kijk mee en beoordeel zelf of onze suggesties een mogelijkheid bieden om ook jouw balkon om te toveren tot dat mooie unieke plekje in je huis en vergeet niet dat dit slechts een leidraad is. Wanneer je zelf nog wat creatieve ideeën hebt, deel ze dan graag met ons onderaan het artikel!

Kies klein multifunctioneel meubilair

modern  door ANCHOVI, Modern

Stel je voor dat je balkon je thuiskantoor is! Je hoeft hier niet verder over te fantaseren want dit fantastische kleine opklapbare bureau met geïntegreerde plantenbak (!) maakt dit allemaal mogelijk. Dank jullie wel Anchovis Design, voor jullie briljante design! Een parasol en ice coffee erbij en je werkdag kan beginnen!

Meten is weten

Wanneer je van plan bent om je balkon een grote make over te geven. zorg er dan voor dat je deze gouden regel in acht neemt. Je wilt niet allerlei fantastische ideeën bedenken om er vervolgens achter te komen dat er niet voldoende ruimte is of dat deze niet passen bij de stijl van je balkon. Koop geen meubels voordat je alles hebt opgemeten en een plan hebt gemaakt.

Ga 'au naturelle'

Wanneer je natuurlijke materialen als basis gebruikt voor het upgraden en herinrichten van je balkon dan zorgt dit ervoor dat je de inherente schoonheid van de ruimte zelf niet overschaduwt. Bedenk goed dat je balkon een waardevolle verbinding vormt met de natuur en dat dit niet weer gewoon een andere ruimte van je woning is die je kunt vullen met allerlei robuuste meubels.

Hang items aan de railing

van BACSAC® Eclectisch

Wanneer je bent vergeten hoe nuttig de railing van je balkon is, bereid je dan voor! Maak er een prachtige kleine geïmproviseerde tuin van door mooie houten bakken met planten, kruiden en bloemen aan de ijzeren railing te hangen. En geniet van de overdadige planten- en bloemenpracht zonder waardevolle ruimte te verliezen. Bekijk ook de 7 mooiste balkons in dit artikel.

Creeer een naadloze overgang

Soms is het makkelijker om je balkon wat groter te laten lijken door er een samenhangend geheel met de binnenruimte van te maken waarmee deze verbonden is. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruiken van een accentkleur, zoals we hier zien of door middel van stoelen in eenzelfde stijl. Een fantastische techniek om de lijnen tussen ruimtes te laten vervagen!

Maak gebruik van de hoeken

Black Cotton Knitted Hammock for One van Emilyhannah Ltd Scandinavisch
Emilyhannah Ltd

Black Cotton Knitted Hammock for One

Emilyhannah Ltd

Wanneer je een balkon in een vreemde vorm hebt maar er wel graag gebruik van wilt maken kijk dan eens naar wat funky items als meubilair. Hangmatten zijn een geweldige optie want je kunt ze weghalen wanneer je ze niet gebruikt en er heerlijk in wegzakken in de warme zon wanneer het weer dit toelaat. En bovendien wie vindt het nu niet leuk om te kijken naar mensen die proberen om in hun hangmat te klimmen?

Een klassieke smaak hoeft geen nadeel te zijn

van EnKaja Scandinavisch

Planten in potten op je balkon is misschien geen revolutionair idee maar het is niet voor niks een klassieker. Je kunt echter wat experimenteler en creatiever worden en nieuwe manieren bedenken om je bloeiend goed uit te stallen. We vinden deze kleine handbeschilderde krukjes geweldig! Wat kun jij verder nog bedenken?

Kijk ook mee in dit artikel voor de meest inspirerende balkons van dit moment.

Heb jij nog ideeen hoe je je balkon creatief kunt inrichten? We horen ze graag dus deel ze s.v.p. hieronder met ons!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!