Een woning met prachtige geometrische vormen | homify | homify
Error: Cannot find module './CookieBanner' at eval (webpack:///./app/assets/javascripts/webpack/react-components_lazy_^\.\/.*$_namespace_object?:3566:12) at at process._tickCallback (internal/process/next_tick.js:189:7) at Function.Module.runMain (module.js:696:11) at startup (bootstrap_node.js:204:16) at bootstrap_node.js:625:3

Een woning met prachtige geometrische vormen

Johan van Dijk Johan van Dijk
Moderne huizen van studio origin Modern
Loading admin actions …

Wonen in de natuur is al een prachtige luxe. Als je dan ook nog de kans krijgt om een architect een uniek ontwerp voor je woning te laten maken, dan is het beeld helemaal compleet. En dat is nou juist het geval bij het project dat we nu in Zuid-Korea gaan bekijken. Een huis in de prachtige ongerepte natuur waar de vormen zowel een contrast als een eenheid met het landschap vormen. Kun je niet wachten om te zien hoe zoiets er in de praktijk uit is komen te zien? Reis dan snel mee naar het Koreaanse schiereiland om deze schitterende woning te bekijken.

Uitdagend ontwerp

In de inleiding kwam al even kort ter sprake dat een woning in de natuur vele verschillende vormen aan kan nemen. Het is vooral een kwestie van lef hebben om te kiezen voor een uitdagend ontwerp. De experts van Studio Origin hebben de gedurfde stap genomen om een bijzondere woning tot stand te laten komen. In vogelvlucht kun je al heel goed zien hoe dit geheel zich verhoudt tot de omgeving. Maar één antwoord zorgt ook direct voor duizend vragen en dat is bij dit huis ook het geval.

De vormen in beeld

Vanuit de lucht waren de vormen van de zijgevels van het huis iets minder goed zichtbaar. Maar als je (bijna) weer met beide voeten op de grond staat, is goed te zien hoe de constructie er uitziet. Er is voor gekozen om drie U-vormige volumes van verschillende groottes als het ware in elkaar te schuiven. Door te kiezen voor een ‘schots en scheve’ opstelling, ontstaat een grilligheid die heel goed past bij de natuurlijke omgeving waarin de villa gelegen is.

Vanaf de grond

Pas bij deze afbeelding zijn we echt ‘geland’ en zie je duidelijk de glooiing van het landschap op deze plek. Het zorgt ervoor dat er een trap nodig is om binnen te kunnen komen. En waarom zou je dan voor een rechte trap kiezen als het ontwerp van het huis toch al de nodige scheve vormen kent? Als een soort van moderne en gestileerde ijsschotsen leiden de traptreden je naar de voordeur. Verder zien we heel mooi het terras, dat net een klein beetje boven de omgeving uitkomt.

Mengeling van materialen

Je zou van de buitenkant van deze villa wel honderd verschillende foto’s kunnen maken en nog raak je dan niet uitgekeken. Nu we meer op de details in gaan zoomen, is duidelijk te zien dat er een prachtige mengeling van verschillende bouwmaterialen gebruikt is. Baksteen, beton en hout zijn samen in een bijzondere mengvorm gegoten. Het aanzien is daardoor eigenlijk heel erg eclectisch.

Het interieur

Je hebt er eventjes op moeten wachten, maar nadat we de interessante buitenkant uitgebreid bekeken hebben, moeten we natuurlijk ook binnen een kijkje nemen. Deze afbeelding van het interieur laat de mooie en zeer ruime keuken zien. Een fraaie minimalistische eenheid die ook een klein vleugje industriële stijl laat zien. Wat als een paal boven water staat, is dat hier een zeer uitgebreide maaltijd bereid kan worden.

Verlichting

Een huis waarin veel aandacht is besteed aan de verlichting, is de moeite van het bekijken extra waard. En ook daar is bij dit huis heel erg goed aan gedacht. Zelfs bij daglicht zorgt de prachtige in het plafond verwerkte verlichting voor een sfeerverhogend effect. Heel erg leuk om te zien en voor de bewoners betekent dit nog een extra te reden om heel erg te genieten van dit huis.

Benieuwd naar meer projecten van Koreaanse bodem? Dit prachtige huis zal je ook zeker kunnen inspireren!

Ben je een fan van Koreaanse architecten? We horen het graag!
Eigentijds wonen in een rietgedekte villa Moderne huizen van Lab32 architecten Modern

Hulp nodig bij uw woonproject?
Neem contact met ons op!

Doe wooninspiratie op!